UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! BEŞİKTAŞ VE BAŞAKŞEHİRSPOR KARŞILAŞMASI SONUÇLANDI! İŞTE MAÇIN SKORU!..

FLAŞ! BEŞİKTAŞ VE BAŞAKŞEHİRSPOR KARŞILAŞMASI SONUÇLANDI! İŞTE MAÇIN SKORU!..

FLAŞ! BEŞİKTAŞ VE BAŞAKŞEHİRSPOR KARŞILAŞMASI SONUÇLANDI! İŞTE MAÇIN SKORU!..

Beşiktaş-Başakşehir! Haftanın son maçı bu akşam Fatih Terim Stadı'nda oynandı. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de haftanın son maçına Başakşehir ile 0-0 berabere kalarak son 2 maçtaki 5. puanını bıraktı.Golsüz sonuçlanan Beşiktaş Başakşehir maçı özet ve tüm ayrıntıları sabah.com.tr'de.

Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul Başakşehir ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisine göre 3 değişiklik yaptı. Fenerbahçe maçında sakatlanan Tolga Zengin'in yerine oyuna dahil olan kaleci Günay Güvenç, bugünkü mücadelede ilk 11'de sahaya çıkarken, Cenk Gönen yedek soyundu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de şans bulan Günay, İstanbul Başakşehir maçıyla siyah-beyazlı forma altında ilk kez Süper Lig'de ilk 11'de görev aldı.

Necip Uysal'ın yerine savunmanın göbeğinde Ersan Adem Gülüm ile birlikte görev alan Tomas Sivok, uzun bir aradan sonra formasına kavuştu. Geçen sezon olduğu gibi 2014-2015'te de uzun süreli sakatlıklar yaşayan Çek oyuncu, 148 gün sonra forma giydi. Bu sezon ligdeki son maçını 9 Kasım 2014'te yine İstanbul Başakşehir'e karşı oynayan Sivok, takımının lacivert-turunculu ekiple yaptığı bir başka maçta görev alma şansı yakaladı. Sivok, kaptanlık görevini de uzun bir aradan sonra üstlendi.

İstanbul Başakşehir'de ise bu sezon toplam 8 sarı kart gören Uğur Uçar, cezasından dolayı kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ın ev sahibi olarak sahaya çıktığı karşılaşmada, iki tribüne seyirci alınmadı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından siyah-beyazlı kulübe tribün kapatma cezası nedeniyle batı ve kuzey kale arkası tribünlerinde taraftarlar bulunmadı.

Yoğun yağmur altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da organize olmakta oldukça zorlandı.İlk 30 dakikada önemli pozisyon yaşanmazken, daha sonra kontrolü ele geçeiren Beşiktaş, 33. dakikada Sosa'yla gole çok yaklaştı. Bu dakikada topla hareketlenen ve çalımlarla ceza alanına sokulan Sosa, Olcay'la verkaça girdi. Ceza alanında kaleci Volkan Babacan'la karşı karşıya kalan Sosa'nın penaltı noktasının gerisinden yerden vuruşunda, top auta çıktı.

Siyah beyazlılar 41. dakikada, üst üste iki pozisyonda gole yine çok yaklaştı. Sol taraftan topla hareketlenen ve rakibinden sıyrılarak ceza alanına giren Gökhan Töre'nin yerden içeriye çevirdiği topa, Sosa penaltı noktası civarından sert vurdu. Kaleci Volkan Babacan'ın güçlükle çeldiği top, Olcay'ın önünde kaldı. Sağ çaprazdan Olcay'ın meşin yuvarlağa bekletmeden vuruşunda, yerdeki Volkan Babacan topa ayaklarıyla müdahale etti ve gole izin vermedi.

 

İkinci yarıda da oyunda değişen birşey olmadı. Baskıyı artırmak isteyen Beşiktaş, hücum bölgeindeki pas hataları nedenşyle aradığı pozisyonları bulamadı. Duran toplarla gol arayan siyah beyazlılar, uzun süre sonra formasına kavuşan Sivok ile fırsat yakaladı ama Volkan başarılıydı. Konuk Başakşehir ise hızlı orta saha oyuncularıyla gol arayan takımdı. Visca ve Mossoro ile Günay'ın kalesini yoklayan turuncu maivliler, genç kalecisyi geçemedi.

İki takımın da çabası sonuç vermeyince mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Böylece son 2 maçta 5 puan bırakan siyah beyazlılar, haftayı 55 puanda 3. sırada tamamladı.

BEŞİKTAŞ-BAŞAKŞEHİR:

STAT: Fatih Terim

HAKEM: Mete Kalkavan

BEŞİKTAŞ: Günay, Serdar, Sivok, Ersan, Motta, Tolgay, Atiba, Gökhan, Sosa, Olcay, Demba Ba

TEKİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Epureanu, Yalcin, Ferhat, Sedat, Mahmut, Badji, Visca, Mossoro, Doka, Mehmet Batdal

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

MAÇTAN DAKİKALAR

90. Dakika: Hakem Mete Kalkavan müsabakayı bitiren düdüğünü çalıyor ve maç 0-0'lık eşitlikle sona eriyor.

90. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor. Jose Sosa'nın sert kestiği ortasını kaleci Volkan Babacan uzaklaştırıyor. 90. Dakika: İstanbul Başakşehir son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Edin Visca'nın yerine Tayfun Pektürk oyuna dahil oluyor.

90. Dakika: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

89. Dakika: Zaman geçirmeye yönelik hareketlerinden dolayı Alparslan Erdem sarı kart ile cezalandırılıyor.

88. Dakika: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın gönderdiği ortasını arka direkte Tomas Sivok topu kafayla Cenk Tosun'un önüne indiriyor. Cenk altıpasın hemen önünden şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

84. Dakika: Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Oyundan alınan isim Serdar Kurtuluş olurken, yerine giren isim ise Kerim Frei oluyor.

83. Dakika: İstanbul Başakşehir ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Marcio Mossoro yerini Alparslan Erdem'e bırakıyor.

81. Dakika: Ceza sahası içi sağ çaprazda Gökhan Töre'den aldığı pasla topla buluşan Cenk Tosun sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

80. Dakika: Gökhan Töre rakibi Cenk Şahin'e yaptığı faulün ardından sarı kart ile cezalandırılıyor. Bu kart ile Gökhan Töre cezalı durumuna düşüyor.

80. Dakika: Sol taraftan kullanılacak köşe vuruşu için topun başına Marcio Mossoro geçiyor. Mossoro'nun ceza sahası içine gönderiği topu defans uzaklaştırmayı başarıyor.

78. Dakika: Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ceza sahası içine kestiği topu İstanbul Başakşehir defansı uzaklaştırmayı başarıyor.

73. Dakika: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Marcio Mossoro geçiyor. Mossoro pasını hemen yanındaki Cenk Şahin'e atıyor. Cenk'in arka direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Mehmet Batdal kafa vuruşunu yapıyor fakat top az farkla üstten auta çıkıyor.

73. Dakika: Ceza sahası yayının hemen sağında topla buluşan Marcio Mossoro sağ ayağıyla plase bir vuruş yapıyor fakat kaleci Günay Güvenç son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

71. Dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın açtığı ortasını defansta Yalçın Ayhan uzaklaştıran isim oluyor.

71. Dakika: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Gökhan Töre sert bir şut çekiyor fakat İstanbul Başakşehir defansı topun kaleye gitmesini engelliyor.

70. Dakika: Jose Sosa'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Demba Ba kafayla topu arka tarafa doğru aşırıyor. Altıpasın hemen önünde sağ çaprazda Tomas Sivok kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Volkan Babacan son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

70. Dakika: İstanbul Başakşehir oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Doka Madureira yerini Cenk Şahin'e bırakıyor.

67. Dakika: Ceza yayının gerisinde Doka Madureira şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

66. Dakika: Sağ kanatta Jose Sosa'nın ortasına penaltı noktasının hemen gerisinde iyi yükselen Demba Ba, kafa vuruşunu yapıyor fakat defansada çarpan top kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

65. Dakika: Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında Demba Ba şutunu çekiyor fakat savunma topun kaleye gitmesini engelliyor.

64. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Edin Visca ceza sahası içi sağ çaprazdaki arkadaşı Marcio Mossoro ile girdiği verkaçın ardından sol ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Günay Güvenç üstüne gelen bu topu kurtarmayı başarıyor.

60. Dakika: Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliği hakkını da kullanıyor. Tolgay Arslan yerini Oğuzhan Özyakup'a bırakıyor.

59. Dakika: Maçta ilk oyuncu değişikliği Beşiktaş cephesinden geliyor. Oyundan alınan isim Olcay Şahan olurken, yerine giren isim ise Cenk Tosun oluyor.

59. Dakika: Olcay Şahan'dan aldığı pasla topla buluşan Jose Sosa ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

58. Dakika: Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Mehmet Batdal, Serdar Kurtuluş ve Tomas Sivok'u geçtikten sonra ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekiyor fakat top yan ağlarda kalıyor.

57. Dakika: Kaleyi cepheden gören bir noktada uzak mesafeden Doka Madureira tekrar şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

56. Dakika: Ceza yayının hemen gerisinde Doka Madureira şutunu çekiyor fakat Beşiktaş savunması topun kaleye gitmesini önlüyor.

51. Dakika: Marcio Mossoro'nun pasıyla topla buluşan Edin Visca ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

50. Dakika: İkinci yarının ilk dakikaları karşılıklı top kayıpları ile geçiyor.

46. Dakika: Mete Kalkavan'ın düdüğü ile ikinci yarı başlıyor ve müsabakanın ikinci yarısına İstanbul Başakşehir başlıyor.

45. Dakika: Hakem Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maçın ilk devresi 0-0'lık eşitlikle sona eriyor.

45. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Jose Sosa pasının ceza yayındaki arkadaşı Demba Ba'ya atıyor. Demba Ba tek topla topu Tolgay Arslan'ın önüne bırakıyor. Tolgay'da topun gelişine sağ ayağının dışıyla şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

45. Dakika: Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak 2 dakika ekleniyor.

41. Dakika: Demba Ba'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre pasını ceza sahası içindeki arkadaşı Jose Sosa'ya atıyor. Sosa topun gelişine müsait pozisyonda şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor. Ceza sahası içi sağ çapraza açılan topa bu seferde Olcay Şahan vuruyor fakat Volkan Babacan iki pozisyondada topun kaleye girmesini önlüyor.

37. Dakika: Orta sahanın biraz ilerisinde sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına Edin Visca geçiyor. Edin Visca'nın penaltı noktasının hemen gerisine doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Yalçın Ayhan kafa vuruşunu yapıyor fakat top doğrudan auta gidiyor.

36. Dakika: Atiba Hutchinson'dan aldığı pasla topla buluşan Gökhan Töre kaleye uzak mesafede sağ çaprazdan sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

33. Dakika: Orta sahadan aldığı topla süratle ilerleyen Jose Sosa iki rakibinden sıyrıldıktan sonra Olcay Şahan ile verkaça giriyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde tekrar topla buluşan Jose Sosa sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat top çok az farkla auta gidiyor.

29. Dakika: Ramon Motta'nın ceza sahası içi sol çaprazına doğru attığı pasa hareketlenen Olcay Şahan ofsayta yakalanıyor.

28. Dakika: Kaleye uzak mesafeden sağ çaprazdan Mahmut Tekdemir sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top az farkla direğin hemen yanından auta çıkıyor.

27. Dakika: Ceza sahası yayının hemen solunda topla buluşan Stephane Badji sağ ayağıyla yerden şutunu gönderiyor ancak kaleci Günay Güvenç yavaş gelen bu şutu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

25. Dakika: Beşiktaş yarı sahasında sol kanatta Mehmet Batdal rakibi Tolgay Arslan'a ayağını fazla kaldırınca hakem Mete Kalkavan faul düdüğünü çalıyor.

21. Dakika: Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını açıyor fakat Demba Ba'dan seken top ceza sahasının dışına çıkıyor.

18. Dakika: Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Gökhan Töre sağ kanattan arka direğe doğru ortasını açıyor. O noktada defansa rağmen topa iyi yükselen Demba Ba kafa vuruşunu yapıyor fakat top direğin hemen yanından auta çıkıyor.

17. Dakika: Tolgay Arslan'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını penaltı noktasına doğru açıyor fakat o noktada defansta Yalçın Ayhan topu uzaklaştıran isim oluyor.

13. Dakika: Sol kanatta topla buluşan Ramon Motta, ortasını arka direğe doğru yapıyor. O noktada Jose Sosa'nın kafasından seken topu savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

12. Dakika: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına Edin Visca geçiyor. Edin Visca'nın arka direğe doğru açtığı ortasını Tomas Sivok uzaklaştırmayı başarıyor.

9. Dakika: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Edin Visca ortasını arka direğe doğru yapıyor. O noktada Mahmut Tekdemir kafayla topu Stephane Badji'nin önüne indiriyor. Stephane Badji altıpasın hemen dışında sağ çaprazdan yerden şutunu çekiyor fakat top çok az farkla direğin dibinden auta çıkıyor.

7. Dakika: Tolgay Arslan'ın pasıyla topla buluşan Gökhan Töre ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

4. Dakika: Ceza sahasının dışında hafif sol çaprazda topla buluşan Doka Madureira sol ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Günay Güvenç yavaş gelen bu topu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

2. Dakika: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Edin Visca geçiyor. Edin Visca'nın penaltı noktasına doğru açtığı ortasına iyi yükselen Mahmut Tekdemir kafa vuruşunu yapmayı başarıyor fakat kale ağzında Demba Ba topu uzaklaştıran isim oluyor.

1. Dakika: Mete Kalkavan'ın işareti ile zorlu mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

 

MAÇ ÖNCESİ

 

- Bu mücadelelerde Beşiktaş toplam 26 kez fileleri havalandırırken, İstanbul Başakşehir ise 23 kez topu ağlarla buluşturmayı başarabildi.

- İki ekip arasında oynanan 16 resmi karşılaşmanın 5 ini Beşiktaş, 4 ünü İstanbul Başakşehir kazanırken, 7 maçtada eşitlik bozulmadı.

- İstanbul Başakşehir'de ise sakatlığı bulunan Semih Şentürk ve sarı kart cezalısı olan Uğur Uçar bu zorlu mücadelede yer alamayacaklar.

- Beşiktaş'da sakatlıkları bulunan Tolga Zengin ve Daniel Opare'nin yanı sıra sarı kart cezalısı olan Veli Kavlak bu zorlu mücadelede yer alamayan isimler oluyor.

- İstanbul Başakşehir ise 11 galibiyet 10 beraberlik ve 4 mağlubuiyet ile topladığı 43 puanla 5. sırada yer alıyor.

- Beşiktaş ligde aldığı 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile elde ettiği 54 puanla 3. sırada yer alıyor.

- Başakşehir Fatih Terim stadyum'unda saat 20:00'de başlayacak olan bu zorlu mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 26. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş, İstanbul Başakşehir'i ağırlıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbeşiktaş  başakşehirspor  maç  sonucu