UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! İSTANBULLULAR DİKKAT! METEOROLOJİ MÜHENDİSİ BÜNYAMİN SÜRMELİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!..

FLAŞ! İSTANBULLULAR DİKKAT! METEOROLOJİ MÜHENDİSİ BÜNYAMİN SÜRMELİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!..

FLAŞ! İSTANBULLULAR DİKKAT! METEOROLOJİ MÜHENDİSİ BÜNYAMİN SÜRMELİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!..

İstanbul'un yüksek kesimlerindeki bazı ilçelerde kar yağışı, bazı ilçelerde ise sağnak yağmur etkisini sürdürüyor. Tipi, sağnak ve kar yağışı İstanbul'da yarın da devam edecek...

Fırtına hızını yavaşlattı... Kuzey Ege ve İstanbul'da rüzgar 30-35 km'lerde hızında...  Ancak öğle saatlerine doğru yağışın en kuvvetli haline çıkması bekliyor. İstanbul'da saat 12.00 civarında yağış en yüksek miktara ulaşacak. İlerleyen saatlerde ise azalacak.

Akşam saatlerinde de etkisini sürdürecek yağışların yarın sabahın ilk saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Soğuk hava da yarın kısmen etkisini yitirecek ancak karla karışık yağmur devam edecek.

İlerleyen günlerde sistem soğuğuyla birlikte doğuya gidecek.

Ayın 5'i ya da 6'sından sonra bu çapta bir soğuk hava daha bekleniyor..

BUGÜN BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Bugün Marmara ve Ege'de yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın yüksekleri) Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İBB TİPİ UYARISI YAPTI

İBB, İstanbul'daki kar kalınlığının 8 santimetre olduğunu ve barajlardaki doluluk oranının arttığını bildirdi. Açıklama şu şekilde:

"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı yerini sulu kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (40 ila100 km/saat) eseceği öngörülüyor"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  yağış  yağmur  sıcaklık