UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA BAĞLI HAVA ÜS KOMUTANLIĞI'NDA GÖREVLİ SİKORSKY TİPİ HELİKOPTER RADARDA KAYBOLDU!

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA BAĞLI HAVA ÜS KOMUTANLIĞI'NDA GÖREVLİ SİKORSKY TİPİ HELİKOPTER RADARDA KAYBOLDU!

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA BAĞLI HAVA ÜS KOMUTANLIĞI'NDA GÖREVLİ SİKORSKY TİPİ HELİKOPTER RADARDA KAYBOLDU!

Akşam'da yer alan habere göre Cengiz Topel Havaalanı'nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Üs Komutanlığı'nda görevli Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz ve yardımcısı, Sikorsky tipi helikopterle Konya'ya gitme görevi aldı. Saat 12.00'de havalanan helikopter, bir süre sonra radardan kaybolunca, arama- kurtarma ekipleri alarma geçirildi.

İKİ YERDE ARANIYOR

Askeri yetkililer, helikopterin uygun bir yere indiğini umut ettiklerini ve arama- kurtarma çalışması başlatıldığını söyledi. Helikopterin rotasındaki dağlık bölgeler gözden geçirilirken, önce Samanlı Dağaları'nın en yüksek kesimi olan Kartepe bölgesine ekipler sevk edildi. Kartepe yamacındaki Balaban Köyü yakınlarında askeri ekipler arama çalışması yaparken, itfaiye ve sağlık ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Kartepe'deki arama çalışmaları yoğun sis altında sürdürülürken, bu kez Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'nden bir helikopterin düştüğü ihbarı geldi. İlçenin Sarıcaova Köyü'nde oturanların bir helikopterin köy yakınlarında dağlık bölgede kaybolduğunu söylemesi üzerine bu bölgeye de askerler, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. İçinde 2  mürettebat bulunan askeri helikopteri arama çalışmaları devam ediyor.

SİNYAL ALINDI 

İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra radardan kaybolan askeri helikopteri arama- kurtarma çalışmaları sürerken, Kartepe İlçesi'ne bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı bilgisi geldi. 

Bu bilgi üzerine arama- kurtarma ekipleri, yine Kartepe Dağı yamacındaki Örnekköy tarafına yönlendirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'S-70B Sikorsky' tipi bir askeri helikopterlen telsiz irtibatının kesildiği, bunun üzerine başlatılan arama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait S-70B Sikorsky tipi bir helikopterin, Konya'ya eğitim amaçlı uçuş yapmak üzere saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan (Kocaeli) kalktığı bildirildi. Açıklamada, söz konusu helikopterle saat 12.25'te telsiz irtibatının kesildiği aktarıldı.

Helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birlikler tarafından başlatılan arama faaliyetlerinin sürdürüldüğüne değinilen açıklamada, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ait 1 CASA uçağı ve 4 arama kurtarma helikopterinin de aramalara destek verdiği kaydedildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhelikopter