UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ROMANLAR, “ROMAN HAVASI”NIN YAYIN SAATİNDE DÜN AKŞAM SHOW TV’Yİ BASTI. ROMANLAR, DİZİ HEMEN KALDIRILMAZSA ANKARA’YA YÜRÜYECEK!

ROMANLAR, “ROMAN HAVASI”NIN YAYIN SAATİNDE DÜN AKŞAM SHOW TV’Yİ BASTI. ROMANLAR, DİZİ HEMEN KALDIRILMAZSA ANKARA’YA YÜRÜYECEK!

ROMANLAR, “ROMAN HAVASI”NIN YAYIN SAATİNDE DÜN AKŞAM SHOW TV’Yİ BASTI. ROMANLAR, DİZİ HEMEN KALDIRILMAZSA ANKARA’YA YÜRÜYECEK!

Roman vatandaşlar dün akşam Show TV’yi bastı.

“Roman Havası” dizisine, kendilerini aşağıladığını öne sürerek, büyük tepki gösteren Romanlar, dün akşam “Roman Havası”nın yayın saatinde Show TV’nin kapısında toplandı.

Bu arada “Roman Havası”nın bugün ortaya çıkan ratinglerde de büyük bir hezimet yaşadığı gözlenirken(özellikle de AB grubunda sadece 4 share alarak 21. sıraya düşmüş, yani tamamen çökmüş, seyirci izlememeyi tercih etmiş), kanala Çevik Kuvvet çağrıldı. Ancak Çevik Kuvvet de yapılan gösterilere müdahale etmedi, protestolara izin verdi. Zaten Romanlar da olay çıkarmak amacında değil, sadece seslerini duyurmak amacında olduklarını belirttiler ve “Dizi hemen yayından kaldırılmazsa binlerce kişi Ankara’ya, RTÜK’e yürüyeceğiz” dediler.

İşte dün akşamdan sıcak görüntüler:

OLAY VİDEO İÇİN TIKLAYIN!..

CHP'DEN 'ROMAN HAVASI' DİZİSİNE TEPKİ

CHP'li Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Roman vatandaşların, son dönemlerde çeşitli linç girişimlerine maruz kaldıklarını, bu vatandaşlarla ilgili önyargıları besleyen yeni bir TV dizisinin yayınlanmaya başladığını savundu.

Roman Havası dizisinin, gerek Roman yurttaşların gerekse ayrımcılık karşıtı kesimlerin yoğun tepkisini çektiğini ifade eden Tanrıkulu, "Söz konusu diziye yönelik tepkilerin, dizinin senaryo ekibi ve yapımcı şirketi ile diziyi yayınlayan televizyon kanalı tarafından bir an evvel dikkate alması gerekmektedir. Zaten hayatın her alanında ayrımcılığa maruz kalan Roman yurttaşları daha da zora sokacak, onlarla ilgili önyargıları besleyecek basmakalıp yargıları yeniden üretmek hiçbir ahlaki değerle örtüşmemektedir" görüşünü savundu.

Tanrıkulu, 2010'da Manisa'nın Selendi ilçesinde, 2013'te Bursa'nın Osmangazi ve İznik ilçelerinde Roman yurttaşların linç girişimleriyle karşılaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar üzerine bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalan Roman yurttaşların sorunları devam etmektedir.Bu bağlamda, Roman Havası dizisinin yapımcısı ve yayınlayıcılarına çağrıda bulunuyorum: Roman yurttaşların bu diziye yönelik tepkilerini bir an önce dikkate alın. Romanlara yönelik ayrımcılığa, linç girişimlerine ortak olmak istemiyorsanız, onların gerçek sorunlarına odaklanın. Romanlarla ilgili basmakalıp yargıları yeniden üreterek reyting almaya çalışmak, Roman yurttaşların acılarından, sıkıntılarından nemalanmaya çalışmaktır."


ROMANLARIN SEVİLEN İSMİ BALIK AYHAN DA SESSİZ KALMADI!..

Bianet’tin haberine göre, müzisyen Balık Ayhan, Roman sanatçıların olumsuz bakış ve önyargıyı kaldırmak için çok çaba sarf ettiklerini dile getirmiş ve dizi ekibi ve senaristler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kamuoyuna duyurdu.

 Balık Ayhan’ın açıklamalarına şöyle devam etti:

“Biz, Roman sanatçıları olarak sanatımızı iyi yapmaya çalışıyoruz. Olumsuz bakışı ve önyargıları kaldırmayı başardık. Ağır Roman yaptık, Hıdrellez yaptık, ağır yaralarımızı paylaştık. Senarist arkadaşlarımız bundan ders almadılar mı? Bir tanesi tenezzül edip niye bize telefon açmazlar? Niçin böyle replikler yazarlar? Açılımın Romanlara ne faydası oldu? Çingene dediğin an, nefret suçu işlemiş oluyorsun. Buradan bütün senaristlere suç duyurusunda bulunuyorum.”


KOBRA MURAT: 'ÇOCUKLARIMIZ SOKAKTA DOĞMUYOR'

Kobra Murat: Bizim hiçbir çocuğumuz sokakta doğmuyor, hiçbir çocuğumuzun adı karakolda polisler tarafından koyulmuyor. Bizim adetlerimiz kıldan ince, kılıçtan keskin. Dizinin derhalden yayından kalkmasını diliyorum. Yeni doğan bebeğin altınlarını dayısı çalıyor. Roman camiasında küfür olan kelimeleri bilmeden kullanıyorlar. 8 ay evvel beni diziye çağırdılar, bu dizide kültürümüzü, en güzel bir şekilde sergileyeceğini söyledim. Ondan sonra bize dönüş yapılmadı. Bizi bilmiyorlar, tanımıyorlar. Bundan sonra Türkiye’de Roman dizisi yapılacaksa, sadece Romanlarla ve Roman derneklerinin çatısı altında olmasını istiyorum."


 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13