UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! FENERBAHÇE VE RİZESPOR ARASINDA GERÇEKLEŞEN KARILAŞMADA GALİP GELEN TARAF FENERBAHÇE OLDU!..

FLAŞ! FENERBAHÇE VE RİZESPOR ARASINDA GERÇEKLEŞEN KARILAŞMADA GALİP GELEN TARAF FENERBAHÇE OLDU!..

FLAŞ! FENERBAHÇE VE RİZESPOR ARASINDA GERÇEKLEŞEN KARILAŞMADA GALİP GELEN TARAF FENERBAHÇE OLDU!..

Milli ara öncesi Beşiktaş galibiyetiyle lige tutunan Fenerbahçe, birçok eksiği olması sebebiyle zorlu geçmesi beklenen Rize deplasmanında ilk 10 dakikada adeta maçı bitirdi ve rahat bir şekilde 3 puanı cebine koydu. Maç öncesindeki sağanak yağış Sarı Lacivertliler'i kokuttu ancak Kanarya da Rize kalesine gol oldu yağdı ve taraftarına rahat bir galibiyet hediye etti.

Emenike'nin yokluğunda Webo'nun akıllı oyunu ve Sow'la uyumu da dikkat çekti.

Maça hızlı başlayan Çaykur Rizespor oldu. Şok presle Fenerbahçe kalesine yüklenen ev sahibi erkenden golü bulmak istedi.

GİRAY'DAN HATA TOPUZ'DAN GOL...

5. dakikada Mehmet Topuz tek başına Rize defansına pres yaptı. Giray topu uzaklaştırmak isterken ters vurdu. Mehmet Topuz havadan güzel bir yarım voleyle takımını öne geçirdi; 1-0.

WEBO-SOW A.Ş DEVAM!

8. dakikada Emre'nin havadan pasında top yere inmeden Webo gelişine orta yaptı. Altıpasta bomboş Sow, bu güzel ortaya güzel bir kafayla karşılık verdi. Maç adeta bu dakikada bitti; 2-0.

SOW'DAN MUAZZAM GOL!

Attığı golle rahatlayan Moussa Sow, kendi yarı alanından aldığı topla 3 kişiyi çalımladı ve yaklaşık 60 metrelik müthiş bir sprintten sonra kaleciyi terse yatırdı ve skoru 3-0 yaptı... Senegalli'nin golü Rıdvan Dilmen'in seneler önce Karşıyaka'ya attığı golün bir benzeriydi.

VOLKAN SAKATLANDI

Bu arada ilk yarıda Kweuke'nin müdahalesiyle yerde kalan Volkan, belinde de ağrı hissedince oyundan alındı ve yerini Mert Günok'a bıraktı.

İlk yarı 3-0 sona erdi.

İKİNCİ YARIDA DA GOL YAĞMURU

49'da Mehmet Topal ceza sahası içinde sol kanatta içeride bomboş olan Webo'ya bıraktı. Kamerunlu boş kaleye topu ağlara gönderdi, güzel oyununu golle taçlandırdı; 4-0.

 

55'te kazanılan frikikte Caner'in topa verdiği ilginç falso kaleci Serkan Kırıntılı'yı yanılttı, top ağlara gitti, 5-0.

EMENIKE...

57'de sakatlanan Alper çıktı, Emenike oyuna girdi. Nijeryalı oyunda olduğu süre içinde vasat bir oyun sergiledi. Ancak tribünlerin çağrısına kulak vermesi taraftarıyla barışmasını sağladı.

62'de Kweuke sağ çaprazdan sert vurdu, Mert güzel çıkardı, dönen topta Deniz Kadah, golü attı; 1-5...

Sarı Lacivertliler, 90 dakikayı bu skorla galip tamamladı ve zorlu geçmesi beklenen karşılaşmadan güle oynaya 3 puanla ayrılarak rakiplerinin maçlarını beklemeye başladı.

WEBO FORMAYI HAKEDEN İSİM...

Fenerbahçe'nin özellikle forvet hattındaki uyum dikkat çekti. Webo'nun akıllı oyunu, bencil olmayan karakteri ve tecrübesi aslında Fenerbahçe'nin farkıydı... Webo'nun varlığı (belki de Emenike'nin yokluğu) Sow'u da coşturdu.

Milli ara öncesi, Beşiktaş maçında 'Webo müthiş asist, gol Sow'du. Bu maçta da benzer görüntüler ortaya çıktı. Bunun bir tesadüf olmadığı çok net. Emenike'nin oyuna girdikten sonraki vasat oyunu da... Son 9 haftada bu takımın forvet hattı mutlaka Kuyt, Sow, Webo olmalı...

Kanarya bu galibiyetle maç fazlasıyla liderliğe oturdu, puanını 56'ya çıkardı. Galatasaray 55, Beşiktaş 54 puanda...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfenerbahçe  rizespor  maç sonucu