UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İKTİDAR OLURSA ABDULLAH ÖCALAN'I İMRALI'DAN ÇIKARTACAK!..

FLAŞ! MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İKTİDAR OLURSA ABDULLAH ÖCALAN'I İMRALI'DAN ÇIKARTACAK!..

FLAŞ! MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İKTİDAR OLURSA ABDULLAH ÖCALAN'I İMRALI'DAN ÇIKARTACAK!..

MHP'nin hazırladığı seçim beyannamesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre MHP, Abdullah Öcalan'ı İmralı'dan çıkarıp, F tipi cezaevine nakledecek.

"17-25 ARALIK FAİLLERİ HESAP VERECEK"

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin seçim beyannamesine son şeklini verdi. Beyannamede AKP 'li 4 eski bakanla ilgili 17-25 Aralık operasyonuna da değinilerek, 'Çaldıkları paralar son kuruşuna kadar tahsil edilecek, failler de yargı önünde hesap verecektir' denildi.

"PKK EN KISA ZAMANDA BİTİRİLECEK"

Beyannamede "Terörle müzakere değil, mücadele edilecek. Yürütülecek kararlı bir mücadele ile PKK uluslararası uzantıları dahil olmak üzere en kısa zamanda kesin olarak bitirilecek' denildi.

BEYANNAMEDE BÜYÜK MÜJDELER

Bahçeli'nin gelecek hafta kamuoyuna açıklayacağı beyannamede, 350 bin öğretmene "atama", 4/C'lilere "kadro", yaş haddine takılanlara ise "emeklilik" hakkı müjdesi veriliyor. Emekli esnaftan kesilen yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik Primi de kaldırılacak.

AKARYAKIT VE ELEKTRİK FİYATLARINDA İNDİRİM

Beyannamede 'Akaryakıt ve elektrik fiyatları indirilecek. Araçlarını yenileyecek şoför esnafından bir kereye mahsus ÖTV ve KDV alınmayacak.Düşük faizli finansman desteği sağlanacak, mevcut faiz oranları aşağılara çekilecek'denildi. Şu vaadlere de yer verildi: Çiftçilerin mazot, gübre ve diğer ağır girdilerindeki maliyetler düşürülecek. Gübre ve mazota verilen destekler artırılacak.

DOĞUM YARDIMLARI ARTIRILACAK

-Doğurganlık hızını artırmak ve nüfusun yaşlanmasını önlemek için her çocuk için verilen doğum yardımları artırılacak.

-1,2 milyon insanımızın aldığı yaşlılık ve engelli aylığı iyileştirilecek.

-Muhtaç asker ailelerine yardım programı çerçevesinde 96 bin asker ailesinin yüzü güldürülecek, para yardımı yapılacak.

-Eşi vefat eden kadınlar ile sosyal yardım kartı alan 1.7 milyon vatandaş muhannete muhtaç edilmeyecek.

-Engellilere sosyal, siyasal ve ekonomik imkanlar bir lütuf olarak değil analarının ak sütü gibi sunulacak.

ALEVİLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Devlet desteğiyle "Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi" kurulacak. Bu merkez genel bütçeden ayrılacak ödenekle desteklenecek ve idari bakımdan özerk olacak.-Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde bir bölüm kurulacak. Alevi İslam inancını bünyesinde teşkil edecek şekilde Diyanet İşleri Başkanlığında yapısal ve radikal düzenlemelere gidilecek. Devlet Cemevlerine genel bütçeden ödenek tahsis edecek.

BEDELLİ ASKERLİK SÜRPRİZİ

Parası olanın bedelli askerlik imkanından yararlanacağı, olmayanın ise dışarıda tutulacağı adaletsiz bir uygulamaya izin verilmeyecek. Askerlik süresi ülkemizin savunma ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeniden belirlenecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13