UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ SEZONA TUTUK BAŞLAYAN TRABZONSPOR, EVİNDE TORKU KONYASPOR'U AĞIRLADI VE KIRAN KIRANA BİR MAÇ YAŞANDI! PEKİ GALİBİYETE KİM ULAŞTI?

YENİ SEZONA TUTUK BAŞLAYAN TRABZONSPOR, EVİNDE TORKU KONYASPOR'U AĞIRLADI VE KIRAN KIRANA BİR MAÇ YAŞANDI! PEKİ GALİBİYETE KİM ULAŞTI?

YENİ SEZONA TUTUK BAŞLAYAN TRABZONSPOR, EVİNDE TORKU KONYASPOR'U AĞIRLADI VE KIRAN KIRANA BİR MAÇ YAŞANDI! PEKİ GALİBİYETE KİM ULAŞTI?

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde, sezona tutuk bir başlangıç yaparak sadece tek galibiyet alabilen Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker'de Aykut Kocaman yönetimindeki Torku Konyaspor'u ağırladı.

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Karadeniz Fırtınası, aynı performansı Süper Lig'e yansıtamadı. Geçtiğimiz sekiz haftada altı beraberlik alarak zirvenin bir hayli gerisine düşen bordo mavililer, Cumartesi günü büyük umutlarla getirilen Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic ile yollarını ayırdı. Her fırsatta zamana ihtiyacı olduğunu belirten deneyimli hoca, yerel medyanın ve camianın baskısının daha fazla kaldıramayarak görevini bıraktığını duyurdu. Konyaspor karşısında ise yardımcı antrenör Jack Bonnevay, Trabzonspor'un başında sahaya çıktı.

Bordo mavili ekip, önceki maçlarda olduğu gibi yine dağınık bir görüntüyle başladı. Üçüncü bölgede organize olmakta güçlük çekilirken, ilk çeyrekte rakip kaleye sadece duran toplarla gidebildiler. Mücadelenin hakemi sık sık faul düdükleriyle oyunu durdurmasına karşın; Konyaspor, hızlı gelişen atakta Hasan Kabze ile deplasmanda henüz maçın başında skor üstünlüğünü yakaladı. Dakikalar yediyi gösterirken, Ali Çamdalı'nın orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği derinlemesine pasa hareketlenen Ömer Ali, ceza alanı sağ çaprazında topla buluştu ve kaleci Fatih'in açılmasını da fırsat bilerek bekletmeden topu içeriye yuvarladı. Pozisyonu iyi takip eden Hasan Kabze, savunmaya rağmen güzel bir vuruşla topu ağlara yollamayı başardı.

PENALTI TAM ZAMANINDA GELDİ

Sürpriz gol sonrası oyun planı kısmen bozulan Trabzon'da 18. dakikada gelen penaltı kararı ilaç gibi geldi. Kevin Constant'ın sağ kanattan arka direğe gönderdiği ortada, Yusuf Erdoğan'dan önce savunmada Tolga'nın topa elleyle müdahalesinde, hakem Özgür Yankaya tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktanın başına gelen Oscar Cardozo, kaleciyi ters köşeye yollayarak şık bir vuruşla topu ağlara göndermesini bildi ve skora denge getirdi.

Trabzon'un üst üste gelen golleri sonrası, Konyaspor oyundan düşerken; Karadeniz fırtınası oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi ve rahat bir oyunla devre arasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıya yine istekli başlayan Konyaspor, ilk düdükle beraber rakibinin üzerine gitti ve aradığı golü bulması uzun sürmedi. Savunmanın beklenmedik hatasında ilk golün hazırlayıcısı Ömer Ali'nin golüyle bu sefer eşitliği yakalayan taraf konuk ekip oldu. Ömer Ali'nin kafa pasıyla Hasan Kabze'ye indirdiği topu savunma uzaklaştırmaya çalışırken, boşa çıkan meşin yuvarlağı iyi takip eden Ömer üç Trabzonlu futbolcunun arasından nefis vurdu ve skoru 2-2'ye taşıdı.

Son yarım saate girilirken, ataklarını sıklaştıran Trabzon'da Yusuf ve Cardozo net fırsatlar yakalamalarına karşın golü bulmayı başaramadı. İlk olarak Paraguaylı'nın güzel pasında sol çaprazdan içeriye süzülen Yusuf, altıpas önünden çok kötü bir vuruş yaparak topu tribünlere yolladı. Birkaç dakika sonras ise Mehmet'in sağ taraftan yaptığı ortada, Cardozo penaltı noktası üzerinde bomboş pozisyonda kafayı vurma şansı bulsa da topu kaleci Belec'in üzerine yolladı.

CARDOZO RÜZGARI

Dakikalar 77'yi gösterirken, sahneye yine Paraguaylı golcü Oscar Cardozo çıktı. Bosingwa'nın yine sağ çizgiden penaltı noktası üzerine kestiği ortada, Cardozo güzel yükseldi ve klasik kafa vuruşlarından biriyle topu köşeden ağlarla buluşturdu.

MEHMET EKİCİ DİREKLERİ DÖVÜYOR

Golden sonra akın akın rakip kaleye gitmekte devam eden Trabzonspor'da Mehmet Ekici güzel oyununu bir türlü golle süslüyemedi. Benzer iki pozisyonda ceza sahası yayı gerisinden kaleyi cepheden gören noktalarda iki kez kaleyi yoklayan Mehmet, önce sol direğe diğer pozisyonda ise üst direği bombaladı.

Kalan dakikalarda Konyaspor'un beraberlik girişimleri sonuç kalırken, Trabzonspor, uzun bir aradan sonra tekrar ligde galibiyete kavuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTrabzonspor  torku konyaspor