UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! HÜLYA KOÇYİĞİT, DAMADI ENGİN ALTAN DÜZYATAN'I ÖVDÜ: “ENGİN KENDİNİ İSPAT ETTİ”

FLAŞ! HÜLYA KOÇYİĞİT, DAMADI ENGİN ALTAN DÜZYATAN'I ÖVDÜ: “ENGİN KENDİNİ İSPAT ETTİ”

FLAŞ! HÜLYA KOÇYİĞİT, DAMADI ENGİN ALTAN DÜZYATAN'I ÖVDÜ: “ENGİN KENDİNİ İSPAT ETTİ”

Usta oyuncu Hülya Koçyiğit; 46 yıllık mutlu evliliğinden, torunuyla evlenen oyuncu Engin Altan Düzyatan’a kadar pek çok şey anlattı.


Susuz Yaz’ 100 yılın en iyi Türk filmi seçildi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sinemaya ‘Susuz Yaz’ ile başladım. Bu bana 50. sanat yılımın unutamayacağım bir hediyesi oldu. Türk halkının vefası beni çok sevindirdi. Yaşattığı mutluluğun tarifi zor...

Sinemadaki 50 yılınız nasıl geçti?
Türk halkının saygısı, sevgisi ve filmlerime gösterdiği ilgi bana büyük bir sorumluluk verdi. Aldığım ödüller, izleyenlerin ilgi ve alakası her zaman daha iyi şeyler yapmak zorunda hissettirdi.

Selim Soydan’la örnek gösterilen bir çiftsiniz. Size göre mutlu evliliğin formülü nedir?
Bu soru ile her zaman karşılaşıyorum; ama bunun yazılı bir formülü olsaydı herkesle seve seve paylaşırdım. Bir kere ben çok şanslı bir insanım ki, Selim gibi biri ile evlendim. İlişkilerde sevgiyi çoğaltan saygıdır.

Kıskançlıkla ilgili bir problem yaşadınız mı?
Selim, beni öylesine sevdi, öylesine inandı ve güvendi ki, ben de aynı şekilde kendisine güvendim... Hiçbir zaman bana kıskandığını hissettirmedi.

Türk sinemasının 100 yıllık gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türk sineması, bence en iyi döneminde; büyük bir birikim ile bugüne geldi ve çok insan yetiştirdi. Bugün dünyaya açık bir ülkeyiz. O nedenle sinemacılarımız da filmlerimizi dünyaya açmak için daha girişimci. İnanıyorum, dünyada  Türk sineması birgün hak ettiği yeri alacak.

ENGİN ALTAN KENDİNİ İSPAT ETTİ

Torununuz Neslişah Alkoçlar, oyuncu Engin Altan Düzyatan’la evlendi. Damadınıza ne gibi tüyolarda bulunuyorsunuz?
Engin Altan Düzyatan, kendini ispat etmiş, beğenilen ve sevilen bir oyuncu. Benim ona katacağım herhangi bir şeye ihtiyaç duyması durumunda seve seve  destek olurum.

Yeni bir projeniz var mı?
'Varoşta Kadın Olmak’ filminin senaryosu üzerinde hala çalışıyorum. İçime sinmesi lazım. Emin olmadan kamera arkasına geçmeyi planlamıyorum.

BERRİN MENDERES'İ CANLANDIRMAK İSTERİM

Hep farklı karakterlerle karşımıza çıktınız, içinizde kalan herhangi bir karakter var mı?
Evet, 27 Mayıs Darbesi zamanlarındaki Berrin Menderes... Kendisini canlandırmayı çok arzu etmiştim; hala da ediyorum. Bir gün bu filmi yapabileceğime inanıyorum. Hayali kahramanlardan çok, gerçek hayatta yaşamış ve insanların hayatlarına bir şekilde dokunmuş karakterler, beni her zaman daha çok heyecanlandırmıştır.



Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13