UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! İSTANBUL SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NİN UYARISI SONRASI 'GOOGLE' BEKLENİLEN HAMLEYİ YAPTI!..

FLAŞ! İSTANBUL SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NİN UYARISI SONRASI 'GOOGLE' BEKLENİLEN HAMLEYİ YAPTI!..

FLAŞ! İSTANBUL SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NİN UYARISI SONRASI 'GOOGLE' BEKLENİLEN HAMLEYİ YAPTI!..

Google, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini kaldırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda terör saldırısında şehit edilen savcı Kiraz'ın rehin alınması görüntüleri yayınlanan YouTube ve arama motoru Google'ın söz konusu yayınlarının, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi doğrultusunda engellenmesini talep etti.

MAHKEME KARARI

Savcılığın talebini kabul eden İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, kararında gerekçe olarak şunları belirtti:

'Milli Güvenliği ve Kamu Düzenin Korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu görevlileriyle vatandaşların internet ortamında yer alan yasa dışı içerikler nedeniyle mağdur olmaması, zarara uğramaması, hak ve özgürlüklerin muhafaza edilmesi amacıyla talebin kabulüne karar verilmiştir."

"Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini halen yayınlamakta olan Google adlı arama motoru ile aynı yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube adlı internet sitesinden görsel ve videoların, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi uyarınca içerikten çıkarılmasına, mümkün olmadığı takdirde erişimin engellenmesine hükmedilmiştir.'

Hakimlik, kararın yerine getirilmesi amacıyla doğrudan Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde erişim sağlayıcısı tarafından kararın yerine getirilmesine hükmetti.

GOOGLE'IN AVUKATI TWITTER'DAN DUYURDU

Google'ın avukatı Gönenç Gürkaynak, Twitter hesabından söz konusu içeriğin kaldırılarak anlaşmaya varıldığını duyurdu:

YOUTUBE VE TWITTER DA ERİŞİME AÇILDI

Video paylaşım sitesi YouTube ile sosyal paylaşım sitesi Twitter, yeniden erişime açıldı.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasıyla ilgili görüntülerin kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararı doğrultusunda erişimi engellenen YouTube ve Twitter söz konusu kararı uyguladı.

YouTube ve Twitter bu görüntülere ve benzer içeriklere Türkiye'den erişimi engelledi. Bunun üzerine video paylaşım sitesi YouTube, Twitter yeniden erişime açıldı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin soruşturmaya konu, görüntü, ses ve videoların yayınlandığı internet sitelerine erişimin engellenmesine karar vermişti.

Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından, karar ilgili işletmelere bildirilmiş olmasına rağmen internet sitelerinde video, görüntü ve seslerin yayınlandığının görülmesi üzerine Twitter ile YouTube'a erişim engellenmişti.

Sabah

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgoogle  Mehmet Selim Kiraz