UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!.. “PERİSCOPE”, TWITTER’DAKİ ÜNLÜLERİN BOMBASINI PATLATTI!.. MİLYON TAKİPÇİLERİ OLAN ÜNLÜLERİ CANLI YAYINDA SADECE 100-200 KİŞİ TAKİP EDİYOR!

FLAŞ!.. “PERİSCOPE”, TWITTER’DAKİ ÜNLÜLERİN BOMBASINI PATLATTI!.. MİLYON TAKİPÇİLERİ OLAN ÜNLÜLERİ CANLI YAYINDA SADECE 100-200 KİŞİ TAKİP EDİYOR!

FLAŞ!.. “PERİSCOPE”, TWITTER’DAKİ ÜNLÜLERİN BOMBASINI PATLATTI!.. MİLYON TAKİPÇİLERİ OLAN ÜNLÜLERİ CANLI YAYINDA SADECE 100-200 KİŞİ TAKİP EDİYOR!

Twitter’daki periscope uygulaması, ünlülerin bombasını fena patlattı!.

Aslında son aylarda sosyal medyadan hiç de “umulduğu” gibi dönüş alınamadığı konuşuluyordu.

Twitter ve instagram üzerinden yapılan, özellikle de reklamlar, hiç de beklenildiği gibi sonuçlar vermezken, zaten son seçimde alınan sonuçlar da bu “güvensizliğin” netleşmesine sebep olmuştu. Çünkü Twitter’daki genel yorumların tam aksi bir sonuç çıkmıştı seçimlerden… Zaten esas, seçimlerden sonra aktif kullanıcıların bir çoğu, pasif duruma geçmeyi seçti.

Ve… Bu arada Twitter’da takipçi sayıları da gün geçtikçe artıyor.

Peki, bu gerçek mi, sanal mı?..

Hatta milyon milyon takipçiler konuşuluyor.

Ancak iddialar, toplamda sadece ve sadece 300 bin kişinin aktif olduğu yönünde... (Öyle günde bir tweet atıp, günün diğer kalan saatlerinde Twitter’a girmeyenleri kastetmiyoruz tabi…)

Zaten aksi olsa, milyonlar takipçisi olan şarkıcıların albümleri, milyonlar satar ya da bu şekilde sosyal medyayı kullanan ünlü oyuncuların dizileri de bu takipçi sayılarıyla uçardı.

Ama bunların hiç biri olmadı.

Sosyal medya üzerinden patlatılmaya çalışan şarkılar yerinde saydı, diziler ise yayından kalktı.

Yani tek başına sosyal medyanın tüm bu oluşumlara etkisi belki de yüzde 1 gibi bir şey olduğu ortaya çıktı.

O yüzden de reklamcılar, sosyal medya yerine, rating sonuçlarını çok daha ciddi bulduklarını açıkladılar ve yeniden bu olgunun üstüne gitmeye başladılar.

MİLYONLUK TAKİPÇİLER NEREDE YAŞIYOR?

Peki bu milyonluk takipçilerin durumu nedir?..

Hani, youtube’da 20 milyon falan izlenmiş şarkılar gibi!!! Bir şekilde “tıklandıran” ama gerçek olmayan bu şarkıların rakamları, parayla şarkı indirme olayında nedense eriyip gidiyor!.. Youtube’da güya milyon üstüne milyon izlenen bu şarkılar, “indirmeye” gelince, sanki sırra kadem basıyorlar!..

VE PERİSCOPE ÇIKTI, BOMBA PATLADI!

Ve Twitter’da başlayan yeni bir uygulama “periscope”, özellikle de ünlülerin “takip edilme” sayısını bir anda bomba gibi patlattı.

Twitter’ın bu uygulamasında ünlü kişiler, bu kez Twitter’dan canlı olarak ne yaptıklarını ya da o anda yaşadıkları bir olayı CANLI olarak Periscope ile Twitter üzerinden paylaşıyorlar.

Normal şartlarda baktığımızda 1 milyon takipçisi olan bir ünlüyü sadece yüzde 10’u izlemek istese, 100.000 kişinin hemen bu canlı yayına, anlık bile olsa bakması gerek ama!..

İnanılmaz ama, 100-200 kişiyi evet 100-200 bin değil sadece 100-200 kişiyi geçmiyor bu CANLI takipçiler…

Belki yakında CANLI YAYIN TAKİPÇİ SATIN ALMA diye bir şey de başlayabilir(!) bilinmez ama şu anda bu olmadığı için, durum takipçi sayısına göre feci!..

Örneğin düne baktığınızda 8 milyon takipçisi olan Cem Yılmaz periscope ile canlı bağlanmış ama sadece 200 civarında kişi izlemiş.

Yine Özge Ulusoy canlı bağlanmış, 90 kişi CANLI takip etmiş!..

Demet Akalın bağlanmış, 150 evet sadece 150 kişiye yayın yapmak durumunda kalmış!..

Yani kötü ötesi bir durum var.

Tam tersi yaşayan Tarkan ise hiçbir şey yapmadan zirvede kalmayı başarıyor, görünen o.. Çünkü sosyal medyada kendini hiç yıpratmıyor, kendini de kandırmıyor!.. O aslında yerinde sayıyor ama diğerleri aşağıya doğru çekilince, örneğin popstarlık dalında her zaman ilk akla gelen isim, evinde de otursa Tarkan oluyor!..

Ve şimdiye gelelim… Periscope, ünlülerin “Benim şu kadar takipçim var” balonunu bir anda patlattı!..

Zaten hemen durumun fakına varan ünlüler, CANLI YAYIN paylaşımlarını, bitiğinde normal olarak kaydetmek ve takipçileri istediği anda izleyebilsin şeklinde bırakmak yerine, hemen siliyor ve bu durumun görünmesini istemiyorlar!.. (Çünkü o kadar az ki onları takip eden!.. Uygulama yeni ama Twitter’da olduğu için aslında tüm takipçileri bu durumdan haberdar ve anında tweet hesabından tweetle anons etmelerine rağmen!.. Nerde bu tweet takipçileri!!!)

Peki bu olay takipçilerin sahte takipçi olmasından mı kaynaklanıyor?..

Bizce hayır!..

Bizce, aktif olmamalarından kaynaklanıyor.

Bir sürü insan öncelikle de merakından Twitter hesabı açıyor, bildik ve sürekli Twitter’a giren isimleri bir süre takip ediyor ancak çok boş paylaşımları izleye izleye bu ünlü isimler cazibelerini kaybettiği için pasif konuma geçiyor, bakmıyorlar bile… Sadece haber sitelerinin haber Tweetlerini o da “bildirim” açarak izlemeyi, takipte tutmayı tercih ediyorlar. (Çünkü yemek yaptım, yemek yedim, yürüyüşe çıktım tarzı tweetler v.s v.s ilk günkü cazibesini tümden kaybetti)

Peki o daha önce takip ettikleri ünlüleri takipten siliyorlar mı?..

Hayır… Bu, o şekilde kalıyor ve bilinen isimlerin hesaplarında böylece bir şişme oluyor, hepsi bu!..

Önümüzdeki günlerde çok konuşulacağı kesin olan bu sosyal medya tartışması, yine seçimler yaklaştığı için daha da zirve yapacak diye düşünüyoruz.

Peki, ünlüler bu erozyon içinde ne yapmalı?..

İşte basın danışmanı-menajer olayı yeniden çok çok önemli hale geliyor.

Projeler, stratejiler üretmek artık çok çok önemli…

Nerde ne zaman olacağını bilmek, tüm iletişim organlarını en iyi şekilde kullanmak için dünyada olduğu gibi kesinlikle profesyonelce davranılması gereken bir döneme gelindi!..

Dünyadaki ünlüler de sosyal medyayı kullanıyor ancak son derece planlı ve basın danışmanlarının kontrolünde…

Bizdeki sistem çöktü. Son derece demode oldu.

“Kafam atarsa yazarım” şeklinde bir sosyal medya kullanımı olmaz.

Hem televizyonu, hem interneti, hem gazeteleri, hem sosyal medyayı, kısacası tüm iletişim araçlarını en kullanmayı başaran ünlülerin, profesyonel bir çalışmayla, diğerlerinin hemen önüne geçeceği kesin artık… Zaten bir sürü firma da durumu gözleyip, bu konuda “kurumsal bir yapı” kurdular ya da kurmanın eşiğindeler.

Eskiden olan sistem, yurt dışında olduğu gibi çok daha iyi şartlarla yenilenmiş olarak uygulanmalı… Çağa ayak uyduramayan sistem dışı kalır…

Nasıl bir dönem; Tarkan diyince Uygar Ataş, Sezen Aksu diyince Yaşar Gaga hemen akla geliyor ve biliniyorsa, bu şekilde kurumsal bir hareketlilik tüm ünlüler için şart!..(Zaten Tarkan’la Sezen Aksu da bu uygulama tarzını çoktan başlattılar bile…)

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERperiscope  takipci