UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MORALLERİ BİR HAYLİ BOZUK OLAN FENERBAHÇE'DE İSMAİL KARTAL, FATİH TERİM'E TEPKİ GÖSTERDİ! İŞTE USTA TEKNİK DİREKTÖRÜN AÇIKLAMALARI!..

MORALLERİ BİR HAYLİ BOZUK OLAN FENERBAHÇE'DE İSMAİL KARTAL, FATİH TERİM'E TEPKİ GÖSTERDİ! İŞTE USTA TEKNİK DİREKTÖRÜN AÇIKLAMALARI!..

MORALLERİ BİR HAYLİ BOZUK OLAN FENERBAHÇE'DE İSMAİL KARTAL, FATİH TERİM'E TEPKİ GÖSTERDİ! İŞTE USTA TEKNİK DİREKTÖRÜN AÇIKLAMALARI!..

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, uğradıkları silahlı saldırının ardından kupa ve lig maçlarının ertelenmesini gereksiz görenlere yönelik “Herhalde takımın yarısı ölseydi, yarısından fazlası sakat kalsaydı, belki o zaman anlarlardı” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’ndeki antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Kartal, spor camiasında bazılarının hala durumun ciddiyetini anlamadığından yakınarak, “Hala başka yerlerdeyiz, hala bir şeylerin altında başka şeyler arıyorlar. Acaba kendileri yolda giderken, arabanın bir lastiği patlasa çoluğu çocuğu olsa veya arkadan birisi aniden çarpsa ne düşünürlerdi. Bunu o gün o otobüsün içinde olanlar, yaşayanlar bilir” diye konuştu.

Kartal, bugüne kadar çok şey yaşadıklarını ancak çok fazla gündeme gelmediğini anlattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, “Kayseri’de Trabzonsporlularla beraber 2 bin kişi otele yürüyüş yaptı. Bizim otelin camları kırıldı ama bunlar hiçbir zaman fazla gündeme getirilmedi. Son 3-4 senedir o kadar büyük olaylar yaşadık ki bir bu kalmıştı bu da oldu. Hala insanlar bir şeyler arıyorlarsa söyleyecek bir şey bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

“Fatih Terim aramadı”

Kartal, kendilerini arayarak destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Soru üzerine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in kendisini aramadığını bildiren Kartal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini aramasıyla ilgili “Sağolsun kendisine teşekkür ediyorum beni de iki kere aradı. Kaptanı da aradı, başkanımızı da aramış. Kendisi çok duyarlılık gösterdi. Bu olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler” şeklinde konuştu.

“Verilmiş sadakamız varmış”

Ellerinden geldiği kadar yaşadıkları bu olayı unutmaya çalıştıklarını anlatan Kartal, “Verilmiş sadakamız varmış, Allah korudu” dedi. Büyük bir faciadan döndüklerini, yaşanan silahlı saldırının kolay unutulacak ve atlatılacak bir durum olmadığını vurgulayan Kartal, şöyle devam etti:

“Bu takımın yaşadıkları 3 Temmuz’dan beri belli zaten. Onun için hep beraber elimizden geldiği kadar moral bulmaya, unutmaya çalışıyoruz ama kimle konuşursak konuşalım herkes ‘Verilmiş sadakanız varmış, Allah yardım etmiş’ diyor. Gerçekten de öyle, düşündüğümüz zaman verilmiş sadakamız varmış, Allah korudu. Bazı oyuncuların annesinin, babasının duası, bazılarımızın çeşitli insanlara, muhtaç olan insanlara ettiğimiz bir yardım, Allah bunun yüzü suyu hürmetine bizi çoluğumuza çocuğumuza bağışladı. Gerçekten biz büyük bir faciadan döndük. Sonuç olarak toparlanmaya çalışıyoruz.”

Futbolcuları yakın zamanda Rize’ye ya da Trabzon’a maça götürmenin mümkün olup olmadığı sorusuna Kartal, “Tabii çok büyük tedirginlik olur. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bizi arayıp işi sahiplendi. Sonuçta burası Türkiye, kimse yalnız değil” cevabını verdi.

Togo’da yaşanan olayı anımsatan Kartal, “Takımlara, sporculara, kulüplere, yöneticilere yapılmaması gereken bir olay. Geçtiğimiz yıllarda yanlış hatırlamıyorsam Togo’da oldu. Avrupa’nın merkezinde, bu güzel ülkemizde olması, ülkemiz ve sporumuz adına güzel şeyler değil. İnşallah bundan sonra olmaz” değerlendirmesini yaptı.

“Ayakta kalmaya, dik durmaya çalışıyoruz”

Kartal, yaşadıkları bütün olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya ve dik durmaya çalıştıklarını kaydetti.

Hem olayın psikolojisinden kurtulmaları gerektiğini hem de fiziksel olarak düşmemek için çalışmak zorunda olduklarını anlatan Kartal, şunları söyledi:

“Kolay gibi görünüyor. Biz kendi içimizde düşünüyoruz. Otobüs çarpsaydı, devrilseydi, takla atsaydık, denize uçsaydık ne olurdu diye. Bizim yerimize kendinizi koyun. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya, dik durmaya çalışıyoruz. Moral olarak hep beraber kendimizi toparlamaya çalışıyoruz. Takıma izin vermiştik, hafta sonu yine vereceğiz. Bir şekilde de hepten geriye çekilip beklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Antrenman da yapmak zorundayız.”

“Antrenörlük burada ortaya çıkıyor”

İsmail Kartal, saha içi ve saha dışı şanssızlıklar yaşadığının ifade edilmesi üzerine şöyle konuştu:

“Sonuçta ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe’ye hizmet etmek için buradayım. Olumsuzluklara rağmen elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah her şey gönlümüze göre olur. Taraftarı, camiayı mutlu ederek sezonu bitiririz. Bunlar olsun istemezdik ama oldu. Hepsi bizim başımıza geldi. Oldu diye kenara çekilip kara kara düşünecek halimiz yok. Bu krizleri nasıl yönetebiliriz? Antrenörlük burada ortaya çıkıyor biraz da. İnşallah yüzümüzün akıyla hepsinin üstesinden gelip, sezonu en iyi şekilde şampiyon olarak bitiririz.”

Amkspor

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERismail kartal  fatih terim