UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! MUZAFFER KAYA, DİYALİZ HASTASI 64 YAŞINDAKİ EŞİ HANİFE KAYA’YA ÖYLE BİR 'SEVGİLİLER GÜNÜ' HEDİYESİ VERDİ Kİ...

FLAŞ! MUZAFFER KAYA, DİYALİZ HASTASI 64 YAŞINDAKİ EŞİ HANİFE KAYA’YA ÖYLE BİR 'SEVGİLİLER GÜNÜ' HEDİYESİ VERDİ Kİ...

FLAŞ! MUZAFFER KAYA, DİYALİZ HASTASI 64 YAŞINDAKİ EŞİ HANİFE KAYA’YA ÖYLE BİR 'SEVGİLİLER GÜNÜ' HEDİYESİ VERDİ Kİ...

Yıllarca diyalize bağlı yaşamak zorunda kalan kronik böbrek yetmezliği hastası 64 yaşındaki Hanife Kaya, 45 yıldır aynı yastığa baş koyduğu eşi Muzaffer Kaya’nın verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Evlilikleri boyunca hiç sevgililer günü hediyesi almadığını söyleyen Hanife Kaya, “45 yıl sonra aldığım ilk hediyeye değer biçilemez” dedi.

Amasya’da yaşayan 5 çocuk, 7 torun sahibi Hanife Kaya, 5 yıl önce karnındaki aşırı şişkinlik, mide bulantısı ve sürekli kusma şikâyeti ile doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerde Hanife Kaya’nın böbreklerinden birisinin çocukluğundan beri küçük olduğu ve çalışmadığı, diğerinin ise diyabet (şeker hastalığı) nedeniyle iflas ettiği belirlendi. Amasya’daki doktorların küçük olan böbreği büyütmek için başlattığı ilaç tedavisi sonuç vermedi. Haftada 3 kere kapılarına gelen ambulansa binerek diyaliz seanslarına giden Kaya’nın yaşadığı sıkıntının en yakın tanığı 65 yaşındaki eşi Muzaffer Kaya’ydı.

DOKULARI UYDU

Un fabrikasından emekli olan Muzaffer Kaya, hastanede tanıştığı bir hasta yakınının eşine böbreğini verdiğini öğrenince kendisi de aynı kararı aldı. İstanbul’da Memorial Şişli Hastanesi’ne başvuran çiftin dokularının uygun olduğu belirlendi. Hanife Kaya’nın kalbine giden damarlardan birisinin zayıf olduğu belirlenince Kaya’ya hastanede önce stent takıldı. Bir yıl bekletilen Kaya çifti sonunda Memorial Şişli Hastanesi Böbrek Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Burak Koçak’ın ekibi tarafından ameliyata alındı. Muzaffer Kaya’dan alınan böbrek başarılı bir şekilde eşi Hanife Kaya’ya nakledilirken çift yaklaşan ‘Sevgililer Günü’nü de hemşirelerden öğrendi.

‘İLK HEDİYEM ÇOK DEĞERLİ’

Eşinden nakledilen böbrek ile sağlıklı bir hayata başlayan Hanife Kaya, “Biz yeni nesil gençler gibi bu önemli günleri bilmiyoruz ki kutlayalım. Ameliyattan önce hemşirelerden öğrendik. Eşimin bana ilk sevgililer günü hediyesi böbreği oldu. Bana hayatımızın ve evliliğimizin en değerli hediyesini verdi” dedi.

Muzaffer Kaya da, “Eşimi diyaliz seanslarında bir daha görmeyeceğim için çok mutluyum. Bilmediğim içim bugüne kadar kendisine hiç sevgililer günü hediyesi vermemiştim. İlk sevgililer günü hediyemin eşimi sağlığına kavuşturması beni ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsevgililer günü  14 şubat