UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ KARAR! AMERİKA'DA İSYAN! 18 YAŞINDAKİ GENCİ ÖLDÜREN POLİS HAKKINDA ŞOK EDEN KARAR!..

FLAŞ KARAR! AMERİKA'DA İSYAN! 18 YAŞINDAKİ GENCİ ÖLDÜREN POLİS HAKKINDA ŞOK EDEN KARAR!..

FLAŞ KARAR! AMERİKA'DA İSYAN! 18 YAŞINDAKİ GENCİ ÖLDÜREN POLİS HAKKINDA ŞOK EDEN KARAR!..

ABD’nin St. Louis kentindeki Soruşturma Kurulu, Ağustos ayında Ferguson’da silahsız 18 yaşındaki siyahi genci öldüren polis Darren Wilson'un yargılanmasına gerek olmadığına karar verdi. Kararın ardından ülke genelinde gösteriler başladı.

Olayı araştıran jüri, silahsız 18 yaşındaki Michael Brown’ı 6 el ateş ederek öldüren beyaz polis memuru Darren Wilson’ı kusurlu bulmadı. St. Louis savcısı düzenlediği basın toplantısı ile jürinin aldığı kararı kamuoyuna duyurdu.
Missouri Valisi Jay Nixon, jürinin kararı açıklanmadan önce tüm tarafları karar ne yönde olursa olsun sağduyulu olmaya çağırdı. Ancak jürinin aldığı karar sonrasında Ferguson sokaklarındaki gergin bekleyiş yerini şiddetli protesto gösterilerine bıraktı.

Polis araçları ateşe verildi. Bazı işyerlerinin camları kırıldı. Vali, geçen hafta eyalette olağanüstü hal ilan etmiş ve Ulusal Muhafız Birliğini de göreve çağırmıştı. Federal Soruşturma Ofisi (FBI) da geçtiğimiz hafta Ferguson semtine 100 ajanını göndererek gelişmeleri yakından takibe almıştı.

9 Ağustos günü tartıştığı Brown’ı silahsız olduğu halde 6 el ateş ederek öldüren polis Wilson, savunmasında talihsiz gencin kendisine saldırdığını ileri sürmüştü. Ancak görgü tanıkları Brown’ın ellerini kaldırıp polise teslim olduğu vakit Wilson’ın ateş ettiğini dile getirmişti.

OBAMA, FERGUSON OLAYLARI İÇİN SUKÜNET ÇAĞRISINDA BULUNDU!..

ABD Başkanı Barack Obama, herkesin Ferguson’daki jüri kararını kabul etmek zorunda olduğunu, gösterilerin barışçıl bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

Ferguson’da Ağustos ayında 18 yaşındaki siyahi genci öldüren polisin yargılanmayacağı kararının açıklanmasından sonra Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçen Başkan Obama, ABD’nin kanunlar ülkesi olduğunu ve polislerin kararı üzüntüyle karşılayan toplum üyeleri ile birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Polis tarafından öldürülen Michael Brown’un babasının, karardan önce yaptığı konuşmada, “Jüri kararı ne olursa olsun gösterilerle şiddet ve maddi hasara yol açmak, kararı memnuniyetle karşılamayanlar için bir cevap olmayacak” ifadelerini de hatırlatan ABD Başkanı,“Herkesten çok Brown’un ailesi kaybetti. Onlar protestoların barışçıl bir şekilde yapılmasını istiyor. Onların bu konuda temennilerine saygı duymamız lazım" dedi.

"Ferguson olayları, hala ulus olarak bazı zorluklara karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor” diyen Obama, polisin protestoları halkı karşısına alarak değil, yanına alarak barışcıl bir şekilde durdurması gerektiğini ifade etti. Obama, olayların sadece Ferguson’u değil, tüm Amerika’yı ilgilendirdiğini anlattı.

St. Louis'teki Soruşturma Kurulu'nun, Ağustos ayında 18 yaşındaki siyahi genci öldüren polis Darren Wilson'un yargılanmasına gerek olmadığına karar vermesinden sonra ülke genelinde gösteriler başladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERamerika  oboma  derguson  Darren Wilson