UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ŞENAY YANGEL VE YÜCEL SÜGEN YAZDI! İŞTE ATATÜRK’ÜN DOĞUM HARİTASI, HİNT ASTROLOJİSİNE GÖRE ANALİZİ VE TÜM DETAYLAR!..

FLAŞ! ŞENAY YANGEL VE YÜCEL SÜGEN YAZDI! İŞTE ATATÜRK’ÜN DOĞUM HARİTASI, HİNT ASTROLOJİSİNE GÖRE ANALİZİ VE TÜM DETAYLAR!..

FLAŞ! ŞENAY YANGEL VE YÜCEL SÜGEN YAZDI! İŞTE ATATÜRK’ÜN DOĞUM HARİTASI, HİNT ASTROLOJİSİNE GÖRE ANALİZİ VE TÜM DETAYLAR!..

Aşağıdaki haber Hürriyet Gazetesinin 30 Haziran 2002 tarihli nüshasından alınmıştır.

     Kentucky Üniversitesi psikiyatri profesörü Dr. Arnold Ludwig'in 18 yıl süren ilginç çalışmasının sonucunda, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, dünya liderleri arasında en yüksek puanı alarak birinci oldu.

     Dr. Ludwig, son 100 yıl içinde dünyadaki 377 lider arasında yaptığı ve Siyasi Büyüklük Cetveli adını verdiği araştırmada, liderlere, ülke yaratma ve özgürlüğüne kavuşturma, savaş kazanma, ülke topraklarını genişletme, ekonomiyi geliştirme, orijinal ideoloji yayma, iktidarda kalma süresi ve ahlaki değer ve başarılarını baz alarak puan verdi.

     37 puan üzerinden yapılan değerlendirmede Atatürk, 31 puan alarak listenin en üstünde yer aldı. Atatürk'ü 30 puanla ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt ile Çin lideri Mao takip etti. 

Haritası Nasıl Hazırlandı ? 

Atatürk’ün doğum günü,ay ve saati bilinmemektedir. Doğum Haritasının oluşması için en önemli bilgiler bunlardır. Bu nedenle Batı Astroloji Sistemi (Tropik Zodyak) ile tarih ve saati bilinmeyen kişiye ait horoskop hazırlanması olanaksızdır.

Ancak, dünyanın en eski ve etkili astroloji sistemlerinden olan Hint (Vedic) Astrolojisi ile doğum bilgilerinin bulunması mümkündür. Bu yöntemi açıklayan bilgiler ünlü Vedic astroloğu B.V. Raman’ın “Hindu Predictive Astrology” adlı eserinin 210. Sayfasında “Unknown Birth Times” (Bilinmeyen Doğum Zamanları) bölümünde bulunmaktadır. Doğum zamanı bilinmeyen kişinin gelecekte çok önemli bir kişi olması ve çok önemli bir mevki ye gelmesi doğum haritasındaki yerleşimlerle bağdaşık olduğu gibi, Ay periyotlarında yönetici gezegenin dasa ve bhuktisinden belli olacaktır. Örneğin, Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde dünyaya yeni bir devlet kurup ilk Cumhurbaşkanı olması olayını doğum haritasındaki güçlü gezegenin periyodunda olması ve haritanın da bunu göstermesi gerekir. Veya, 10 Kasım 1938 tarihinde ölümünü gösteren Dasa ve Maraka gezegenin olay ile uyum sağlaması ve haritadaki yerleşimi ile sınavı kazanması gerekir! Acaba bunlar yeterli kanıt olur mu? Böyle dahi bir adamın doğum haritası bir dâhiye yakışan harita olmalıdır! Dünya tarihinde rol oynamış̧ devrimcilerin ve devlet adamlarının haritaları ile karşılaştırıldığında gücünü belli etmelidir. Bu konuda deneyimli bir astrolog olarak iddia ediyorum ki, yeryüzündeyasamış̧ olan ve önemliislerbasarmış̧ olan tüm dahi insanlar içindeAtatürk’ündoğum haritası gibi muhteşem bir astrolojik yapıya sahip olan ikinci bir kişi yoktur ! Bulabildiğimiztümdünya liderleri ve unlü kişilerin haritaları ile yaptığımızkarşılaştırmalı horoskop değerlendirmesiAtatürk’ün haritasının essiz bir güce sahip olduğunugöstermiştir. Örneğin, Fransızların Napolyon ve De Gaulle’e ait doğum haritaları ağırlık puanı olarak Atatürk’ün haritasının onda birine bile erişmemiştir. Son çeyrekyüzyıldaki Amerika Başkanlarının haritalarının toplam ağırlık puanı Atatürk’ün haritasına ulaşamamaktadır.Türkiye’de ki hocam sayın Yücel Sügenle birlikte yaptığımız araştırmalar sonucu değerli Atamızın haritasının analizini yapmaktan onur ve büyük bir mutluluk duymaktayız.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN DOĞUM HARİTASI

Doğum Tarihi : 17 Mayıs 1881

Doğum zamanı : 11.45

Doğum yeri : Selanik (Boylam :22° 56’ Doğu ; Enlem : 40° 38’ Kuzey)

Tropikal Zodyak Mevkileri

Batı astrolojisi horoskop kurgusu tropik Zodyak değerlerinebağlıdır.

YükselenBurç̧ (YB ) ..............................Basak 05°52’

Güneş̧  .......................................Boğa 26° 35’

Ay ............................................Oğlak 13° 26’

Merkür .............................................Boğa25° 54’

Venüs  ...............................................Boğa5° 58’

Mars ................................................Koç̧ 3° 41’

Jüpiter ............................................. Boğa 8° 29’

Satürn ..............................................Boğa5° 12’

Rahu (Kuzey düğümü) ..................Yay 19° 23’

Ketu (Güney düğümü) ...................İkizler19° 23’

Ayanamsa’nın Hesaplanması

Daha önce Lahiri ayanamsa hesabına göre 1900 yılının değerinin 22° 27’ olduğunu biliyoruz.

1900 – 1881 = 19 yıl

19 yıl x 48 sn = 15 dk.

22° 27’ – 15’ = 22° 12’ ........Doğum tarihindeki Ayanamsa

Şimdi ayanamsa değerini kullanarak gezegenlerin tropik Zodyak değerlerini sideral Zodyak değerlerineçevirelim. Bunun için her biri için ayrı işlemyapacağız. Güneş̧ = 26° 35’ Boğa - 22° 12’ = 4° 23’ Boğa Ay=13°26’Oğlak-22°12’=21°14’ Yay

Yukarıda Güneş’indeğeri Ayanamsa’dan büyük olduğundan çıkarma işleminiyaptık ve Güneş̧ aynı burç içinde kaldı. Oysa, Ay’ın Oğlak burcundaki açısı ayanamsa’dan küçük olduğundan ; önce Ay değerine 30 ° , yani bir burç ekler sonra ayanamsa’yı bundan çıkartırız. Sonuçta bulunan Ay’ın yıldızıl değeri de bir burç ilerlemiş olur. Aynı şekilde Rahu (Kuzey düğümü) için benzer işlemi yapalım :

Rahu (k) = 19° 23’ Yay - 22° 12’ = 27° 11’ Akrep

(19° 23’ + 30° - 22° 12’ = 27° 11’ Sonraki burç Akrep’e geçer)

Sideral Zodyak Mevkileri

Yukarıda açıklanan tropik Zodyak değerlerini Yıldızıl Zodyak değerlerine dönüştürme yöntemini kullanarak elde edilen gezegen , Ay düğümleri, MC ve YB yeni değerlerini topluca yazalım.

Güneş̧ : 4° Boğa 23’ Ay :21 Yay 14 Mars : 11 Balık 29

Venüs :13 Koç46 Jüpiter: 16Koç17

MCMerkürSatürn Rahu: 3° Boğa 42’ : 13 Koç̧ 00 : 27 Akrep 11 : 27Boğa 11:24Koç 39

Aşağıda Mustafa Kemal Atatürk’ün Batı Astroloji sistemine göre Doğum Haritası görülmektedir.

Atatürk'ün Batı tipi haritasında Yükselen Burcu 29 derece ile Aslan olup Güneş burcu 26 derece Boğa ve Ay burcu da 13 derece ile Oğlak'tır.

Bu yerleşimlerde toprak kararlılığı ile ateş görünümü rol oynamakta ve duygularını kontrol etmekte son derece başarılı bir profil çizmektedir. 

Horoskopun Özellikleri


Atatürk’ün Batı haritasında yedi önemli gezegen ; Güneş, Merkür, Plüto, Neptün, Jüpiter, Venüs ve Satürn Başucunda (Mc) toplanmıştır. Boğa gibi değişmez grup burçta toplanan gezegenler kozmosta çok ender rastlanan olaylara neden olurlar. 5 Mayıs 2000 tarihinde Boğa burcunda toplanmış gezegenler de ilerde dünyayı değiştirecek bir tohum atmış olabilir.

Aynı etkileşimin 1881 yılındaki kozmos olayında dünyaya nasıl büyük bir insan armağan ettiği gözden kaçırılmamalıdır. Böyle bir mistik olayı binlerce yıl içinde çok ender zamanlarda görebiliriz. Atatürk’ün doğum haritası yeryüzüne gelmiş dünya çapındaki insanlar ile astrolojik kıstaslar altında karşılaştırıldığında, benzersiz olduğunu ispatlamaktadır.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün VEDİC ‘’HİNT’’ Astrolojisine göre hazırlanmış horoskop

Hint Astrolojisine Göre Atatürk’ün Doğum Haritasının Analizi.

Hint sistemine göre Atatürk’ün doğum haritası çok güçlü, olağanüstü ve özel bir horoskoptur. Bir haritanın en bereketli ve uğurlu evleri olan 5.ci ve 9.cu evlerde çarpıcı yerleşimler vardır. 5.ci evde Yay burcunda Parlak Ay yerleşmiştir ve yükselimdedir. Navamsa’da Ay 7.ci evde, yani köşe evde (kendras) olduğundan gücünü korumaktadır. Jüpiter ve Venüs de navamsa da 5.ci eve rastlamaktadır ki, mükemmel bir durumdur. Jüpiter burada 9.cu eve rastlayan Yay burcu ile görünüm yapmaktadır. Bu da gezegenin gücünü yükseltmektedir. Liderler için en önemli gezegenlerden biri olan Satürn de Doğum haritasında (Rasi) 9.cu evde (Trikona) yerleşmiş ve navamsada 4.cü eve (Kendras) rastlayarak gücünü korumuştur. Güneş̧ ve Merkür de köşe (10.cu ) evde kavuşum yaparak yoga oluşturmuşlardır. Mars 8.ci evde ve Balık’tadır. Burası gezegen için dost evdir. Ayrıca Mars Doğum haritasında ve navamsada Ay ile yoga oluşturmaktadır.

Haritanın en önemli görünümü 9.cu evdeki Jüpiter ile 5.ci evdeki Ay’ın meydana getirdikleri “Gajakesari Yoga” dır. Hint sisteminde bir doğum haritası için en mükemmel olaydır. 9.cu ve 5.ci evlerde meydana geldiğinden haritanın altından tacıdır. Şimdi adım adım haritanın yaşam olayları ile analizine başlayalım.

Yükselen Burcun harika yerleşimi

Atatürk’ün Doğum haritası milenyumun en önemli horoskopudur. Astrolojik elemanları ve yerleşimleri harita sahibinin seçilmişler içinde olduğunu göstermektedir. Bir doğum haritasını eşsizler arasına sokan birinci unsur Yükselen burç ve bunun ardından gelen de Yogakara yerleşimlerdir. Atatürk’ün Doğum haritasında (Rasi) Yükselen burç ile navamsa haritasındaki yükselen burç Aslan olarak “Vargottama” olmaktadır. Yükselen burcun vargottama olması durumu tarihte ülkeleri yönetmiş ve adını altın harflerle yazdırmış büyük önderlere özgü bir yerleşimdir. Her hangi birgezegenin Rasi ve navamsa haritalarında aynı burca yerleşmesi ile vargottama yükselende oluşursa ortaya eşsiz bir karakter ve muhteşem bir kader çıkartır.

Bu haritada Yükselen için özel bir yerleşim daha göze çarpmaktadır. Yükselen yöneticisi Güneş̧ 10.cu (kendras) eve yerleşerek harita sahibine toplumları yönetmekte en yüksek yetenek ve talihi ihsan etmektedir. Bunun yanında Yükselen, 9.cu uğurlu (trikona) evde “yogakaraka” kimliği kazanmış Jüpiter’den görünüm almaktadır. Jüpiter, navamsa haritasında Yükselen burca yerleşerek büyük güç kazanmaktadır. Jüpiter, 9.cu evde köşe ve üçgen evlerin yöneticilerinin birleşim yapması sonucu yogakaraka olmuştur. Bundan başka köşe ve üçgen evlerin (4.cü ve 9.cu evler) yöneticisi olan Mars doğal yogakaraka gezegendir. Mesleği askerlik ve devlet yöneticisi olan bir karakter için muhteşem bir oluşumdur.

Bu haritanın sivrilmiş görünümlerinden bir tanesi de Mars ve Venüs’ün “Rajayogakaraka” gezegen özelliği kazanmalarıdır. Vedic kurallarına göre 9.cu ve 10.cu evlerin yöneticileri birbirlerinin evleri ile görünüm yaparlarsa Rajayogakaraka gezegen olurlar. Doğum haritasında Mars 3.cü ev (terazi) görünüm yaparken, Venüs de doğrudan Mars’ın evinde (koç) yerleşmiştir.

Vedic astroloji kurallarına göre doğum haritasının analizinde Ay yükselen olarak (Chandra lagna) seçilerek Yogalar araştırılır. Doğum haritasında Ay’dan başlanırsa Mars 4.cü (köşe) eve düşmekte ve Ay ile ardışık köşe evleri işgal ederek “Chandra Mangala” Yoga oluşmaktadır. Ay, Jüpiter’den görünüm aldığından Yoga büyük güç kazanmıştır.

Vedic astrolojinin en önemli Yogalarından bir tanesi “Gaja Kesekari Yoga” dır. Ay ve Jüpiter’in köşe veya üçgen evlerde yerleşmesi ile oluşur. Bu haritada Ay köşe evde, Jüpiter de üçgen evde yerleşerek güçlü bir yoga meydana getirmektedir. Gerçi Jüpiter ile aynı evi paylaşan Satürn yogayı bozar gibi görünse de, gezegen Jüpiter ve Venüs arasında kıstırılmış durumdadır ve zararlı etkileri ortadan kalkmıştır. Bu yoga tek başına bir horoskopun temel gücünü ve ışıltısını meydana getirerek sahibine görkemli bir talih sunar.

Atatürk’ün doğum haritasında göze çarpan önemli bir özellik de, bu kişiliğe geleceği görme yeteneğinin verilmiş olduğunu göstermesidir. Atatürk iki boyut arasında iletişim gücünün doruk noktasına ulaştığı derin ve yoğun sezgilere sahipti. Yaşamında pek çok kez gelecek hakkında kehanetlerde bulunmuştur ve bunların aynen meydana geldikleri görülmüştür. Bu yeteneğin Vedic astroloji kurallarına göredoğum haritasında yer aldığını görmekteyiz. Rasi’de 4.cü ev “moksha” (Ebedi özgürlük) evidir. Buraya yerleşen gezegenler kişinin ruhani hayatını ve ökült yeteneklerini işaret edecektir. Buraya yerleşen gezegenler 10.cu ev ile görünüm yapacaktır ve kişinin kariyerini etkileyen mistik güçlerin köklerini gösterecektir 4.cü ev yöneticisi Mars 8.ci evdedir. Bu yerleşim de ruhani yaşam için önemli bir göstergedir. Mars bir Yogakaraka gezegen olarak çok güçlenmiş ve 8.ci evde adeta haritaya müthiş bir sezgi gücü ve geleceği görme yeteneği vermiştir. Zaten 4.cü eve yerleşen Rahu da 8.ci evdeki Mars ile görünüm yaparak geleceği görme yeteneğini güçlendirmektedir. Bu yerleşimler insana gelecekte olacak olayların rüyalarını gördürür. Eğer, Atatürk’ün haritasında 9.cu ve 10.cu evleri çok güçlü olmasaydı bir devlet adamı yerine ünlü bir ruhani lider olabilirdi.

Şöhret

Atatürk’ün haritasında sayılamayacak kadar çok şöhret ve ün işareti vardır. Bunlardan en önemlisi Ay ve Jüpiter’in oluşturdukları Gajakesari Yoga’dır. 9.cu evde Jüpiter, Venüs ve Satürn birleşmesi güç, ün ve şöhret göstergesidir. Burada ilginç bir farklılık göze çarpmaktadır. Satürn, açısal olarak Jüpiter ve Venüs arasında kalmaktadır. Astrolojik deyimle “kıstırılmış” durumdadır. Bu da gezegenin tüm zararlarından arındırılarak Atatürk’e tüm faydalarını saçtığını göstermektedir. Yani, sabır, dirayet, azim, disiplin ve kararlılık. Bunlar bir lider için en önemli özelliklerdir.Jüpiter ve Satürn kavuşumu ile Jüpiter, Venüs kavuşumu “Rajayoga” dır. Yogaları inceleyen “Bhavartha Ratnakara” adlı eserde ; Rahu’nun 4.cü evde yerleşmesi kişiye güç ve şöhret verir denmektedir. Ayrıca Yükselenden sonra tüm gezegenlerin 5 ev içinde toplanmış olmaları “Grahamalika Yoga” meydana çıkartmaktadır. Bu yoga da ün ve şöhret işaretidir.Satürn 3.cü ve 9.cu evler ile görünüm yaparsa gücünün doruğuna çıkar. Atatürk’ün haritasında 9.cu evde yerleşmiş olup 3.cü ev ile görünüm yapmaktadır. Satürn kariyer evinin (10.cu) “Karakas” gezegenidir. Bu durum gezegenin liderlikte ün ve şöhret vereceğini göstermektedir.Atatürk’ün haritasında en ilginç yerleşimlerden bir tanesini Güneş̧ yapmaktadır. Güneş̧ Hint astrolojisinde zararlı gezegendir. Zararlı gezegenin gelişme (Upachaya) evlerinden birinde olması, özellikle 10.cu kariyer evine yerleşmesi çok olumludur. Haritanın sahibine çok yüksek bir mevki ve kariyer ve buradan gelecek ünve saygınlığı gösterir. Güneş̧ 10.cu evin kılavuz (karaka) gezegenidir ve burada yönsel güç (dik bala) kazanmaktadır. Güneş̧ için bir horoskopta 10.cu ev en iyi yerleşimdir.Güneş’in ayrı bir özelliği daha vardır. Burada Rajayoga olduğu gibi doğal “Atmakaraka” gezegen olmaktadır. Bu durumda atmakara gezegen de en büyük boylam derecesine sahip olan AY olmakla gücüne güç katmaktadır. Hint felsefesinde bu işaret çok önemlidir ve insanın tanrı tarafından kutsanmış ve yeryüzüne ilahi bir göreve gönderilmiş olduğunun işareti sayılır. Eğer Güneş̧ 9.cu evde olsaydı felsefe ve din alanında bir liderlik görevi için seçilmiş olurdu. Oysa, 10.cu evdeki gezegen Atatürk’ün bir ulusun başında yücelmesini ve liderlik yapmasını sağlamıştır. Ün ve şöhret getiren işaretlerden bir tanesi de budur.Rasi haritasının tek dikkat çeken olumsuz işareti “Kala Sarpa Yoga” bulunmasıdır. Tüm gezegenler Rahu ve Ketu ekseni bir tarafında toplanmıştır. Çok ünlü ve başarılı insanların Vedic Rasi haritalarında Kala Sarpa Yoga bulunabilir. Bu yerleşim hayatın bazı alanlarında ona başarısızlık veya mutsuzluk verebilir. Atatürk için böyle bir yaşam alanı ancak evlilikte görülebilir. Bu konuda başarılı olmamıştır. Kala Sarpa Yogazararlı etkileri ayrıca sağlık sorunları vermesi ve düşman sahibi yapmasıdır. Günümüzde bile düşmanları eksik olmamaktadır.

 

Meslek ve Kariyer

Atatürk’ün doğum tarihinde gezegenlerden sadece Venüs geri (R ) hareketlidir. İlerletme (Progesyon) yönteminde Venüs’ün geri hareketten çıkışı da 7 yaşına rastlamaktadır. Bu etkiler meslek seçiminde ve kariyer yapımında çok etkili olmuştur. İnsanın en verimli çağları romantizm hülyaları içinde geçebilir. Venüs bu olayda çok etkilidir. Kimi insan geri hareketli Venüs etkisinden yaşamının ortasında kurtulur ama kariyer bakımından pek çok fırsatı heba etmiştir. Atatürk’ün en büyük talihi eğitime ilk adımı attığı yaşında doğum haritasındaki tek geri hareketli gezegen etkisinden kurtulması olmuştur. Özellikle askerlik gibi disiplin, öz irade gücü ve sağlam kişilik gerektiren bir meslekte bu durum çok önemlidir.Atatürk’ün askerliği meslek seçmesi doğum haritasında yazılıdır. Mars çok güçlüdür. Öncelikle Hint sisteminde zararlı gezegenin zararlı evlerde (6.cı, 8.ci ve 12.ci) yerleşmesinde olumlu gezegen olmaları kuralı işlemektedir. Rasi'de Mars 8.ci evdedir. Balık burcu Mars'’n yükselim yeridir. Burada dost evindedir. 4.cü evde bulunan Rahu’dan görünüm almaktadır. Köşe evdeki Rahu çok güçlüdür ve Mars’ı dünyevi arzular ve istekler ile tetiklemektedir. Burada ilginç bir durum ortaya çıkıyor. 4.cü ev anneyi simgeler. Mars’ın sadece Rahu ile görünüm yapması seçilen meslekte anneye derin kaygılar ve üzüntüler verileceğini gösterir. Atatürk’ün zamanındaki savaşları ve toplum olaylarını düşünürsek bu analizin doğru olduğunu anlarız. Atatürk cephelerde savaşırken annesinin gönül rahatlığı içinde yaşadığını düşünemeyiz.Mars, navamsada 7.ci evde Ay ile kavuşumdadır. Köşe (kendras) evdedir ve güçlüdür. Burada da mesleğin anne ve diğer kadınlar için (özellikle eş) zorlu görüneceği anlaşılmaktadır.Mars Rasi’de 11.ci ev, 2.ci ev ve 3.cü ev ile görünüm yapmaktadır. Gezegen “RajaYoga “ durumundadır. 8.ev yöneticisi olan ve 9.cu eve yerleşen Jüpiter ile burçları değiştirmiştir. Bu nedenle 9.cu evle de ilişkisi vardır. Zaten yöneticisi olduğu burçlardan Koç̧ 9.cu eve (Trikonas) ve Akrep de 4.cü eve (Kendras) rastlamakla Mars’ın haritadaki mevkisini olağanüstü yapmaktadır. Buraya kadar olanları toparlarsak, Mars haritada 2.ci, 4.cü, 8.ci, 9.cu ve 11.ci evlerle ilişkilidir. Ayrıca Jüpiter, Venüs, Satürn, Rahu, Merkür (11.ci ve 2.ci evlerin yöneticisi) ile bağlarıvardır. Bunların hepsi seçtiği meslekte gerekli olan olumlu enerjileri ve özellikleri verecek kaynaklardır. Adeta tek bir enerji kaynağının bile büyük kariyer oluşturduğu bir sistemde Atatürk tanrısal bir güç tarafından kozmosun verebileceği her türlü yetenek ile bezenmiştir.Burada açıklanması gereken o kadar çok bilgi bulunmaktadır ki, sadece horoskop analizi için ayrı bir kitap yazmak gerekir ! Örneğin, Rahu tarafından görünümle nen Mars başka bir etki almasaydı gözü kara bir asker veya acımasız bir lider ortaya çıkartabilirdi. Oysa, Mars, haritanın en değerli evinde yerleşen Jüpiter ile burç değiştirmekte, yani Jüpiter enerjileri ile güçlenmekte ve özellik kazanmaktadır. Bunun anlamı Mars’ın sert mizacının yumuşatılması ve hümanist etkiler kazanmasıdır. Böyle olmasaydı, büyük bir zafer kazanan komutan sıfatıyla İzmir’de yere serilen Yunan bayrağını çiğneyip geçebilirdi. Oysa, Jüpiter tarafından bezenen Mars Atatürk’e yerdeki bayrağı çiğnememe asaletini göstermiştir. Yine, Jüpiter etkisi olmasaydı cephelerde Mars’ın kazandığı büyük zaferler asla büyük devrimlerle temeli atılan yeni bir ülke ortaya çıkartamazdı. Eğer, Mars’ın evinde yerleşen ve özellikleri ile Mars’a itibar ve enerji kazandıran Venüs ve Satürn olmasaydı ; ordusu dağıtılmış ve toprakları paylaşılmış bir imparatorluktan sabır ve kararlılıkla yeni bir cumhuriyet yaratılamazdı. Satürn ne kadar ciddiyet ve disiplin aşılamışsa, Venüs de o kadar çok vatan sevgisi vermiştir. Kariyer evinin (10.cu ev) yöneticisi Venüs 9.cu evde yerleşmiştir. Bu konum kişiye seçtiği meslekte zirveye çıkmasını, mesleği gereği uzak ülkelere gitmesini, kariyerini felsefe ile taçlandırmasını ve büyük işler yapmasını verecektir. Aslan’ın yükselen burçta olması Mars’ın bu yerleşimde büyük politik yetenekler vereceğini göstermektedir. Atatürk’te askerlikte ve sivil yaşamda politik deha örnekleri göstermiştir. Mars 8.ci evde kişinin yaşam sonunu da belirler. Bu konuyu ilerde ele alacağız. Aslan yükselenli haritada Mars en etkili ve güçlü gezegendir. Bunun yanında Jüpiter ve Güneş̧ gelmektedir ki askerlik ve politika mesleğinde çok önemli görevleri olan gezegenlerdir. Bu haritada en önemli özelliklerden bir tanesi de, 9.cu evin Ay’dan itibaren 5.ci eve rastlamasıdır. Böylece yükselene göre uğurlu ev (Trikona) olan 9.cu ev, Ay’a göre de uğurlu ev olmaktadır. Bu nedenle buraya yerleşen Jüpiter, Venüs ve Satürn olağanüstü önem kazanmaktadır.

Evlilik

Doğum haritasında evlilik evi olan 7.ci ev Kova burcundadır ve boştur. Yönetici gezegeni Satürn 9.cu evdedir. Evlilik karakası Venüs de 9.cu evdedir. Bhavarta Ratnakara'’a başvurduğumuzda şöyle yazmaktadır : Eğer 7.ci evin yöneticisi Venüs ile birleşim yapar ve bunlar zararlı bakış açısı yapmazlarsa kişi bir kez evlenecektir. Atatürk’ün yaşamından biliyoruz ki, tek evlilik yapmıştır. Bu arada evlilik yürümemiştir. Bunda nelerin etken olduğunu doğum haritasından analiz edebiliriz. Ancak  Kala Sarpa Yoga başlıca etkenlerden biridir.

7.ci ev yöneticisi zararlı gezegen (Satürn) olduğundan evlilik için olumlu değildir. Ayrıca, Ay’dan itibaren 7.ci ev İkizlere rastlamaktadır. Evin yönetici gezegeni Merkür 10.cu evde Ketu ile kavuşumdadır. Ketu, 2.ci ev (aile mutluluğu), 4.cü ev (Yuva ve genel mutluluk) ve 6.cı ev ile görünüm yapmaktadır. Satürn’ün 12.ci ev (Yatak zevkleri) ile görünüm yaptığını ve olumsuz etkilediğini anımsayalım. Ayrıca Navamsa’da 7.ci evde Ay ile Mars kavuşum yapmaktadır. Tüm bunlar bir evliliğin yürümemesi için yeterli nedenleri oluşturmaktadır. İşte bu etkiler nedeniyle Atatürk bir kez evlenmiş ve ardından boşanmıştır.

Atatürk’ün haritasında boşanmayı gösteren önemli bir işaret daha vardır. Mars, 8.ci evdeki yerleşimi ile “Kujadosha * gezegen olmuştur. Bu yerleşim “Mars Baskısı” olarak evliliği yıkacaktır.

Böyle insanların evliliği yürütebilmeleri için eşlerinin de haritasında Mars’ın kujadosha olması gerekir.

Çocuk

Atatürk’ün doğum haritasında 5.ci ev de çok güçlü Ay yerleşmiştir. Evin yönetici gezegeni Jüpiter de uğurlu 9.cu evdedir. Bu işaretler çocuk bakımından talihli kişiyi gösterir ama, diğer görünümler ve elemanlar acaba ne anlatmaktadır ?

Aslan, İkizler ve Basak kısır burçlar, Mars ve Satürn de kısır gezegenlerdir. Atatürk’ün haritasında Aslan yükselene yerleşmiştir. Bu durum tüm haritayı etkilemektedir. Ayrıca, çocuk karakası Jüpiter iki yönden zararlı etkilenmektedir. Birinci etki 8.ci ev yöneticisi olmasından kaynaklanmaktadır. İkinci etki ; 8.ci evdeki Mars kısır gezegendir ve Jüpiter ile burçları değiştirmişlerdir. Jüpiter, kısır gezegen olan Satürn ile kavuşum yapmaktadır. Çocuk simgesi olarak Jüpiter’in aldığı çocuk olumsuzluğunu gösteren işaretlerden sonra olumlu çalışması düşünülemez.

Daha önceki bölümlerde kişinin çocuksuz kalacağını gösteren işaretleri öğrenmiştik. Yükselenden ve Ay’dan itibaren 5.ci evin ve Jüpiter’in zararlı gezegenler tarafından görünümde olması veya kavuşum yapılması kişinin çocuksuz kalacağını gösterir. Atatürk’ün haritasında Jüpiter’in yerleştiği 9.cu ev bu kuralı doğrulamaktadır. Navamsa’da ise Yükselenden itibaren 5.ci evde Ketu, Jüpiter ile kavuşum yapmakta ve Ay’dan itibaren 5.ci evde, 5.ci ev (Aslan) yöneticisi Güneş̧ Rahu ile kavuşum yapmaktadır. Bu etkiler de çocuk olmayacağını göstermektedir.

Gezegen Periyotlarına Göre Önemli Olaylar

Atatürk’ün doğum tarihinde Venüs dasa – Jüpiter bhukti süreci görünmektedir. Bu duruma göre gezegen periyotlarının süreleri şöyle olacaktır :

Venüs dasa : 17 Mayıs 1881’den - 20 Temmuz 1888’e kadar. Güneş̧ dasa : 20 Temmuz 1888’den - 21 Temmuz 1894’e kadar

Ay dasa Mars dasa Rahu dasa

: 21 Temmuz 1894’den – 21 Temmuz 1904’e kadar : 21 Temmuz 1904’den – 22 Temmuz 1911’e kadar : 22 Temmuz 1911’den – 21 Temmuz 1929’a kadar 

Jüpiter dasa : 21 Temmuz 1929’dan – 10 Kasım 1938’e kadar (Ölüm tarihi)

A) VENÜS PERİYOTU

Venüs büyük periyodu (Dasa) doğumdan itibaren 8 yıl sürmüştür. Bu süreç aynı zamanda geri hareketli Venüs’e rastlamaktadır. Babanın sağ olduğu ve güzel bir çocukluk evresindeki mutlu hayatı göstermektedir. Yaşamdaki güzelliklerin yoğun olduğu, rahatlık ve keyfin egemen olduğu tatlı zamanlardır. Çocuk romantizmi ile yuva huzurunun kaynaştığı yıllar olmalıdır.

Venüs dasa’nın son 1 yıl 2 aylık süresi Ketu küçük periyodunda (bhukti) geçmiştir. Doğum haritasında Ketu 10.cu evdedir ve 2.ci ev, 4.cü ev, 6.cı ev ile görünüm yapmaktadır. Bu nedenle Ketu sürecinde aile mutluluğunu bozacak ve yuvaya sorun getirecek bir olayın gerçekleşmesi gerekmektedir. 10.cu evdeki Ketu ile baba karakası Güneş̧ kavuşumdadır. Bu işaret bize olayın babadan kaynaklanacağını göstermektedir. Yuva mutluluğunu simgeleyen 2.ci ev yöneticisi Merkür de Ketu ile kavuşumdadır. Babanın kaybının tüm aileyi sarstığı ve yuvadaki hayatın değiştiğini göstermektedir.

Venüs dasa için ilginç bir işaret de, periyodun yönetici gezegeni Venüs’ün babayı simgeleyen 9.cu evde yerleşmesidir. Venüs burada Satürn ile kavuşumdadır ve babayı etkilemektedir. Aynı evde bulunan Jüpiter babanın aile için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Başka bir ilginç durum da baba simgesi olan Jüpiter’in 9.cu evde yerleşmesi ve hem Satürn’den hem de 8.ci evdeki Mars’dan etkilenmesidir. Özellikle 8.ci evdeki Mars hem babanın hem de Atatürk’ün ölümünde rol oynamıştır.

B) GÜNEŞ PERİYOTU

Venüs dasanın ardından başlayan Güneş̧ periyodu toplam 6 yıllık bir süreçtir. 1889 yılında başlayan Güneş̧ dasa 1895 yılında sona ermiştir. Güneş̧ periyodu insanın kariyer gelişiminde rol oynar. Güneş̧ yükselen burcun yöneticisi olarak tüm haritanın yönetici gezegenidir. Köşe evdedir ve 10.cu ev olması kariyeri etkilemektedir. İlkokula başlayan bir çocuk için çok önemli bir süreçtir. Güneş̧ dasa’da gelecek için seçilecek meslek belirlenmiştir. Bilindiği gibi Atatürk Ortaokuldan itibaren asker olmaya karar vermiştir. Bu süreç Güneş̧ dasa, Venüs bhuktiye rastlamaktadır.

C) AY PERİYOTU

Güneş̧ periyodunun ardından başlayan Ay dasa toplam 10 yıl sürer. Ay dasa 1895 yılında başlamış ve 1905 yılında sona ermiştir. Ay kişisel etkileroluşturduğundan periyodu içinde insanın yaşamında çok önemli değişiklikler olacaktır. Fiziksel yapının gelişmesi, başkaları tarafından insanın tanınması, yaşamda hedefi belirleyecek arzu ve isteklerin oluşması ve hayatın gerçek yüzü ile tanışmaya başlanması Ay periyodunun özellikleri arasındadır. Bu süreç başkalarının gözü önünde yapılan işlerde kazanılacak saygınlığı ve itibarı da belirtmektedir.

Atatürk’ün yaşamında Ay periyodu askeri eğitim yıllarını ve orduya katıldıktan sonraki ilk zabitlik sürecini kapsamaktadır. Çevresine kendini tanıtmaya başlaması, kendisinin hayatı tanımaya başlaması ve gelecek için arzularının oluşması bu süreç içinde gelişmektedir.

D) MARS PERİYOTU

Atatürk’ün hayatında Mars’ın çok büyük etkisi vardır. Zaten Mars dasa’da yaşamında en önemli ve kargaşalı yıllarına rastlamıştır. İçinde bulunduğu şartlar karışık ve bozuktur ama, olan her şey Mars’ın gücü sayesinde ona yaramıştır. Mars periyodu toplam 7 yıl sürer. 1905 yılında başlamış ve 1912 yılında sona ermiştir. Bu süreç Osmanlı devletinin çeşitli cephelerde düşmanlıklar, karışıklıklar ve isyanlar ile çalkalandığı, başkent İstanbul’da çeşitli entrikalar ve siyasi oyunların döndüğü zamandır. Bunların hepsinden Mars sayesinde başarı ile çıkan ve ismini duyurmaya başlayan Atatürk olmuştur. Onun için de kolay bir zaman olmamıştır. Yine de ilerde gerekecek en yoğun deneyimlerini kazandığı bir periyottur.

E) RAHU PERİYOTU

Bu periyot toplam 18 yıl sürer. İnsanın yaşamında Rahu’nun yerleştiği ve görünüm yaptığı evler ile ilgili dünya arzularının gerçekleşmesini sağlar. Rahu dasanın ilk iki veya üç yılı zorluklar ve kayıplarla geçer. Bu süreç 1912’den başlayıp 1915’de bitmektedir. Osmanlı devletinin Libya’da, Balkanlarda ve ardından 1.ci dünya savaşında önemli kayıplara uğradığı yıllardır. Rahu bu süreçte büyük deneyim kazandırır. Haritada güçlü bir yerleşimi varsa kişi toparlanarak kendine seçtiği yönde ilerlemeye başlar. Atatürk' ün büyük işler yaptığı süreç Rahu dasa’ya rastlamaktadır. Bunun için Rahu’nun doğum haritasında güçlü olması lazımdır. Rahu’yu navamsadan sınadığımızda dost eve düştüğünü (7.ci ev/Kova), Güneş̧ ve Merkür ile kavuşum yaparken, 5.ci evdeki Jüpiter ve Venüs’ten görünüm aldığını görmekteyiz. Sonuç olarak Rahu periyodu büyük işlerin başarılması zamanını tam olarak göstermektedir. Yapılanlar Rahu’nun simgesine de uymaktadır. Tamamen istenen hedeflere ulaşmak ve arzuların gerçekleşmesi olan dünyevi konulardır.

Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında Rahu dasa ve Jüpiter bhukti sürecini yaşıyordu. Transit Güneş̧ 10.cu evden (Radix); Satürn 12.ci evden ; Jüpiter ve Venüs 11.ci evden geçmekteydi. Transit Rahu’da 4.cü evden (Radix) geçiyordu. Buraya almadığımız “Ashtaka Varga” haritasında bu evler tetik noktalarını oluşturmaktadır.

Büyük zaferin kazanıldığı 30 Ağustos 1922’de Rahu dasa ve Ketu bhukti sürecini yaşamaktaydı. Tarihsel özellik taşıyan önemli olayların zamanlamasında rol oynayan küçük periyot yönetici gezegenlerin hepsinin 9.cu ve 10.cu evlerde yerleştikleri dikkat çekmektedir. Cumhuriyetin ilan edildiği ve Atatürk’ün ilk cumhurbaşkanı olduğu 29 Ekim 1923 tarihinde de Rahu dasa-Venüs bhukti sürecini yaşamaktaydı. Bu tarihte en güçlü kariyer işareti olan transit Güneş̧ 10.cu evden (Radix) geçmekteydi. Merkür de doğumdaki evinden geçerken, transit Ay İkizlerden, yani doğumdaki Ay’a göre 7.ci evden geçiyordu. Transit Jüpiter 4.cü evden ve doğumdaki Rahu’nun üstünden geçmekteydi.

En büyük görünüm ise, Dasa’nın yöneticisi olan Rahu’nun Yükselen burçtan, Aslan’dan geçmekte oluşuydu. Burası Ay’dan itibaren 9.cu ev olmaktaydı. Bu sırada engeller ve gecikmeler gezegeni Satürn de 3.cü evdeki Terazi’den geçmekteydi. Terazi Satürniçin dost evi olduğu kadar, Ay’dan itibaren 11.ci ev geldiğinden Satürn transiti için en faydalı yerdi. Böylece, Dasa’nın olayları engelleyecek bir işareti kalmıyordu.

Hayatın Sonu

Atatürk yaşama veda ettiği 10 Kasım 1938 tarihinde Jüpiter dasa ve Venüs bhukti’yi yaşamaktaydı. Ketu bhukti birkaç ay önce sona ermişti ve Atatürk’ü amansız hastalıktan yatağa bağladıktan sonra ruhunu almak içinVenüs bhukti’ye teslim etmişti. Doğum haritasında 2.ci ev yöneticisi Merkür ile 7.ci ev yöneticisi Satürn “Maraka” gezegenler olurlar. Rahu dasa’dan sonra başlayan Jüpiter dasa toplam 16 yıl sürmektedir. Eğer, yaşam sona ermez ise Satürn dasa ölümü getirecek maraka gezegendir. Satürn dasa’dan sonra gelecek Merkür dasanın yöneticisi Merkür de diğer maraka gezegendir. Ancak, analizlerde önce doğum haritasının hangi uzunlukta bir ömür gösterdiğine bakılır. Buna göre de hangi dasanın daha fazla tehdit gösterdiği hesaplanır.

Doğum haritasında 8.ci evde Mars yerleştiğinden, Rahu’dan görünüm aldığından ve Jüpiter de Satürn ile kavuşum yaptığından orta uzunlukta hayat “Madhyayu” gözükmektedir. Hint sisteminde orta uzunlukta hayat 32 – 75 yılları arasında sürer. Haritada en ciddi tehlikenin görüneceği periyotlar maraka gezegenlerin Dasa’ları ile bunlarla kavuşum yapan gezegenlerin Dasa’ları olur. Maraka gezegenlerden Satürn ve Merkür analizi sonraya bırakılarak, bunların kavuşum yaptıkları gezegenlere bakılır. Birinci dereceden maraka gezegen SatürnJüpiter ve Venüs ile kavuşum yapmaktadır. İkinci dereceden maraka gezegen Merkür de Güneş̧ ve Ketu ile kavuşum yapmaktadır. Orta yaş ömür durumunda ilk tehdit Jüpiter Dasa’da gelmesi daha belirgin olmaktadır. Nitekim, Ay’dan itibaren sayıldığında Venüs 6.cı (zararlı) evin yöneticisidir. Navamsa’da Jüpiter 8.ci evin yöneticisidir, Venüs de, navamsada Jüpiter ve Ketu ile kavuşumdadır. Tüm bu işaretler bize Jüpiter dasanın tehlike içerdiğini açıklamaktadır. Bundan başka Hint sisteminin kuralları arasında Jüpiter-Satürn kavuşumu için özel bir durum mevcuttur. Jüpiter ve Satürn birleştikleri veya birbiriyle karşılıklı bakış açısı yaptıklarında Satürn periyodu olumlu geçerken, Jüpiter periyodu daha az olumlu geçecektir. Atatürk’ün horoskopunda Jüpiter ile Satürn kavuşum yaptıklarından Satürn doğrudan Maraka gezegen olmakta, Jüpiter de ikinci dereceden maraka olmaktadır. Fakat, kural gereği Jüpiter dasa daha tehlikeli sayılmaktadır. Bundan başka K.T.Shubhakaran’ın “Nakshatra” adlı kitabında Jüpiter dasa bölümünde şunlar yazmaktadır : “ Venüs dasa’da doğanlar için Jüpiter dasa çok zorlu bir periyottur. Başa gelmesi olası hastalıkların başında ciğer komplikasyonları sayılabilir.” Bilindiği gibi Atatürk Venüs Dasa’da dünyaya gelmişti ve yaşam sonu da siroz hastalığından oldu.

Atatürk’ün ölüm tarihinde Jüpiter Dasa, Venüs bhukti ve Rahu ara periyodu olduğu görülmektedir. “B.V.Raman” ‘nın “How to judge a horoscope” adlı eserinde normal maraka gezegenlere ilaveten yükselen burca bakılarak bulunan maraka gezegenler sayılmaktadır. Bu bilgiye göre Aslan yükselen burç içinMerkür ve Venüs maraka gezegenlerdir. Atatürk olayında yaşam sonu Venüs bhukti sırasında gelmiştir.

NOT:

Kala Sarpa Yoga Zararlı yogalardan biridir. Tüm gezegenler Rahu ve Ketu arasında dizilirse yaşamda zorluk ve güçlükler olacaktır.

Atamızı sevgi ve minnetle anıyoruz.

Astrolog Şenay YANGEL & Astrolog Yücel SÜGEN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERatatürk  astroloji  horoskop