UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU HAFTA SİNEMAYA GİDECEKLER DİKKAT! BU HABERİ OKUMADAN SİNEMAYA GİTMEYİN!

BU HAFTA SİNEMAYA GİDECEKLER DİKKAT! BU HABERİ OKUMADAN SİNEMAYA GİTMEYİN!

 BU HAFTA SİNEMAYA GİDECEKLER DİKKAT! BU HABERİ OKUMADAN SİNEMAYA GİTMEYİN!

BEN O DEĞİLİM

Yönetmen & Senarist: Tayfun Pirselimoğlu 
Oyuncular: Ercan Kesal, Maryam Zaree, Rıza Akın,Mehmet Avcı, Nihat Alptekin 
Tür: Dram 
Süre: 124 dakika 

Orta yaşlarda ve bekâr olan Nihat bir hastanenin kantininde çalışmaktadır. Genç Ayşe de mesai arkadaşıdır. İşe yeni başlayan Ayşe, ona fazlasıyla ilgi göstermekte ve bu Nihat'ı şaşırtmaktadır. Bir akşam Ayşe, onu evine akşam yemeğine davet eder. Nihat Ayşe’nin hapisteki kocası yüzünden dedikodu çıkacağını düşünse de kabul eder. Fakat evde gördüğü bir fotoğraf Nihat’ı altüst edecektir zira Ayşe’nin kocası kendisine ikizi kadar benzemektedir. Bu garip ilişki Nihat’ın hayatında büyük değişikliklere yol açacaktır. 

Başkasına dönüşmenin hikâyesi  

Tayfun Pirselimoğlu’nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Ercan Kesal ve Maryam Zaree paylaşıyor. Yönetmen, filmdeki ötekileşmenin kara filmden şöyle ayrıldığını ifade ediyor: "Film aslında kara filmlerden farklı olarak belli bir nedenden başkası olmayı değil doğrudan başkasına dönüşme halini anlatıyor." Film, 33. İstanbul Film Festivali'nde gösterildi ve Ulusal Yarışma'da da "En İyi Film", "En İyi Müzik" ve "En İyi senaryo" dallarında ödüle layık görüldü. 

KUTU CÜCELERİ: YARATIKLAR ARAMIZDA

Çöp toplayıcı Kutu Cüceleri'ni konu alan film, Alan Snow'un 'Yaratıklar Aramızda' adlı fantastik romanından uyarlama. Hikâyemiz, Viktoryen dönemin zengin kasabalarından biri lani halkı lükse ve keskin kokulu peynirlere düşkün olan Peynirkent'te geçiyor. Kentin insanlarının inandığı bir efsane vardır: Geceleri kaldırımların altında yaşayan ve Kutu Cüceleri adındaki yaratıklar, dışarı çıkarak çocukları ve değerli peynirleri çalmaktadır. Ancak inanılanın aksine Kutu Cüceleri, geri dönüştürülmüş kartondan evlerini sırtlarında taşıyarak oradan oraya giden ve büyük mağaralarda yaşayan topluluklardır. Küçük yaşta yetim kalan Eggs adında bir çocuğu, toplayıcı olarak yetiştirmişlerdir. Sonra hem onun hem de Peynirkent sakinlerinden macerayı seven zengin kız Winnie'nin yardımına ihtiyaçları olacaktır. Çünkü böcek öldürmesiyle nam salmış Archibald Snatcher peşlerindedir.

AŞK TARİFİ

Hassan Haji, mutfakla çocuk yaşta tanışmış, bu ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Şimdilerde genç bir adam olan Hassan, dedesinden kalan müesseseyi işletirken bir trajedi nedeniyle Bombay'dan taşınır. Fransa'nın bir kasabasına yerleşir ve restoranını açar. Bölgenin prestijli restoranı Le Saule Pleureur'de bir telaş başlar. Şef Madame Mallory, rekabete hazırdır.

TEMMUZ SOĞUĞU

Rıchard Dane, travmatik bir olay sonrasında Ben Russel ile tanışır. Ben, eski bir suçludur ve Dane'in vurduğu adamın babasıdır. İkili birbirlerine duydukları nefrete rağmen bir olayı aydınlatmak için güçlerini birleştirmek zorundadır. Onlara tuhaf bir dedektif ve Dane'in inatçı karısı yardım edecektir. Ekip, tahmin etmedikleri kadar karanlık bir sırrı açığa çıkaracaktır. 

ADALET

McCall geçmişini geride bırakıp, sakin bir yaşama yelken açar. Fakat acımasız Rus mafyasının kontrolü altındaki Teri isimli genç kızla tanıştığında onun içinde bulunduğu duruma kayıtsız kalamaz. Kendi kendisini emekli etmiş olan McCall, içindeki adalet duygusunun peşinden giderek Teri'ye yardım edecektir. Çünkü adaletin temsili olarak güçsüzün yanındadır...

SİCCÎN

Öznur çocukluğundan beri kuzeni Kudret’e âşıktır. Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur onu kendisine bağlamak için eşi Nisa'ya büyü yaptırır ve kötücül  bir cin Nisa'yı ele geçirir. Büyüye göre, 5 yatsı vakti sonrasında Nisa ile onun kanından gelenler ölümle yüzleşecektir...          

BİZ BABASIZ BÜYÜDÜK

Babası askerde olan Alim'in hayatı Selma’nın sınıfa gelmesiyle değişir. Çocuklar “Alim, Selma’yı seviyor” diye dedikodu çıkartır. Bu şakalara engel olamayan Alim, Selma’yı kendinden uzaklaştırır. Alim yıllar sonra bir tatil yerinde çocukluk aşkına rastlar, ama o eski çocukluk yılları artık geride kalmıştır. 

AŞKA DAİR

Sam genç bir yazardır, gittiği bir kafede çalışan Birdie’ye âşık olur. Oldukça utangaç olan Sam arkadaşının tavsiyesiyle kızı etkileyebilmek için internette sahte bir profil hesabı oluşturur. Birdie'yi gerçekten etkiler ve sonunda kendine âşık eder; ancak bir sorun vardır: Onun âşık olduğu Sam değil, Sam'in profilinde yarattığı o hayali erkektir. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsinema  vizyondaki filmler