UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! YENİ RATING SKANDALI MI? "ENDOGRUHABER.COM"DAN TV DÜNYASINI AYAĞA KALDIRACAK YAZI!..

FLAŞ! YENİ RATING SKANDALI MI? "ENDOGRUHABER.COM"DAN TV DÜNYASINI AYAĞA KALDIRACAK YAZI!..

FLAŞ! YENİ RATING SKANDALI MI? "ENDOGRUHABER.COM"DAN TV DÜNYASINI AYAĞA KALDIRACAK YAZI!..

İŞTE "ENDOGRUHABER.COM"UN HABERİ:

TV dünyasını şoke edecek iddialar! Show TV ve Kanal D'nin reytinglerindeki kafa karıştıran detaylar.

TV DÜNYASINDA BÜYÜK ŞOK!.. ASIL ŞİMDİ ORTALIK KARIŞACAK!.. SHOW TV'NİN REYTİNGLERİ YÜKSEK Mİ GÖSTERİLİYOR? TV DÜNYASINDA İKİNCİ AGB VAKASI MI YAŞANIYOR? DÜNYANIN HER YERİNDE REKLAM SIRASINDA REYTİNGLER DÜŞERKEN, CUMARTESİ SABAHLARII NE OLUYOR DA TÜM TÜRKİYE SHOW TV'NİN REKLAMLARINI İZLİYOR? PEKİ, “CUMARTESİ SÜRPRİZİ”NİN VERİLERİYLE KİM OYNADI? NASIL OLDU DA İLK 100’E SOKULMADI?

 Deneklerin değişmesinden sonra Show TV'nin bazı programlarının reytinglerinin yükselmesi ya da yüksek gösterilmesi bir süredir dikkat çekiyordu. 4 Ekim Cumartesi sabahı ise, ilginç bir olay yaşandı. Dakikalık reyting raporlarında Show TV'nin reklama girdiği 13 dakika boyunca reyting ve share'inin yayındakinden bile çok izleniyor gibi görülmesi kafaları karıştırdı! Geçtiğimiz yıllarda da benzer olaylar yaşanmış ve yine Show TV'nin reklamlarının dakikalık reytinglerinin normalden yüksek gözükmesi üzerine AGB'nin başı ağrımıştı. Daha sonra ise, olanlar malumunuz! Yapılan operasyonlar sonucunda AGB'nin verilerinde şaibe olduğu iddiasıyla reyting ölçümlerini o şirketin yapması yasaklandı.

Tüm dünyada kanallar reklama girdiğinde reyting ve share'leri "en az" yarı yarıya hatta 5’de birine düşerken (ki normal olanı da bu), nasıl  oluyor da Show TV'nin cumartesi sabahki yayınında tam aksine yükselmeye başladı ve ciddi bir düşüş yaşamadı? Yoksa Show'daki magazin programlarının rakamları yüksek mi gösterilmek isteniyor? Türkiye’nin yüzde 13-14’lük kısmı aynı anda Show’un reklamlarını izliyor olamaz, değil mi? Milli maç aralarında bile reytingler 5’de 1’ine düşerken…

TNS yönetiminin bu durumdan haberi var mı?

Tv dünyasında şu sıralar bu şaibe iddiası konuşuluyor. Bakalım, kanal yönetiminden ve TNS'den nasıl bir açıklama gelecek? Yoksa bu durum ört bas mı edilecek?

SHOW TV’YE BU HAFTA “TEKNİK ŞAKA” YAPILDIYSA, DAHA ÖNCEKİ HAFTALARDA KİMLERE ŞAKA YAPILMIŞTI? TNS, BİR ŞAKA ÜRETME MERKEZİ Mİ, YOKSA MİLYONLARCA DOLARLIK REKLAM PASTASINI İDARE EDEN BİR REYTİNG ÖLÇÜM ŞİRKETİ Mİ? 

Peki bu hafta ne oldu da Show TV, 11 Ekim Cumartesi sabahı aynı saatte ilk 100'e bile giremedi? Elbette, Cumartesi Sürprizi’nin ilk 100’e giremediğine inanmıyoruz. Ortada bir yanlışlık var! Peki, daha önce reklamları bile 12-13 share ile izlenen(!) program ne oldu da ilk 100’e konmadı? Belki az izlenmiş olabilir ama hiç izlenmediği de gerçekçi değil. Bu durum verilere dokunulduğu iddiasını güçlendiriyor. O saatte tüm kanalların verileri alınmış, ilk 100’e konmuş ama Cumartesi Sürprizi yok. Aynı kanalda hemen öncesinde yayınlanan “Pepee” listede… Magazinden sonra ekrana gelen “Evrim Akın ile Ev Kuşu” da listede. Verilerin alınamama sorunu olsa, 10.00 ile 12.45 arasındaki hiçbir kanalın verileri alınamaz. TNS’nin yeni deneklerinin konduğu hanelerin bir kısmında sadece Show TV izleniyor da o evlere mi ulaşılamadı? Bu da bir gerekçe olamaz. “Unutuldu” desek, o zaman TNS’nin verilerinin bilimsellikten uzak olduğu ve elle yazıldığı sonucu ortaya çıkar. Bu da imkansız, en azından kanunen imkansız olmalı! 

Program yönetimi “Teknik şaka” yorumunu yapıyor. Teknik şaka diye bir şey söz konusu olamaz. Daha önceki reytinglerinin köpürtüldüğü iddiasının ne kadar araştırılması gerekiyorsa, 11 Ekim sabahı ilk 100’de yer bulmaması da araştırılmalı. Şimdi bu saatten sonra her yapımcı veya her kanal yöneticisi “Bize de teknik şaka yapıldı” dese bu işin içinden nasıl çıkılacak? 

Buradaki önemli olan şey; ne Show Tv ekibinin, ne de Kanal D ekibinin haklarının yenilmemesi! Son haftalardaki sonuçların sağlıksız olduğunu güçlendiren iddialar var. Cumartesi Sürprizi’nin ilk 100’e konmaması da artık son nokta oldu. Bu konuda taraf olmak söz konusu değil. Hakkaniyetten yana olunmalı! Yapımcılar ve yöneticiler sadece kendi canları yandığında değil, komşunun canı yandığında da tepkisini gösterebilmeli! Tıpkı bu haberde olduğu gibi…

BİZ YAZDIK, KURTLAR VADİSİ PUSU’NUN REYTİNGİ ARTTI! BU NASIL OLUYOR?

Geçtiğimiz hafta TNS'nin yeni deneklerinin sağlıksız sonuçlar verdiği ve dengesiz bir dağılımın olduğunu yazmıştık. Okumak isteyenler tıklayabilir

Ne ilginçtir ki, ekran efsanesi olan Kurtlar Vadisi Pusu, bir dönem TNT’de bile yayınlandığında 25 share alırken, Kanal D’de 17-18 bandını aşamamıştı. Yukarıda linki belirtilen haberden sonraki ciddi artış oldukça dikkat çekici! Kanal D’nin diğer yapımlarının verilerinde de benzer soru işaretleri oluşmuştu. 

Tam bu noktada ilginç bir iddia daha var kulislerde… TNS’nin reyting verilerine “Paralel eller dokundu” şeklinde bir iddia öne sürüldü. Bu da araştırılmalı… TNS yönetimi, tüm yapımcıları ve kanal yöneticilerini aydınlatmalı. Çünkü, son zamanlarda yaşananlar kafaları iyice karıştırdı. Bir dönem AGB için söylenenler, bu kez TNS için söyleniyor.   

Yanıtlanması gereken çok soru var: 

Büyük kanalların izlenme paylarının yarıya düşmesinin sebebi ne? Tematik kanalların toplamda yüzde 60'lara varan izlenme payları ne kadar gerçekçi?

TNS'nin de sonu AGB gibi mi olacak? Operasyon yapılacağı iddiaları doğru mu?

Kanaltürk’te yayınlanan “Songül Karlı ile Yeniden” programı ilk haftasında ilk 100’e girerken, daha sonra bu şaibe olduğu öne sürülen süreçte neden hiç giremedi? Yoksa bilinmeyen başka durumlar mı var? Pozitif Prodüksiyon’un, TNS’den şeffaf ve net bir açıklama gelmediği takdirde bu hafta Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağı öğrenildi. 

VE İLGİNÇ BİR ÖRNEK DAHA…

4 Ekim Cumartesi sabahı… Kanal D ve Show TV’de magazin programları yayında. İki kanal, 10.00 ile 11.00 saatleri arasında at başı giderken bir anda Kanal D reklama girmişçesine (ki yayın devam ediyordu) % 3-4’lere, hatta %1’lere düşüyor, Show ise tam aksine yükseliyor. Hani, tüm Türkiye en azından yüzde 13’ü reklam izlemeyi çok seviyordu? Show’a reklam veren firmalar Kanal D’ye de veriyor, orada nasıl izlenmedi? Biz size durumu izah edelim; 

Kanal D, önceki haftalarda 11.00’den sonra reklama girmişti. 4 Ekim sabahı da aynı saatte reklama gireceğini izleyicinin bilmesi ve tam o dakikada kanalı değiştirmesi, üstelik yüzde 8’lik bir izleyicinin yani o saatte TV izleyen neredeyse 1 Milyon insanın kanalı değiştirmesi mümkün değil. Yoksa rakamlarla oynanırken “Yine reklama girmişlerdir” düşüncesi mi vardı? Bu iddianın da yargıya taşınacak konular arasında olduğu söyleniyor. 

 

“Yayınlanan vtr beğenilmemiş de kanalı çevirmişler” diyebilirsiniz. Peki, 11.08 ile 11.43 arasında Kanal D’nin yayınladığı Az Sonra’lar hiç izlenmediyse(!), yani sadece yüzde 1-2’lik bir dilim o kısmı gördüyse bir anda ne oldu da söz konusu az sonralar’ın vtr’si girdiğinde rakamlar 7-8 katına çıktı? Yoksa programların ortalamalarının ayarlanması için böyle bir şey mi yapılmak isteniyordu? İşte size o şaibe iddiasını güçlendiren çelişkinin belgesi… (Dakikalık TNS reyting raporu)

VE İŞTE BOMBA BURADA SAKLI! “CUMARTESİ SÜRPRİZİ” YAYINDAYKEN BİR ANDA SIFIR RATING’E DÜŞMÜŞ! BU DA VERİLERİN SAĞLIKSIZ OLUŞTUĞUNUN BELGESİ!

“Cumartesi Sürprizi” yayına başlıyor. 2 dakika sonra reklama giriyor. Reklamlar yüzde 2 bandında izlenirken bir anda sıfıra düşüyor. Show TV’de ekranı saatlerce siyaha düşürseniz  “Ne oluyor” diye bakan izleyiciler olur ve asla sıfıra düşmez. İşte verilerin sağlıksız olduğu iddiasını güçlendiren bir belge daha…

 

Buna benzer daha birçok kafa karıştıran veriler var. İlerleyen zamanlarda onları da açıklayacağız. Şimdilerde birçok yapımcı hakkını yargıda arayacak. TNS yönetiminden ses çıkmaması da oldukça ilginç! 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdenek  tns  reyting  rating  show  kanal d