UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ÜNLÜ ASTROLOG ŞENAY YANGEL, YAZILARINI BİREBİR KOPYALAYIP SİTESİNDE YAYINLAYAN NURAY SAYARI’YA AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI!..

FLAŞ! ÜNLÜ ASTROLOG ŞENAY YANGEL, YAZILARINI BİREBİR KOPYALAYIP SİTESİNDE YAYINLAYAN NURAY SAYARI’YA AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI!..

FLAŞ! ÜNLÜ ASTROLOG ŞENAY YANGEL, YAZILARINI BİREBİR KOPYALAYIP SİTESİNDE YAYINLAYAN NURAY SAYARI’YA AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI!..

Nuray Sayarı 18 Ocak 2013 tarihinde Nuray Sayarı’nın kendi sitesi olan  www.nuraysayari.com.tr  web adresinde daha evvel ki tarihlere ait olan ve www.hurriyetaile.com  ve astrolog Şenay YANGEL’e ait olan www.astrodeha.com  sitelerinde yayınlanmış olan günlük burç yorumlarının bire bir aynısı ve bazılarının bir kaç değişiklik yapılması şekli almış (iktibas etmiş) ve kendisi yazmış gibi Astrolog Şenay YANGEL’in günlük burç yorumlarını yayınlamıştır.  Bunun üzerine Astrolog Şenay Yangel’in Avukat olan eşi Yüksel Yangel İstanbul 15.  Sulh Hukuk Mahkemesi’nin bu durumu bilirkişi incelemesi marifeti ile delillendirdiği öğrenildi.

Astrolog Şenay Yangel bu durumdan özetle; “Eğitimsiz hiçbir mesleğin erbabı olunmaması gerektiğini; Tıp Fakültesi bitirmeden Tıp Doktoru ünvanı alınamadığı; Hukuk Fakültesi bitirip, avukatlık stajı yapılmadan avukatlık ünvanı alınamadığı gibi; astroloji ile ilgili bir eğitim alınmadan da Astrolog ünvanı elde edilemeyeceğini; ancak devrim kanunu olmasından ötürü, değiştirilemeyen ve değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen; halen yürürlükte olan; Tekke ve Zaviyelerin Kapatılmasına Dair kanun ve benzeri bazı kanunlar gereği  falcılık, büyücülük, üfürükçülük, medyumluk, cinci hocalık gibi bazı işlerin yasal engeller ve sıkıntılarla karşılaşılmasından dolayı; Astroloji’nin bir bilim olmasından dolayı kanunlarımız gereği yasal zeminde olmasından dolayı tüm bu işleri yapanların büyük çoğunluğunun, kendi kendilerine Astrolog  ünvanı verdiklerini; ve Astrolog olduklarını iddia ederek; Astroloji Bilimi’ne zarar verip; halk nezdinde Astroloji Bilimi’ne karşı yanlış ve olumsuz algıların oluşmasın sebebiyet verdiklerini; dolayısı ile de Astroloji Bilimi’ne zarar verdiklerini ifade ederek; eğitimli gerçek bir Astrolog olarak şahsının değil mesleğinin ve algı yanıltılması yapılarak suiistimal edilen Türk Halkı’nın mücadelesini vereceğini” ifade ederek kamuoyunu bilgilendirmiştir.

Daha ilk gün sosyal paylaşım ağlarından bu durumu duyururken ve hiç kimseyi hedef almadan; yani Nuray Sayarı bunu yaptı diye bir ifade kullanmadan; Nuray Sayarı kendisi kullandığı sosyal paylaşım ağlarındaki hesaplarından “O ben değilim. İftira atıyor. Yalan söylüyor” gibi söylemlerle kendi kendisini ifşa etmişti.

Bunun üzerine Astrolog Şenay Yangel Türk Halkı’nın suiistimal edilmemesi ve Astroloji Bilimi hakkında yanlış algı oluşmasını önlemek maksadı ile; sosyal paylaşım ağlarında ve bazı televizyon programlarında; adabına ve yasalara uygun şekilde   durum hakkında daha ayrıntılı bilgilendirmeleri yaptı. Astrolog Şenay Yangel bu konu ile ilgili olarak şahsı adına değil de mesleği Astroloji Bilimi ve algı yanıltılmasına uğratılan Türk Halkı adına yasal tüm haklarını sonuna kadar kullanacağını ve bu yönde tüm yasal işlemlere eşi olan Avukat Yüksel Yangel tarafından başlanıldığını duyurdu. Bununla ilgili en çarpıcı nokta ise açılmış İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılmış olan maddi ve manevi tazminat davasının bedeli oldu. Maddi tazminat olarak 1(bir)TL manevi Tazminat olarak ise yine 1(bir)TL olmak üzere toplamda 2(iki) TL lik dava açıldı. Bu durum kendisine o tarihte sorulduğunda; kendisinin amacının şahsi olmadığı; uğradığı maddi ve manevi zararı tazmin etmekten ziyade mesleği Astroloji Bilimi ve algı yanıltılmasına uğratılan Türk Halkı adına bu davayı açtığını beyan etti. Nuray Sayarı ise derhal web sayfasından Astrolog Şenay Yangel’in yazdığı ve çeşitli ortamlarda yayınlanmış olan ve Nuray Sayarı’nın kendisi yazmış gibi yayınladığı yazıları kaldırıp; daha sonra ise Astrolog Şenay Yangel’in eşi tarafından bu yayınların yapıldığı ve hemen kaldırıldığı mahkeme tarafından tespit ettirildiği ortaya çıkınca; “Aynı gökyüzüne bakıp; aynı teknikle yorum yaptıklarını dolayısı ile yorumların benzer olmasının doğal olduğunu.” savundu.

 

 Fakat farklı günler için farklı burçlara için Astrolog Şenay Yangel’in yazdığı günlük burç yorumlarının 18 Ocak 2013 tarihindeki günlük burç yorumları ve daha da ötesi bunların aynı burçlarla da ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Farklı günlerin farklı burçların yorumları karşısında Nuray Sayarı’nın “Aynı gün, aynı gökyüzü,  aynı burç yorumu benzer.” savunması da çökmüş oldu. Nuray Sayarı da kendisine iftira atıldığını, hakaret edildiğini, tehdit edildiğini, iddia ederek hem Astrolog Şenay YANGEL hem de Astrolog Şenay YANGEL’in eşi olan Avukat Yüksel YANGEL hakkında suç duyurularında bulundu. Avukat Yüksel YANGEL hakkında savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi ve bu karar kesinleşerek avukat Yüksel YANGEL’in bu konuda suçlu olmadığına karar verdi.

 

 Burada Türk Yargısında çok ilginç olan bir gelişme yaşandı. Bakırköy 6.Aile Mahkemesi Nuray SAYARI’nın müracaatı üzerine Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun gereği Nuray SAYARI’nın Astrolog Şenay YANGEL’e karşı tedbir kararı verildi. Ancak bu karar hemen üst mahkeme tarafından iptal edilerek kaldırıldı.

  Astrolog Şenay YANGEL bunu “Nuray SAYARI ile akraba değilmişiz” sloganı ile basına duyurdu. Ancak kendisine her sorulduğunda “Yargılama devam ediyor. Yargılama bitince mahkeme kararı ile konuşacağım. Ben olayın magazin yönünde değilim. Bu konu beni rahatsız ediyor. Bir gazetenin astroloji köşe yazarı da benzeri bir şekilde yazılarımı iktibas etmişti. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Yargılandı ve Fikri Sınai Haklar Mahkemesi benim müracaatımı haklı bulup; lehime davayı sonuçlandırdı. Ancak bu kişi “Şenay Hanım gerçek bir astrologtur. Üstattır. Ben astrolog değilim. Sekreterim bir hata yapmış. Özür dilerim.” dedi. Astroloji ile ilgili herhangi bir iş yapmaktan vazgeçti. Ve bende kendisine karşı maddi manevi tazminat davası açmadığım gibi; kamuoyuna da bu durumu ifşa etmedim. Baştan beri söylediğim gibi bu dava benim şahsi davamdan ziyade benim için ASTROLOJİ BİLİMİ’nin ve algı yanılmasına sebebiyet verilerek istismar edilen Türk Halkı’nın davasıdır.” dedi.

9 Eylül günü yapılan duruşmada Astrolog Şenay YANGEL’in eşi ve avukatı olan Yüksel YANGEL’in vekilliği ile açılan maddi tazminat olarak 1(bir)TL manevi Tazminat olarak ise yine 1(bir)TL olmak üzere toplamda 2(iki) TL lik davada mahkeme kararını verdi. Nuray SAYARI’yı Astrolog Şenay YANGEL’in yazdığı yazıları alıntılayıp kendisi yazmış gibi yayınlamaktan dolayı haksız bularak maddi tazminat olarak 1(bir)TL manevi Tazminat olarak ise yine 1(bir)TL olmak üzere toplamda 2(iki) TL yi Astrolog Şenay YANGEL’e ödemeye mahkum etti. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşenay yangel  nuray sayarı