UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! BEŞİKTAŞ'TA BÜYÜK ŞOK! YÖNETİM DÜŞEBİLİR!

FLAŞ! BEŞİKTAŞ'TA BÜYÜK ŞOK! YÖNETİM DÜŞEBİLİR!

FLAŞ! BEŞİKTAŞ'TA BÜYÜK ŞOK! YÖNETİM DÜŞEBİLİR!

BJK Kongre üyesi İsmet Aydınlıoğlu'nun Beşiktaş yönetiminin düşmesi için açtığı davayı İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi kabul etti. yeni bir kriz doğdu... Kongre üyesi İsmet Aydınlıoğlu, 24 Mayıs 2014'te yapılan Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu ve burada alınan kararların iptali ile 16 Haziran 2013'te seçilen yönetim kurulunun oluşum şeklinin usul, yasa ve huhuka aykırı olması nedeniyle 'mutlak butlan' sayılması istemiyle açtığı davayı 15. Asliye Hukuk Mahkemesi kabul etti. Bu da ilk duruşması 24 Şubat 2015'te görülecek olan davada Aydınlıoğlu'nun haklı bulunması halinde kulübün tekrar seçime gideceği anlamını taşıyor.

Gelelim bu davaların neden açıldığına... Aydınlıoğlu'nun 24 Mayıs'ta yapılan Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu ve burada alınan kararların iptalini istemesinin nedeni, söz konusu genel kurulda, genel kurul divan başkanlığını Ali Rıza Dizdar'ın yapması. Aydınlıoğlu, Dizdar'ın 2007 yılında disiplin cezası aldığını, tüzüğe göre disiplin cezası alanların kulüp organlarında hiçbir şekilde görev yapamayacağını ve bu nedenle de söz konusu genel kurulun tüzüğe aykırı olduğunu iddia ediyor.

Beşiktaş yönetimini esas tehdit eden talep ise yönetim kurulunun 'mutlak butlan' sayılması istemi. Bunun gerekçesi ise şöyle... Beşiktaş, 5 Mayıs 2013'te Tüzük Tadil Genel Kurulu yapmış ve 35. maddenin ilk paragrafında "Yedek üyenin en fazla 3 tanesi için kulüp üyeliği yeterli olup, üyelikte 1 tam yılını doldurmuş olma şartı aranmaz" ifadesi yer almıştı. Ama bunun medeni kanunla çelişmesi nedeniyle siyah-beyazlılara maddenin bu bölümünün değiştirilmesi uyarısı gelmiş ve 24 Mayıs 2014'teki Tüzük Tadil Genel Kurulu'nda bu düzeltilmişti.  

Ancak Aydınlıoğlu, kulübün 16 Haziran 2013'te seçim yaptığını, bu tarihte tüzükte kanuna aykırı madde bulunduğunu ve söz konusu seçimde yasaya aykırı maddeyle yönetim kuruluna yine yasaya aykırı şekilde üye seçildiğini öne sürüyor... Dolayısıyla seçimin hukuksuz olduğunu söylüyor.

(Vatan)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbeşiktaş  yönetim  şok