UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! YENİ HAFTAYA BAŞLAMADAN BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN ! METEOROLOJİ'DEN TÜM İLLERE 'HAZIR OLUN' UYARISI GELDİ!

FLAŞ! YENİ HAFTAYA BAŞLAMADAN BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN ! METEOROLOJİ'DEN TÜM İLLERE 'HAZIR OLUN' UYARISI GELDİ!

FLAŞ! YENİ HAFTAYA BAŞLAMADAN BU HABERİ MUTLAKA OKUYUN ! METEOROLOJİ'DEN TÜM İLLERE 'HAZIR OLUN' UYARISI GELDİ!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Çankırı, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Hatay, Siirt ve Batman çevreleri ile sabah saatlerinde Orta Akdeniz kıyılarının yağışlı geçmesi bekleniyor. 
Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Çankırı, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Hatay, Siirt ve Batman çevreleri ile sabah saatlerinde Orta Akdeniz kıyılarının yağışlı geçmesi bekleniyor. 
Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında ise,önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgarın genellikle kuzey, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetlice Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

"KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI"
Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KASTAMONU'DA KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYE ULAŞTI
Abana ilçesinin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezine ulaşımı sağlayan karayolunun Isırganlık ve Yaralıgöz mevkilerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Hazırlıksız yakalanan sürücüler sis ve kar yağışı nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Bozkurt 8. Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, sürücüleri zincir kullanmaları yönünde uyarıyor.

BAZI ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI
Aracıyla yolda kalan sürücülerden Yılmaz Sandıkçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışını izlemek amacıyla Abana ilçesinden yola çıktıklarını söyledi. Yağış nedeniyle fazla ilerleyemediklerini belirten Sandıkçıoğlu, "Uzun uğraşlar sonucunda karı aşarak, düzlüğe ulaştık. Bu sene mantar çok oldu. Eskilerin deyimiyle mantar bollaşınca kış ağır geçermiş. Biz de bugün bunu gördük. Kışa girmeden kar geldi. Şu saatten sonra hem sürücüler hem de vatandaşlar hazırlıklı olmalı" diye konuştu. Mantar toplamak için bölgeye gittiğini anlatan Mustafa Acar da kar nedeniyle ormandan elleri boş döndüklerini kaydetti. Karı, mangal yaparak keyfe dönüştürdüklerini dile getiren Acar, "Çok yoğun kar yağışı var. Birçok araç yollarda kaldı, sürücüler uzun uğraşlar sonucunda yola devam edebildi. Biz de kimilerinin çile olarak yorumladığı karı, piknik yaparak kendimizce zevke dönüştürdük" ifadesini kullandı.

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  yağış  yağmur  sıcaklık