UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! 3 GÜN SONRA EDİRNE'DEN VAN'A MİLYONLARCA İNSANIN IŞIKLARI KAPANACAK!..

FLAŞ! 3 GÜN SONRA EDİRNE'DEN VAN'A MİLYONLARCA İNSANIN IŞIKLARI KAPANACAK!..

FLAŞ! 3 GÜN SONRA EDİRNE'DEN VAN'A MİLYONLARCA İNSANIN IŞIKLARI KAPANACAK!..

Geçen yıl tüm dünyada yüz milyonlarca insanın katıldığı “Dünya Saati” etkinliğinde bu yıl ışıklar iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için kapatılacak.

Çevre konusundaki en büyük kitlesel hareket Dünya Saati etkinliğine 150’den fazla ülkeden milyonlarca insan katılıyor. Bu nedenle tüm dünya iklim sorunu için 28 Mart 2015 akşamı 20.30’da ışıklarını bir saatliğine kapatmaya hazırlanıyor. Dünya Saati etkinliği bu yıl özellikle iklim değişikliği sorununa dikkat çekmeye çalışacak. Bireysel katılımcılar evlerindeki ışıkları, kurumsal katılımcılar ve anıtsal yapılar ise dekoratif aydınlatmalarını bir saatliğine kapatarak kampanyaya katılacak.

KÖPRÜLER KARARTILDI

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye’de de kamu kuruluşlarını, özel şirketleri ve bireyleri Dünya Saati etkinliğine katılmaya çağırdı. 2014’teki etkinliğe Türkiye’de 400’den fazla kurum birçok belediye ve valilik katılmıştı. Etkinlik için aralarında Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Müzesi, Süleymaniye Cami, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün de bulunduğu 17 anıtsal yapıda ışıklar bir saat boyunca kapatılmıştı. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da Garanti Bankası, Coca-Cola ve Viko kampanyanın ana sponsorları oldu.

162 ÜLKE 7 BİN KENT

WWF tarafından 2007’de Avustralya’da başlatılan kampanya, 2008 yılında küresel bir harekete dönüştü. Geçen yıl 162 ülkede 7 binden fazla kent ve yüz milyonlarca insan kampanyaya destek verdi. WWF-Türkiye, “İklim değişikliğiyle mücadele etmek için geçerli nedenlerim var” sloganıyla tüm katılımcıları ışıklarını kapatma nedenlerini #DünyaSaati etiketiyle birlikte sosyal medyada paylaşmaya davet etti.

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERelektrik  kesinti