UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİYASETE ATILIP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN TUĞBA ÖZAY TÜM MERAK EDİLEN SORULARI BİR BİR YANITLADI!..

SİYASETE ATILIP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN TUĞBA ÖZAY TÜM MERAK EDİLEN SORULARI BİR BİR YANITLADI!..

SİYASETE ATILIP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN TUĞBA ÖZAY TÜM MERAK EDİLEN SORULARI BİR BİR YANITLADI!..

Bir çok mankenimiz şarkıcı oldu oyuncu oldu sunucu oldu ama Tuğba Özay bir 'ilk'e imza atarak milletvekili aday adayı oldu

İşte Çağla Akalın'ın Tuğba Özay ile gerçekleştirdiği röportaj...

Neden milletvekili aday adayı oldunuz?

Halkım için, yaşadığım topraklar için çocukluğumdan beri; bunu açarsak eğer tabi aileden gelen bir gelenekle büyüdüm. Annem-babam aktif siyasetin içerisinde yer alan insanlar, yıllardır bunlardan etkilendim daha 8 yaşımdaydım, devrimin ve devrimcilerin sorunları diye makaleler kaleme alıyordum.

İsrail-Filistin olayları o yaşlar da görüp bunları kaleme alan bir çocuktum. 20 yaşımdan beri de resmi olarak CHP gençlik kolları üyesiyim. Yaşadığı dünyaya duyarsız olabilen bir insan değilim halktan emekten üretimden yana olan bir insanım. İnsan haklarından hayvan haklarından ekolojik dengenin korunmasından yana bir insanım.

LGBT üyelerinden; çocuklarımıza kadınlarımıza kadar çocuk işçilere kadar bir çok konuda faaliyet göstermek istiyorum. Onlar için bir şeyler yapmak istiyorum yani özümüz insan siyasette bana göre cebini doldurmak için değil küpünü doldurmak için değil insan için yapılması gereken bir şey.

Neden CHP'den aday oldunuz?

Atatürk ilkelerine bağlı Laiklik'ten yana Cumhuriyetçi Halkçı emekten üretimden bilimden yana duran altı okları temsil eden bir parça olduğu için tabi ki CHP.

LGBT'yi ne kadar tanıyorsunuz?

LGBT'yi bir kere özellikle son yıllarda olduğunuz çıkışlardan dolayı kutluyorum çünkü geçmişte bu kadar örgütlü değildiniz ama şu anda daha örgütlü buluyorum sizi. Sesinizi daha çok yükseltmeye başladınız cesursunuz bir birinize bağlısınız bir birinizin haklarını savunuyorsunuz benim gözlemlediğim bu en ufak bir olayda bir araya gelme yetinizi hayranlıkla takip ediyorum aynı zamanda çok iyi aktivistsiniz yani hayvan haklarında LGTB ön sırada insan haklarında kadın haklarında hatta gezi ruhunda bile lgbt hep ön sıralardaydı bir kere bu cesur tutumlarından dolayı haklarını savunma yetilerinden dolayı bu hak arayışında cesurca davranmalarından dolayı sürekli yakından takip ettiğim bir birlik ve sen gibi çok değerli dostlarımız da var içlerinde...

Sevgili Belgin Çelik var Ankara da , Öykü Ay hanım var yine CHP 3ncü bölgeden millet vekili aday adayı olan Niler Albayrak var . yine çok sevdiğim dostum Barbaros Şansal da sizlere yakın kendi aramızda ki konuşmalardan da bildiğim için , mücadeleniz de yanınızda yer almak istiyorum ve sizin de yaşam alanlarınızı yaşam koşullarınızı çok daha sağlıklı bir hale getirmek gerektiğine inanıyorum yani sizler bizler diye ayırmadan lgbt üyelerinin de öncelikle insan olduğunu unutmayarak haklarına sahip çıkarak mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum . Bir de maalesef ki ülkemizde çok fazla kutuplaştırılıyor insalar ona deniyor alevi o na deniyor kürt o na deniyor eşcinsel o na deniyor ateist vesaire vesaire.

Hayır önemli olan insan ve hepimiz insan için mücadele etmeliyiz.

Milletvekili seçildiğiniz takdirde LGBT hakkında meclise sunacağınız ilk yasa tasarınız nedir?

Benim Eylül Cansın intiharından da haberim var , Defne Öncü cinayetinden de. Bir çok LGBT nefret cinayeti haberlerini maalesef ki sürekli okuyorum bu konu hakkında ki meclise sunacağım ilk yasa tasarım nefret cinayetleri ve nefret söylemleri cinsel kimliğin tanınması olacaktır.

Trans bireylerini sadece zorunlu seks işçisi olarak görmemek gerekiyor. Bu insanlar toplumun her kesiminde rahatça çalışıp dilediği gibi yaşama ve barınma haklarını kazanmaları için mücadele vereceğim. Sadece sosyal hayatta değil , politikada da lgbt bireylerinin en ön sırada olması gerekir .

İşte Tuğba Özay'ın seçim manifestosunda bazı başlıklar...

Emeğin ve emekçi unsurların yaşama ilişkin tüm etkin süreçlerdeki ekonomik, demokratik, sosyal ve benzeri haklı taleplerini parlamentoya taşıyacağız.

Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, toplumu oluşturan tüm katmanların toplumsal yaşamlarının iyileştirilmesi gayreti içinde olacağız. Kadının gerçek kurtuluşunun ancak, “kadının katılmasıyla ve devrimle” olası olma bilincinden hareketle, kadınlara uygulanan çifte sömürünün önlenebilmesi adına tüm faaliyetleri göstereceğiz.

Dinsel ya da etnik hiçbir ayrımcılığa göz yummadan, halkların eşitlik temelinde kardeşliği için çaba içinde olacağız.

Ötelenmeye çalışılan ve yalnızlaştırılan eşcinsellerin toplumsal barış ve birlik içinde, yaşamlarının iyileştirilmesine destek vereceğiz.

Kültürel, sanatsal, artistik, sportif faaliyetlerin çağdaş ve donanımlı sergilenim ve gelişmelerinin önünü açacağız.

Engelli kardeşlerimizin iş ve üretim yaşamına kazandırılması ve özlük sorunlarının giderilmesi için gerekli önlemleri alacağız.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtuğba özay  siyaset  chp