UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HÜRRİYET YAZARI AYŞE ARMAN, "TÜRKİYE'DE CİNSELLİK ARAŞTIRMASI" KAPSAMINDA, PSİKOLOG RANA ŞEN İLE ÇARPICI BİR RÖPORTAJ YAPTI!

HÜRRİYET YAZARI AYŞE ARMAN, "TÜRKİYE'DE CİNSELLİK ARAŞTIRMASI" KAPSAMINDA, PSİKOLOG RANA ŞEN İLE ÇARPICI BİR RÖPORTAJ YAPTI!

HÜRRİYET YAZARI AYŞE ARMAN, "TÜRKİYE'DE CİNSELLİK ARAŞTIRMASI" KAPSAMINDA, PSİKOLOG RANA ŞEN İLE ÇARPICI BİR RÖPORTAJ YAPTI!

” Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman’ın ‘ Türkiye Cinsellik Araştırması’ dosyası için konuştuğu psikolog Rana Şen, bir ilişki terapisti. “İlişkide kimse sorumluluk almak istemiyor” diyen Şen, Arman’ın ropörtajında mavi yakalılarla beyaz yakalıların cinsel hayatlarındaki farklılıklardan, skor peşindeki erkeklere ‘tartışılacak’ örnekler verdi.

“İLİŞKİDE KİMSE SORUMLULUK ALMAK İSTEMİYOR

Beyaz yakalılar ve mavi yakalılar farklı mı sevişir?

-Bence öyle. Beyaz yakalılar sevişir, mavi yakalılar doğrudan seks yapar. Mavi yakalılarda, mum ışığında yemek yesin, öpüşülsün, ön sevişmeye vakit ayrılsın yoktur. Kadın da bundan rahatsızlık duymaz. Gecede birkaç kez seks yapılır. Bedenleriyle çalıştıkları için vücutları daha iyi fonksiyon gösterir. Ama beyaz yakalılar, daha çok beyinleriyle çalıştıkları için, sık sık derin düşüncelere dalarlar, depresyona girerler, depresyon ilaçları kullanırlar. Tüm bunlar da libidoyu olumsuz etkiler. Beyaz yakalılar, skor açısından da genellikle daha düşüktür. Bence kural şu: Yukarısı ne kadar çok çalışıyorsa, aşağısı o kadar az çalışır. Ama tabii ki bunlar genelgeçer şeyler. Herkeste böyle olacak diye bir şey yok. Genelde böyle olduğunu gözlemliyoruz.

METRESİN YERİNİ ONE NIGHT STAND ALDI

“Evlilik dışı ilişkide eskiden metresler vardı. O metreslere değer verilirdi. Ev tutulur, geçimleri sağlanırdı. Metres de, metresliğini bilirdi. Şimdi artık işler değişti. Metreslerin yerini ‘one night stand’ler aldı, işler karıştı.” Kadınların da, kadınlıklarını unuttuklarını görüyorum. Zeynalaştılar, erkekleştiler. O yaparsa ben de yaparım. Gece 2’de bardan adam da kaldırırım!” diyorlar. Erkekler o eski beyefendilikten, kadınlar da zarafetten uzaklaştı.”

HİZMET VEREN ERKEK

Artık ilişkide kimse sorumluluk almak istemiyor. Benim bir danışanım vardı, yatacağı kızların listesini tutuyordu. 25 taneye çek atar, bir 25 daha çıkar. 25’in arasındaki iyiler, yeni listeye eklenir. Spordaki diyor ki: “Ne olur bu gece seninle bir şey yapalım!” Bankadaki kız “Gel” diyor. O da gidiyor. Ben de ona “Sen o...pusun” diyordum, “Erkek o...pu. Bedenini her gece başka bir kadına sunuyorsun ve onları tatmin ediyorsun. Kendin de tatmin olduğunu sanıyorsun. Ama aslında onlar seni seçiyorlar ve sen hizmet veriyorsun!”

ERKEK ELEŞTİRİYE GELEMİYOR

Diyelim ki kadın, “Senin seks yapma şeklin ya da beni uyarman, hoşuma gitmiyor!” diyor. Bu, erkeklere çok ağır geliyor. Bir şirketin genel müdürüydü, eşiyle geldi. Eşi bunu söyleyince, adam kulaklarını kapatıp “Duymak istemiyorum” dedi. “Ben karımı seviyorum, bunu bozmayın. Kendime güvenimi yıkmayın!” Karısı da onu seviyordu ama bazı erkeklerin eleştiriye tahammülleri yok. Oysa unutmamak gerekir ki, vücut bir enstrüman gibidir. Ondan iyi ses çıkarmak için doğru noktalara, doğru bir şekilde dokunmak gerekir. Bunun için de müşterek bir çaba şarttır.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERayşe arman  rana şen