UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! "SURVIVOR" KADROSUNDAN ÇIKARILAN NİHAT DOĞAN'A BİR ŞOK DAHA!..

FLAŞ! "SURVIVOR" KADROSUNDAN ÇIKARILAN NİHAT DOĞAN'A BİR ŞOK DAHA!..

FLAŞ! "SURVIVOR" KADROSUNDAN ÇIKARILAN NİHAT DOĞAN'A BİR ŞOK DAHA!..

Mersin Tarsus'ta katledilen ve sonra cesedi yakılan Özgecan Aslan'ın ardından "Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet atan Nihat Doğan, gelen tepkiler üzerine tweetini silmişti.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI!..

Nihat Doğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra kendisine sadece sosyal medya üzerinden değil aynı zamanda Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyası ile de tepki gösterildi. Kampanyada Doğan hakkında suç duyurusunda bulunarak cezalandırılması talep edildi. Kısa sürede binlerce kişinin imzaladığı metinde şu ifadelere yer verildi:

"Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulunarak Nihat Doğan’ın cezalandırılmasını ve adaletin hakkı bulmasını talep ederiz. Türk Ceza Kanunu Madde 59'da belirtildiği üzere “suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek” nedeniyle ve Türk Ceza Kanunu’nun konuyla ilgili tüm diğer maddelerinin de göz önüne alınarak, Özgecan Aslan’ın bıçaklanıp tecavüz edilip yakılarak öldürülmesine “Sizde Mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız” şeklinde yorum yapan Nihat Doğan’ın suça teşvik ve Türk Ceza Kanununun Şerefe Karşı suçlar kanununun 130. maddesinde, sanki Özgecan Aslan mini etek giydiği için bıçaklanıp tecavüz edilip yakılması normalmiş gibi sergilediği tavrıyla Nihat Doğan’ın “Kişinin hatırasına hakaret” madde başlığı altında “Ölüye hakaret” suçunu işlemesinin ve üçüncü olarak da “laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından” söylemiyle sanki sapıklığın nedeni din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıymış gibi göstermeye çalışarak Türk Ceza Kanunu 301. maddesi, 5237 nolu Türk Ceza Kanunu'nun ikinci Kitap, dördüncü kısım, üçüncü bölümününde "Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar" başlığıyla Devletin kurum ve organlarına hakaret suçlarından Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulunarak Nihat Doğan’ın cezalandırılmasını ve adaletin hakkı bulmasını talep ederiz.

Saygılarımızla"

BİR DARBE DE GALATASARAY'DAN

Tweet sonuncunda büyük tepki alan Nihat Doğan, Galatasaray camiasında da yoğun eleştirilerin odağında. Eski yönetici Adnan Öztürk, disiplin kuruluna bir dilekçe göndererek Nihat Doğan'ın kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi için başvuruda bulundu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnihat doğan  acun ılıcalı  survivor