UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"KANLI AY TUTULMASI"NIN ETKİLERİ NASIL OLACAK? TUTULMADAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR HANGİLERİ? ASTROLOJİNİN 'MESSİ'Sİ ŞENAY YANGEL YAZDI!..

"KANLI AY TUTULMASI"NIN ETKİLERİ NASIL OLACAK? TUTULMADAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR HANGİLERİ? ASTROLOJİNİN 'MESSİ'Sİ ŞENAY YANGEL YAZDI!..

"KANLI AY TUTULMASI"NIN ETKİLERİ NASIL OLACAK? TUTULMADAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR HANGİLERİ? ASTROLOJİNİN 'MESSİ'Sİ ŞENAY YANGEL YAZDI!..

UMAY ANA

Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır.üİslami Menkıbelerde de Erenler Kuş Kılığına girer. Tanrıça Umay Ana Gümüş saçlı ve kanatlı bir kadın olarak tasvir edilir. Hayat Ağacı İkonografilerinde, dallarında ruhları sembolize eden kuşlar görürüz. Hayat Ağacı ile ilişkilendirilen Umay Ana, Süt Ak Göl'den getirdiği ruhu çocukların ağzından damlatır.

Gece göğündeki Ay tüm “MİT”lerde aydınlanmanın sembolü olarak kabul edilmiştir. Güneş gibi Ay’da ölüm ve doğuş ile ilgili olduğu gibi suları da kontrolünde tutar ve bereketin simgesidir. Rüyaları da Ay yönetir. Ay’ın gökyüzündeki yolculuğu ve sürekli değişen biçimi ilk toplumlara insan yaşamının döngüsü için güçlü bir simge ilham kaynağı olmuştur. Yeni aydan Dolunaya her haline özel bir anlam atfedilmiştir. Denizler de oluşan Gelgitler hava durumu genel hayatı ve insanın kaderini yönettiğine inanılmıştır. Ay’ın Dolunaydan küçülerek Yeniaya dönmesi sürekli büyüyüp küçülmesi doğum yaşam ölüm ve yeniden doğusun simgesidir. Büyüyen hilal gelişmeyi temsil ederken küçülen Ay ölüm’le ilişkilidir.

"Mit" sözlük anlamı " Geleneksel olarak yayılan veya toplumun hayal gücü etkisiyle biçim değiştiren alegorik bir anlatımı olan halk hikâyesi, mitos" (tdk)

Yaz gündönümünün  Yengeç ’’Crab’’ burcunda gerçekleşir. Mısırlılar ona Lamellicornes ailesinden bir böcek olan skrab, Bokböceği derlerdi ve bu böcek İLAHİ HAYATIN sembolü olarak kutsaldı. Yengeç takımyıldızının bu hayvan tarafından sembolize edilmesinin nedeni açıktır. Güneş buradan geçerken Zodyak kuşağından aşağıya iner. Yengeç her şeyin yüce anası doğanın hayat güçlerinin patroniçesi ‘’AY’’ın evidir. Yunan mitolojisinde Ay tanrıçası Diana’ya Dünyanın Anası denir. Richard Payne Knight şöyle ifade eder. ‘’Okyanusun sularını çektiği ve ittiği için AY doğal olarak rutubetin yöneticisi, kadınların doğasını güçlü bir şekilde etkilemesi dolayısı ile beslenmenin ve pasif üremenin patroniçesi ve düzenleyicisi olarak kabul edilmiştir. Ay kendisinin alt kişileştirmeleri olan su perilerini okyanustan aldığı zaman bir deniz yengeci ile sembolize edilmiştir. Çünkü yengeç sakatlanmış ve yaralanmış bacaklarını bedeninden koparmak ve yerine yenisi çıkarmak gibi çok özel bir yeteneğe sahiptir. (The Symbolical Language of Ancient Art and Mythology.) Paganlarda Ay’ı bütün hayatın kökeni olarak kabul ederler. İslam da ise Yıldız ilmi İdris peygambere verilmiş Türk İslam kültüründe aynı zamanda İSLAM HALİFESİ olan padişahlar tarafından 17.nci yüzyıl başından 19.ncu yüzyıl sonuna kadar devlet yönetiminin bir parçası olup resmi olarak kabul görmüştür.  Türk İslam kültüründe Camilerin minarelerinde hilal şekli vardır. Oruç hacca gitme zamanları ay takvimine göre belirlenir. Üç aylar olarak geçen aylar da ay takvimine göre hazırlanır. Kutsal geceler ve kandillerde ay takvimine göredir. Yine Namaz vakitleri de, A y'a göre ayarlanır. Ay tüm türkislam motiflerinde hatta onun öncesi şaman Türkler’inde fazlası ile önem taşımış Yeni Ay ve Dolunaylarda çeşitli ritüellerle şifa çalışmaları yapmışlardır. Ayrıca Osmanlı başta olmak üzere tüm Türk kültüründe Hilal kutsal otorite ve dirilişin simgesidir. Beş köşeli yıldız ile birlikte olduğunda Cenneti sembolize eder. Maya Roma Çin Musevi Kelt ve İslam takvimleri de Ay döngülerini temel alır. Ay Burcu Mucizesi ‘’Kitabımdan’’

Ay tutulması Dünya, Ay ile Güneş’in arasına geldiği ve Güneş’in Ay’dan yansıyan ışığınıkestiği zaman oluşur. Ay tutulması daima Dolunay’dır ve çoğu zaman bitişler ve tamamlanmalarla ilişkilidir. Ay tutulmalarında duygusal pat- lamalar intihar eğilimi ilişkilerde bitişler mide ile ilgili rahatsızlıklar ameliyatlarda kanamalar artabilir. Tutulmalar genel olarak beklenmedik olay ve süprizleri beraberinde getirebilir. Tutulmalar öğreticidir emeklemeden yürümek yürümeden koşmanın olmadığını öğretirler aslında bizlere. Bireysel olarak Ay tutulması doğum haritamızda hangi evde gerçekleşmiş̧ ise o evle ilgili konularda etkili olacaktır.

Bugün İstanbul saati ile 14:57 de  12:06 UT ~ 14 ° 24 ' Terazi burcunda  burcun Kanlı Ay tutulması gerçekleşecek. Hint Astrolojisine göre Terazi “Tula” (14 Ekim - 13 Kasım): Tula ruhun dünyevi dolaşıklıklarınkaranlığını bırakıp spiritualışığailerleyebildiği noktayı işaret eder. Tula rajastiktir. Duygusal geçişleri çok yoğun ve dalgalıdır. Her hangi bir konuda net karar vermeleri güçtür. Araştırmacı aska değer veren kişilerdir. Vedalara göre; Spiritual arayışta yolunu kaybetmiş̧ olan iblislere öğüt veren VENÜS tarafından yönetilir. Bu tutulma  adalet sanat güzellik endüstrisi tarımcılık ve eğlence alanları ile ilgili konularda gerginliklere sebebiyet verecek bu alanlarda yaşanacak ani ve beklenmedik gelişmeler gündemimizde fazlası ile yer alacak. Özellikle Koç burcunun ilk 10 gününde doğanlar ve Terazi burçlarının 2nci 10 gününde doğanlar bu tutulmadan fazlası ile etkilenecekler. Bu burçlarda doğanlar sıra dışı beklenmedik çeşitli olaylar ani değişimler yaşayabilirler. Bu değişim onlar için olumluda olabilir olumsuzda tutumları ve seçimleri doğrultusunda belirlenecek. Dikkatsizlik ve acele sonucu kazalara tutulma ve tutulmayı takip eden 10 gün boyunca önem vermeliler.

DÜNYA ve TÜRKİYE GENELİNDE ETKİLERİNE GELİNCE

Türkiye'miz tutulma ile birlikte  önümüzdeki birkaç ay içinde halkı içine alan karışıklıklar ve kaosu yaşayabilir. Ekonomide beklenmedik gelişmelerle para piyasalarında ani ve zorlayıcı değişimleri yaşayabiliriz. Siyasi gösteriler öğrenciler eğitim alanlarında yürüyüşler çatışmalar gösteriler bu ay itibari ile başlayabilir  sanat ve sanat alanında yaşanacak sansasyonlar ve bu alanlarda yaşanacak kayıplar gerginlikler söz konusu olabilir. Hükümete bazı tehditler yapılarak liderleri hedef alan çarpıcı gelişmeler ve gerginlikler yaşanabilir. Bunun getirisi olarak yerel düzeyde bazı yetkililer görevi bırakabilir. Dünyaya göre ülkemizde de depremler yaşanabilir fakat ülkemizi daha fazla sıkıntıya sokacak etki seller olabilir. Önümüzdeki altı ay içinde terörizm ve panik fazlası ile artacaktır bu süre içinde ekonomik panik olasılığı da fazlası ile etkili olacaktır. Dünya genelinde ise büyük felaketler küresel mali kriz etkili olacaktır. ABD İran anlaşması üzerinde siyasi nedenlerle uluslararası aşağılanma ile karşı karşıya gelebilir. İç ve dış kaynaklardan Mısır ve İsrail ciddi gerginlikler yaşanabilir.

Brezilya; Arizona ve Colorado; California. Ukrayna; Suudi Arabistan; Finlandiya, Ekvator Afrika da (Terörizm); Japonya da (Ekonomi); Filipinler ve Malezya da (Kazalar, felaketler). Orta Avrupa İngiltere, İspanya Almanya Fransa (Daha fazla seyahatlerde trajediler ve terörist eylemler).

Mali konularda kaygılar tutulma enerjisi ile ön plana çıkacak panik havası tüm dünyada etkili olacak. Dünya genelinde sağ duyu hakim olursa tüm bu kriz ortamı daha az etkilerle iyileştirilebilir.

BİREYSEL OLARAK ETKİLERİNE GELİNCE

Kanlı Ay tutulmasının yansıması ile hepimiz fazlası ile gergin her şeye çatacak bir ruh haline bürünebiliriz. Anksiyete ve panik genel olarak ruhumuzda etkin olacaktır. Tutulma esnasında Ay Algol sabit yıldızı ile etkileşimde olacak. gökyüzündeki en kötü, vahşi ve tehlikeli yıldız olarak kabul edilir ve dünya tarihinde birçok korkunç olayla bağlantılı olduğu düşünülür. Anahtar kelimeleri: şiddet, kötü talih, kişinin aklını yitirmesi, boğulma, ateş, sanat, müzik, krizler, boğaz hastalıkları, boyun yaralanmaları bu sabit yıldızla ilişkililir.Algolsabit yıldızı kişiyi hayatının karanlık yönleriyle yüzleşmeye zorlar. Algol inançlı-ateist gaddar-hoşgörü, vahşet-şefkat ve iyileştirme karşıtlıklarında yer alır. Bu tutulma ile her birimiz kendi karanlığımızdan aydınlığımıza erişmek için çaba göstermeli son 6 aydır dünden bugüne yaptıklarımızı değerlendirmeli ve tutulma enerjisi ile bireysel anlamda da kendi değer yargılarımıza göre dersler alacağımız, olumlu ve olumsuz ektiğimizi biçeceğimiz zamanlar. Kendi içsel dönüşümümüzü gerçekleştirip farkındalığımızı arttırarak, eğriyi doğruyu ayırt etmek için çaba göstermeliyiz. Ruhumuzu arındırıp olumsuz davranış ve alışkanlıklarımızdan sıyrılmaya çalışmalıyız. Tutulma enerjisini HZ.Mevlana’nın İsyanlardayım Dedi; Hayır, İmtihanlardaydı. Fark Etseydi, Kurtulacaktı! Sözünün doğrultusunda değerlendirmeli, kalbimizi öfke, kibir ve kinden arındırarak özümüzle bütünleşme çabası içinde olmalıyız.

Tutulmadan en çok etkilenecek burçlar

TUTULMADAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR

NOT: Doğum haritalarında aşağıdaki yerleşimlere sahip olanlar,

*Güneş yada  Ay burcu Koç olup 12’16 derece ile yerleşimi olanlar.

*Güneş yada Ay burcu Terazi12’16 derece ile yerleşimi olanlar.

*Güneş yada Ay burcu Oğlak yadaYengeçolup 12’16 derece

olanlar

*12’16 derece ile doğum haritalarında(MC kavuşumu) olanlar

*12’16 derece ile Koç ve Terazi yükselen burca sahip olan kişiler bu tutulmadan oldukça fazla etkilenecekler.

 

MÜNECCİM BAŞLARININ AY TUTULMASINDA YAPTIKLARI UYGULAMA ve RİTÜELLER

Osmanlı döneminde müneccimbaşılar Güneş ve Ay tutulmalarını daima titizlikle incelemişlerdir. Kayıt altına almış, padişah ve saray halkını bu konuda bilgilendirmişlerdir. Gereken tedbir ve izlenmesi gereken yollar konusunda rehberlik etmişlerdir. XV. yüzyılın sonları ile XVI. yüzyılın başlarında başlayan müneccimbaşılık müessesinde Osmanlı sarayında Bîrun erkanından olan müneccimbaşılar, aslen ilmiye sınıfına mensup medrese mezunu kişilerdir. Kuyruklu yıldızların geçişi, zelzele, yangın, Ay tutulmalarında önemli astronomi hadiseleri ile fevkalade olayların gözlemleri sonucu yaşanacak olumsuzlukları en aza indirebilmek için Ay tutulmalarında sizlerle paylaştığım dua ve uygulamaları yaparlardı.

NOT: AY tutulmasında namaz kılmak sünnet-i müekkekedir.

Güneş ve Ay tutulması esnasında HUSUF namazı kılınır. 2 rekattır. HUSUF Namazı kılındıktan sonra 33 kere “Allâhü Ekber” diye tekbir getirilir.

Ardından  “Sübhânallâhive’l-hamdüliltâhi ve lâ ilâhe illâhüvallâ- hüekberLi havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm.” Okunur. 

Daha sonra ARAF suresi 54 ncü ayet 7 kez okunur.

"İnnerabbekümüllahüllezihalekassemavativelerda fi sittetieyyaminsümmestevaalelarşiyuğşilleylenneharayatlübühuhasisevveş şemse vel kamera vennücumemüsehharatimbiemrih ela lehülhalkuvelemrtebarakellahürabbül alemin."(A'raf, 7/54)

(Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)

Okunacak esmalar:

129 YA LATİF

70 YA BERRU

70 YA HAY

298 YA RAHMAN

94 YA AZİZ

128 YA GAFFAR

131 YA SELAM 

AYRICA: Türk İslam kültüründe ebcedavrupadanumeroji olarak adlandırılan sayısal ve rakamsal hesaplamalarda gezegenlerle ilişkilidir. İslam astrolojisinde İLMİ NUCM ile görevlendirilernİDRİS Peygamber Rabbimizin 99 ismini Esmaül Hüsna yı her harf bir sayıya denk gelen bir gezegenle ilişkilendirmiştir. Bedende her organ her harf her sayı her renk her bitki her kristal bir gezegenle ilişkilidir.

HİNT ASTROLOJİSİNE GÖRE Okuyabileceğiniz mantra: ‘’Mantralarda ses enerjisidir gezegenlerle ilişkili sayısal ve rakamsal değerlerden oluşur.  Yaydığı ses titreşimleri ile gezegenin zararlı enerjilerini azaltmaya yardımcı olur.

‘’OmKshirputrayayVidmaheAmritTatvaayeDheemahiTannoChadrahPrachodayat’’ 108 kez okunur.

‘’Rabbimiz bize şah damarımızdan yakındır ona giden yolda niyetlerimizdir önemli olan. Hangi dine inanca mensup olursak olalım Güneş ve Ay  tutulmalarında dua etmek bizleri yüceltir ve arındırır’’

‘’Ey hayat; Ey yaşanmışlıklarım, Ey hayatımda olanlar olmayanlar; Bana Ya hep ya hiç demeyi cesareti ve cesur olmayı öğrettiğiniz için aralarda sıkışıp kalmaktan beni kurtardığınız içimde ki ışığı görmemi sağladığınız için size müteşekkirim. Yükseklerden alçaklara düşüp ayaklarımın üzerinde durmayı bilgelik hamuru ile yoğrulmayı bana nasip eden yüce güç sana şükürler olsun. Bugünümü dünümden güzel kılan Allah’ım yarınlarımı da bugünümden güzel ve hayırlı eyle’’…Amin. Astrolog Senay Yangel

Karanlığı ardımızda bırakıp IŞIĞA yürüyerek BİZ olabildiğimiz BİR olabildiğimiz günlerin gelmesi dileğimle.

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Astrolog Şenay Devi YANGEL

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERastroloji  astrolog  şenay yangel