UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! 'CİCİŞ KARDEŞLER'E ŞOK! ESRA-CEYDA ERSOY KARDEŞLERDEN ESRA ERSOY’UN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR!..

FLAŞ! 'CİCİŞ KARDEŞLER'E ŞOK! ESRA-CEYDA ERSOY KARDEŞLERDEN ESRA ERSOY’UN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR!..

FLAŞ! 'CİCİŞ KARDEŞLER'E ŞOK! ESRA-CEYDA ERSOY KARDEŞLERDEN ESRA ERSOY’UN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR!..

Beşiktaş’ta trafik kontrolünde aracına el konulmak istenmesi üzerine polis memurları ile kavga ederek, twitterdan 'her yerimi elledi' diye fotoğraf paylaşan “Ciciş” kardeşlerden Esra Ersoy’un "kamu görevlisine direnme, kamu malına zarar verme, yalan beyan, hakaret" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya şikayetçi polis memuru Lokman Tok ve sanık Esra Ersoy katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada sanık Esra Ersoy’un kardeşi Ceyda Ersoy tanık olarak dinlendi.

“ABLAM DARP EDİLMİŞ, ELBİSELERİ PARÇALANMIŞTI”

Olay günü ablası Esra Ersoy’un kendisini aradığını ve karakolda olduğunu söylemesi üzerine panikle Beşiktaş Polis Merkezi’ne gittiğini belirten tanık Ceyda Ersoy, “Ablamı gördüğümde çok kötü haldeydi. Darp edilmişti. Psikolojisinin bozulduğunu ve elbisesinin parçalandığını gördüm. Ablam kötü ve aciz bir durumdaydı” dedi.

“EHLİYETİMİ KULLANMASI İÇİN ESRA’YA VERMEDİM”

Polisin durdurduğu araç ablası Esra’nın adına olduğunu belirten tanık Ceyda Ersoy, “Ablam daha önce aldığı bir trafik cezasından ehliyetine el konulmuştu. Arabayı hep ben kullandığım için ruhsatın içinde de hep benim ehliyetim dururdu. Trafik polisi ruhsatı istediğinde benim ehliyetimi bulmuş. Yani ablam benim ehliyetimi vermiş, bilinçli verdiğini zannetmiyorum. Kendime ait ehliyeti ablama kullanması için vermedim. Karakola gittiğimde de bana bu hususu sordular. Ben olayın ne şekilde cereyan ettiğini görmedim” ifadelerini kullandı.

“ESRA ERSOY’UN ELBİSELERİ YIRTILMAMIŞTIR”

Tanık Ceyda Ersoy’ın ifadelerinin ardından mahkemede şikayetçi polis memuru Lokman Tok’un avukatı Halil Uğursevenler söz aldı.

Tanık Ersoy’un aleyhte olan beyanlarını kabul etmediklerini belirten avukat Uğursevenler, “Özellikle ablası sanık Esra Ersoy’un kıyafetlerinin yırtıldığı ile ilgili ifadelerini kabul etmiyoruz. Olayla ilgili görüntülerin bulunduğu CD dosyada mevcuttur. Daha önce dinlenilen tanıklar, Esra Ersoy’un herhangi bir darba uğradığına ilişkin beyanda bulunmamıştır” dedi.

“MAHREM FOTOĞRAFLARIN KALDIRILMASI İÇİN ADLİ MAKAMLARA BAŞVURDUK”

Duruşmada söz alan sanık Esra Ersoy’un avukatı Lütfiye Yazkan ise,, müvekkili Esra Ersoy’un darba uğradığına dair işgöremez raporu bulunduğunu ve bunun dosyada mevcut olduğunu belirterek, “Esra Ersoy’un kıyafetlerinin yırtılması sebebiyle vücudunun mahrem yerlerinin göründüğü içerik ve fotoğraflar müvekkilimi rahatsız etmektedir. Bunların internetten kaldırılması için ilgili yargı birimine müracaat ettik” diye konuştu.

Mahkeme diğer tanık Emre Yaman’ın ifadesinin talimatla alınmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

“ESRA ERSOY’UN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR”

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre; 15 Mayıs 2013 tarihinde Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda uygulama yapan trafik polisleri Lokman Tok ve Levent Çıvgın, araç kullanırken telefonla konuştuğunu gördükleri Esra Ersoy’u durdu. Yaptıkları kontrollerde ruhsatta yazılan renkle Ersoy’un kullandığı aracın aynı renkte olmadığını gören polis memurları, Ersoy’un ehliyetini istedi. Esra Ersoy kardeşi Ceyda Ersoy’un ehliyetini gösterdi. Polis memuru Lokman Tok ise bunun üzerine Esra Ersoy’un aracından inmesini istedi. Ancak Ersoy bu esnada aracı hareket ettirerek kaçmaya çalıştı. Aracın içinden kendisini tutan polisi ise aracın camını kapatarak kolunu sıkıştırıp, 3-4 metre sürükledi. Önüne başka bir aracın geçmesi ile duran Ersoy, aracından inerek iki polis memuruna bağırarak hakaret etti. Ayrıca polislerden Lokman Tok’a saldırarak elinden aldığı telsizin antenini kırıp yere attı. Polisin elinden, boynundan ve kolundan yaralanmasına neden olan Ersoy, elindeki boş ceza tutanağını da yırttı.

İddianamede Ersoy'un "kamu görevlisine direnme, kamu malına zarar verme, yalan beyan, hakaret" suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13