UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! ABD UÇAKLARI BOMBA YAĞDIRDI! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SON DAKİKA! ABD UÇAKLARI BOMBA YAĞDIRDI! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SON DAKİKA! ABD UÇAKLARI BOMBA YAĞDIRDI! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ABD ve koalisyon güçleri, Kobani yakınlarındaki IŞİD  hedeflerine hava saldırısı düzenledi.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada,  Amerikan ordusunun ortak Arap ulusların askeri güçleriyle IŞİD hedeflerine  yönelik hava saldırılarına devam ettiği bildirildi. Örgütün Suriye'deki  hedeflerine savaş ve insansız hava uçaklarıyla 7,Irak 'ta ki hedeflerine de sadece  Amerikan ordusuna ait saldırı uçaklarıyla 3 yeni hava saldırısı düzenlendiği  duyuruldu.

Suriye'de, Haseke'nin güneyinde IŞİD'e ait bir aracın imha edildiği,  yine aynı kentin yakınlarında örgütün karargahına ait bazı binaların yıkıldığı  belirtilirken, Manbij yakınlarında ise örgütün komuta kontrol tesisine hasar  verildiği kaydedildi.

IŞİD ve YPG arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani  yakınlarında IŞİD'e ait bir binanın ve iki silahlı aracın imha edildiği ifade  edildi.
Rakka yakınlarında ise örgüt kontrolündeki bir hava alanına, örgütün  karargahına ve eğitim kampına hasar verildiği bilgisi paylaşıldı.
Suriye'deki hedeflere yönelik hava saldırılarının Suudi Arabistan,  Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığı kaydedildi.
Irak'ta ise Erbil'in güneybatısında gerçekleştirilen üç saldırıda dört  IŞİD silahlı aracının ve bir muharebe mevzisinin kullanılmaz hale getirildiği  belirtildi.
Açıklamada uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli  biçimde ayrıldığı belirtildi

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13