UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! TARİHİ BAŞARI! TÜRK SPORCUMUZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!..

FLAŞ! TARİHİ BAŞARI! TÜRK SPORCUMUZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!..

FLAŞ! TARİHİ BAŞARI! TÜRK SPORCUMUZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!..

Gürcistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda  kadınlar 48 kiloda mücadele eden milli haltercilerden Nurcan Taylan koparmada  altın, Sibel Özkan Konak ise bronz madalya kazandı.

Başkent Tiflis'teki Spor Sarayı'nda düzenlenen şampiyona, kadınlar 48  kilo müsabakalarıyla başladı. Bu sıklette Türk sporcular Nurcan Taylan ve Sibel  Özkan Konak podyuma çıktı.

Nurcan Taylan, koparmada ilk hakkında denediği 77 kiloyu başarıyla  kaldırdı. İkinci hakkında ise 80 kiloyu kaldıramayan olimpiyat şampiyonu milli  sporcu, üçüncü hakkında 81 kiloyu kaldırmayı başardı ve bu kiloyla ilk sırada yer  alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Diğer Türk sporcu Sibel Özkan Konak da ilk hakkında 79 kiloyu  omuzladı, ikinci hakkında da 80 kiloyu kaldırmayı başardı. Milli halterci, üçüncü  hakkında ise 81 kiloyu kaldırmakta başarısız oldu. 80 kilo ile üçüncü sırada yer  alan Konak, bronz madalya elde etti.

Koparmada gümüş madalyanın sahibi ise İtalyan Genny Caterina Pagliaro  oldu. İtalyan halterci, ilk hakkında başaramadığı 80 kiloyu ikinci denemesinde  kaldırdı. Pagliaro, üçüncü hakkında da 81 kiloyu kaldırmayı başardı ve bu kiloyla  ikinci sırada yer aldı.

Halterde 2 madalya kazandık

Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda yarışan milli sporcu  Sibel Özkan Konak toplamda 179 kiloyla altın, Nurcan Taylan ise 178 kiloyla gümüş  madalya kazandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnurcan taylan  halter  avrupa şampiyonu