UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BİRLİKTE ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEN RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN, MÜJDEYİ VERDİ!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BİRLİKTE ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEN RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN, MÜJDEYİ VERDİ!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BİRLİKTE ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEN RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN, MÜJDEYİ VERDİ!..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaklaşık 1,5 saat görüşme yaptı.

Erdoğan ve Putin'in, toplantının ardından mutabık kalınan konulardaki anlaşmalar imzalandı. İmzaların atılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, ortak basın toplantısı düzenledi.

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Ortak basın açıklamasında "Türkiye'nin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için mavi akım boru hattının kapasitesini artırmada mutabık kaldık." diyen Putin, Türkiye'ye satılacak yeni doğalgazda 1 Ocak'tan itibaren yüzde 6 indirim yapılacağını açıkladı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Türkiye olarak konseye ve çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Rusya ile 32 milyar dolar ticaret hacmini yeterli görmüyoruz. Rusya ile ticaret hacmini 2023 yılında 100 Milyar Dolara çıkarmak için gerekli irade mevcut. Hedef ticaret hacmini 100 Milyar Dolara'a çıkarmak. Ortak menfaatler temelinde işbirliği alanlarımızı zanginleştimeyi arzu ediyoruz. Rus tursit sayısının artacağını düşünüyoruz.

AKKUYU'YA NÜKLEER SANTRAL

Türkiye'de hayata geçirdiğimiz en önemli ve stratejik yatırımlarımızdan biri olan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili geniş detaylı bir çalışmayı yaptık. 3 yılı aşkın bir süredir devam eden bu çalışmaların bundan sonraki süreci, dün ÇED'in onaylanmasıyla daha da artacak.
Rusya'nın Türkiye'deki yatırımlarına yönelik hassasiyetlerini aldık, değerlendireceğiz.

Bölgesel sorunlarımızı ele alma fırsatı bulduk. Suriye, Irak sorununu ele alma fırsatımız oldu.

KIRIM TATARLARININ DURUMU

Kırım Tatarlarıyla ilgili sorunları geniş şekilde ele aldık. Kırım Tatarlarıyla ilgili kendilerinin yaklaşımının olumlu olduğunu söylediler. Sıkıntı halinde görüşme mutabakatımız oldu. Açık ve samimi bir diyalog içerinde görüşmelerimiz devam etti.

PUTİN'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Dostane, verimli bir görüşme oldu. Birçok önemli anlaşma imzalandı. Türkiye ile ticaret hacmimiz artıyor. Doğalgaz ve petrol ürünleri tedarik ediyoruz.

Türkiye'nin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için Mavi Akım Boru Hattı'nın kapasitesini artırmada mutabık kaldık. Gazprom ve Mavi Akım için mutabakata vardık. Enerji ihtiyacını karşılanması için sevkiyat artacak.

RUSYA'DAN DOĞALGAZ ALIMI

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türk ortaklarımızla enerji işbirliği ile ilgili, 1 Ocak itibarıyla doğalgaz fiyatlarında yüzde 6 indirim sağlayacağız. Buna yönelik görüşmelerimiz devam edecek" dedi

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrusya  türkiye  doğalgaz anlaşması