UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ÇUKUROVA GRUBU VE TMSF ARASINDAKİ DAVADA FLAŞ GELİŞME! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ! ÇUKUROVA GRUBU VE TMSF ARASINDAKİ DAVADA FLAŞ GELİŞME! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ! ÇUKUROVA GRUBU VE TMSF ARASINDAKİ DAVADA FLAŞ GELİŞME! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

TMSF’nin, İnterbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Çukurova Grubu’na ait Show TV ve BMC şirketine el koymasıyla ilgili İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açtığı 13 dava düştü.

Alınan bilgilere göre, Çukurova grubu, mahkemeye Show TV ve diğer satışlardan kalan 4.5 milyon doların, iki mahkemede devam eden toplam 28 davaya konu olan borç tutarını karşılayacağını savunan dilekçe sundu. Dilekçede, satıştan elde edilen tutarın, TMSF’ye olan borçların kapatılmasında kullanılması gerektiği ve elde edilen paranın da buna yeteceği savunuldu.

TMSF: BORÇLARI KAPATMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bunun üzerine TMSF mahkemeye, Çukurova’nın teklifinin kabul edilmesinin “mümkün” olmadığını savunan bir dilekçe verdi. TMSF yedi sayfalık itiraz dilekçesinde, Çukurova’nın ödemelerini hala yapmadığını, borçların ödenmediğini hatta borçlara faiz eklendiğini, Show TV’nin satışından elde edilen rakamın Çukurova’nın borçlarını kapatmasının ise “mümkün olmadığı” belirtti.

TMSF’DEN ŞOK ATAK: DAVALAR DÜŞSÜN

Çukurova ile TMSF arasındaki anlaşmazlığın reştleşme noktasına geldiği bir dönemde, TMSF’den sürpriz bir atak geldi. Mahkemeye sunulan dilekçede fonun, Çukurova ile karşılıklı olarak anlaştığı ifade edildi. Dilekçede TMSF, 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’e açılan 13 dava hakkında “Davanın konusuz kalmış olmasının nedeniyle dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına dair” karar verilmesini istedi. Çukurova da bu talebe itirazı olmadığını belirtti.

DURUŞMA YAPMADAN DAVALAR DÜŞEBİLİR

Ticaret Mahkemesi usullerine göre, mahkeme iki duruşma arasında davanın esasına ilişkin karar verebiliyor. Buna göre, 2. Ticaret Mahkemesi’nin duruşma yapmaksızın davaları düşürmesi bekleniyor. Bu anlaşmayla birlikte, yıllardır devam eden davalar kapanmış oldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtmsf  show tv