UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! MHP MİLLETVEKİLİ ENGİN ALAN PAŞA, NESLİHAN YAVUZCAN’A ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

FLAŞ! MHP MİLLETVEKİLİ ENGİN ALAN PAŞA, NESLİHAN YAVUZCAN’A ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

    FLAŞ! MHP MİLLETVEKİLİ ENGİN ALAN PAŞA,  NESLİHAN YAVUZCAN’A ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

İstanbul MHP milletvekili Engin Alan posta'dan Neslihan Yavuzcan'a açıkladı :

Yalvaç festivalindeyiz, Ben de bu müthiş festivalin sunucusuyum. Muazzez Ersoy'un, Emel Sayın'ın, Ahmet Şafak'ın, Hamiyet'in sahne aldığı festivalde öyle bir konuk vardı ki, Röportaj yapmak için peşinden koşturduğum bu özel kişi vatanı için yıllarca görev yapmış. Ordular kurmuş, Abdullah Öcalan'ı yakalamış. Ergenekon davası yüzünden suçlanmış, bunun için 4 yıl cezaevin de yatmış ve yeni özgürlüğüne kavuşmuş olan MHP İstanbul milletvekilimiz Engin Alan . Fazla söze gerek yok buyrun Yalvaç'da ki sohbetimize ..

BEN İSTİKBALİMİ MAZİDE BIRAKTIM

- Yeni özgürlüğünüze kavuştunuz. Şimdi ki hayatınız nasıl gidiyor ?

Görevimize yeni başladık. Hayatımızla ilgili olumsuz giden birşey yok.

- Normal hayatınıza alıştınız mı?

Alıştım, çünkü ben cezaevini bir görev olarak kabul ettim. Çıktıktan sonra da hayata alışmak gibi bir sorunum olmadı. Zaten çıktıktan sonra mecliste yemin ettim ve halada yoğunluk içindeyim.

- Zirveyi de yaşadınız kötü şartları da bu ikisini kıyaslandığınızda hayata isyan ettiniz mi?

Benim için ne cezaevi hayatı ne de geçmişte bulunduğum görevler geçmiş değerlendirmeme sebep olur. Kesinlikle geçmişe takılıp kalmam. Benim bundan sonra ki hedefim Allah ne kadar ömür verdiyse milletim, devletim için hizmet etmektir. Bunda da mevki, makam, rütbenin hiçbir önemi de yok benim için. Ben istikbalimi mazide bıraktım. Onun için gelecekte siyaseten şu veya bu şekilde bir yere gelmekten ziyade ülkeme ne kadar hizmet ederimin derdine düşeceğim.

- 'Siyasette amatörüm' dediniz. Şu an il il geziyorsunuz. Neler yapacaksınız?

Çıktıktan sonra Trakya'ya ve İstanbul'un Anadolu yakasında kendi bölgeme, Anadolu da bir kaç şehre gittim. Bu seferde Yalvaç' daki bu güzel festivale katılmak için geldim. Sağolsunlar Isparta MHP Milletvekilimiz Nevzad Korkmaz ve İl Başkanımız İsa Yalçın ve Yalvaç Belediye Başkanımız Halil Hilmi Tütüncü'yü davet etti geldim ve burada da insanların çok sıcak ilgisi ile karşılaştım. Bundan sonra ki siyasettede ki faaliyetlerimiz ülkemize hizmet etmek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.

- Nasıl bir politika ve yol izleyeceksiniz?

İzleyeceğim politika mensubu olduğum Milliyetçi Hareket partisinin ilkeleri ve projeleri ortaya koyduğu siyaset anlayışı çerçevesinde olacak.

- 'Kapı kapı gezeceğiz, derdimizi anlatacağız' dediniz sohbetimiz sırasında..

Şimdi ben açık söyleyeyim, ülkedeki medyanın hali ortada. Medya şu veya bu nedenle, siyasi baskı olayları, patronların ekonomik çıkarları olabilir. Özellikle MHP'yi görmezden geliyorlar.

BİRGÜN BUNUN HESABINI SIZE SORARLAR

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirir misiniz?

Bu sonuç millete hayırlı olsun. Bu konuda MHP nin yönetim kademeleri, genel merkezdeki yöneticilerimiz değerlendirecek ve bir sonuca varacaklardır. Bu saatten sonra artık söyleyecek başka da bir şey yok.

- Ülkemiz nereye gidiyor sizce?

Ülkemizin nereye gittiğini önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Ülkenin iyi bir yere gitmediği ortada da. Nereye gittiğini yakın geçmişe bakarsak, gelecek ile ilgili bir sonuca varmak da mümkün.

- Eski Başbakan, Yeni Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey, hep bir taraf yaratıyor. Agresif bir politika izliyor. Bu bölücülüğe ne gerek var sizce?

Bunun bu ülkeye hiçbir faydası yok. Bakın yani 30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri olsun, gazetelerde yayınlanan çeşitli renklere boyanmış haritalar olsun bu bize sağlıklı bir yapının olmadığını gösteriyor. Bu milletin bu tür ayrılıklara, kamplaşmalara, gruplaşmalara, etnik veya mezhepsel ayrılmaya değil. Temelde birbirinden uzaklaşmaya değil, bütünleşmeye ve birbirini kucaklamaya ihtiyacı var.

Bu tarz bir politika ülkeyi daha da çıkmazlara sürükler. Tam tersi her siyasetçi hangi partiden ve görevi ne olursa olsun ayrıştırmayı değil, toplumu birleştirici olarak hareket etme durumunda.

- Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan Başbakanlıktan istifa etmedi. Yasanın çiğnendiği söyleniyor. Bunun için ne düşünüyorsunuz?

Yasa çiğneniyorsa buna benim yapacağım birşey yok. Bu ülkede varsa hukuk diye birşey hukuk görevini yapacak. Yasanın çiğnendiğini herkes söylüyor da herkes seyrediyorsa buna söyleyecek birşey yok. Eğer hukuk varsa yasanın gereği neyse o yapılır. Yüksek seçim kurulu seçim sonuçlarını ilan ettikten sonra Anayasamıza göre Başbakanın görevi sona eriyor. 'Sona etmiyor, 27-28 i yemin edince sona erer' diyor. Biz öyle bir ülkedeyiz ki, bir maddenin yorumunu bile herkes kendi kafasına göre yapıyor. Kimisi diyor ki: Yemin edince görevi biter, kimisi de yüksek seçim kurulu açıklayınca biter. Böyle bir hukuk devleti olur mu ya. Herkesin kendi kafasına göre yorumladığı bir hukuk maddesi olabilir mi? İşte hukuk devleti dediğimiz devletin geldiği nokta bu. Bir madde de bile anlaşamıyoruz, mesele bundan ibaret. 'Ben çoğunluğum, herşeyi yaparım' anlayışı ile giderseniz yaparsınız. Ama Birgün de size bunun hesabını sorarlar.

- Ülkemiz bölünecek mi ?

onların söylediği çözüm süreci böyle devam ederse ülkenin gideceği nokta bellidir. Burdan da bu kafayla dönüş çok kolay gözükmüyor. Siz elinde silah olan adamla oturur pazarlık yaparsanız istediğini alana kadar, silahı kafanıza tutar. Dünyada da böyle bir örnek yok.

- Başkanlık sistemi gelecek mi?

Evet, kendisi de dün 'çoğunluğu sağladığımız takdirde bu işi yapacağız' dedi. Daha başka söze gerek var mı yani.

MILLETİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

- Her gittiğiniz yerde büyük bir sevgi şekliyle karşılanıyorsunuz ' herkes sizden özürdiliyor, siz içerdeyken biz hareket edemedik, bu bizim öküzlüğümüz' diyorlar.

Siz nasıl yorumluyorsunuz?

Estafurullah. İçerde bana gelen bazı insanlar, dışarıda farklı bir Engin Alan var' biliyor mısunuz' dediler. 'Ben bilmiyorum' dedim. Çıktıktan sonra gittiğim her yerde parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum, herkes kesimden insanların büyük ilgisini ve sevgisini gördüm. Milletime teşekkür ediyorum bana gösterdikleri teveccüh için. Önemli olan ona layık olabilmek. Biz de ona çalışacağız.

- Nedir bu 2023, ne olacak, Yeni Türkiye nedir?

Adım adım 2023 doğru adım adım gidiyoruz. 2023' de böyle bir Türkiye olacak mı? Söylenenin anlamı o. 2023'de Kendi kafalarına göre bir Türkiye olacak.

Türkiye'nin yenisi eskisi yok benim anlayışıma göre. Türkiye, Türkiye'dir de. Yenileştirmek isteyenlerin ne yapmak istediklerini anlamakta zorlanıyorum.

- 'Ülkeyi kapı kapı gezip, derdimizi anlatacağız'dediniz.

Ülkedeki medyanın hali ortada şu veya bu sebeple, nedeni ne olursa olsun siyasi baskı olayları, ekonomik çıkar olayları gibi. Muhalefeti ve özellikle MHP' in görmezden geliyorlar. O halde bizim yapmamız gerekenin bizim insanlarımıza gitmek olduğunu söylüyorum ben de. Bunun başka türlü çaresi yok. Insanımız neredeyse dağda, bayırda, bakkalda, manavda, kırda biz gidip anlatacağız.

IŞİD O YANGININ BIR YANSIMASIDIR

- Siz emekli bir paşa olarak Işid terör örgütü ile ilgili ne diyeceksiniz. Başbakanı tehdit ettiler, Atatürk barajını bize açacaksınız dediler..

Işid' e gelmeden evvel, Işid'in ne olduğuna bakmak lazım. Suriye'den başlayıp, ardından Irak'a gelmek lazım. Bu politikanın buradaki uygulayıcılarını hakikaten tebrik etmek lazım ki, etrafımızda bir yangın yeri yarattılar. Işid'de o yangının bir yansıması oldu. Hatırlayın Akçakale'leri, Ceylanpınar'ları. Dilerim ki bunu devamı olmasın. Çok daha fazla sıkıntıya sokacak aşamaya gelmesin bu tehdit. Ona dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye'nin rahat ve huzurlu olması, birlik ve beraberliğin sağlanması, gelişmiş ve istikrarlı bir ülke olması bu coğrafya da hiç kimsenin işine gelmez. Ama önemli olan bu tehlikeyi ve tehdidi görüp ona göre önlem almak lazım. Biz acaba o noktada ne yapıyoruz, ne ediyoruz o ayrıca tartışılır.

- Komşularımızla ilişkilerimizi değerlendirir misiniz?

Rezalet, başka nasıl göreyim. Dış görevler yaptım. Irak'ı da Suriye'yi de, Kafkasları'da, Balkanları'da biliyorum. Özellikle güneyimizde Suriye de ve Irak da ki sıkıntının bölündüğünü biliyoruz. 1 milyon insan evini, yurdunu bırakıp Türkiye'ye sığınmış. Güney illerimiz de bunun sancıları yaşanıyor. Bunun iyi bir görüntü olduğunu söylemek mümkün değil.

- Silahların bizden gittiği ve bizim beslediğimiz söyleniyor..

Kişilik olarak onun bunun söylediğine prim vermem ve böyledir diyecek bir bilgim yok. Ama şunu biliyorum bu tehdit pat diye çıkmadı.

DILERIM ONLAR BIZIM UĞRADIĞIMIZ HAKSIZLIĞA UĞRAMAZ

- Sizlere bu komployu hazırlayanlar şimdi içeri alınıyor. Ne hissediyorsunuz?

Bu dünyanın adaleti yoksa, Allah'ın adaleti var. Ben yine şunu söylüyorum. Bize ne yapmış olurlarsa olsunlar dilerim onlar bizim uğradığımıza haksızlıklara uğraşmasınlar. Dilerim adil olarak yargılansınlar. Bu dünyada haksızlık ve adaletsizlik kadar kötü birşey yok. Ama yaptıklarının da hesabını versinler.

- Nasıl bir Türkiye görüyorsunuz ve nasıl bir Türkiye yaratmak istiyorsunuz?

İçerde toprak bütünlüğü tartışılmayan, tek devlet, millet, vatan, tek bayrak konusunu hiçbir şekilde tartışmaya açmayan, devletin bütünlüğü ve milletin birliği hiçbir şekilde  tehdit ve tehlike altında olmayan, birbirini ötekileştirmeyen, dini ve etnik kimliği ne olursa olsun bu toprağın insanı olduğunu kabul edip, birbiri ile kucaklaşan, bu ülkenin refahı ve huzuru için çalışan, ekonomik gelişmesini tamamlamış, demokratik ve ekonomik açıdan dunyanın ilk on ülkesi arasına girmiş bir Türkiye hayal ediyorum.

- Başbakan Tayyip Erdoğan buradan birşey söylemek ister misiniz?

Hayır söylemem. Artık bu söylediklerimizden herkes nasibini alsın.

- Türk Birliği kurulabilir mi?

Şu anlamda kurulabilir. Biz bir ağacın dallarıyız. Türk cumhuriyetleri arasında kültürel, ekonomik bir birliktelik olmalı. Birbirimizi tamamlamalıyız. Biz bir ailenin çocuklarıyız. Zaten bunu ekonomik, kültürel ve siyasi açıdan yapabilsek muhteşem olur.

Azerbeycan'la bir sloganımız var 'tek millet, iki devlet' diye. Keşke 'tek millet, şu kadar da devlet' diyebilsek. Türk Devletlerinin hepsini sayarak bu kadar bağımsız, zengin, gelişmiş, demokrasi ile yönetilen bu kadar devleti olan bir millet olabilsek.

Yalvaç Belediye BAŞKANI Avukat Halil Hilmi Tütüncü'

- Yalvaç festivali nasıl geçti?

1 günde 5000 yıllık tarihe tanıklık eden 14. Yalvaç Festivali'ni, Yalvaç kültürünü uluslarası alana taşıdık. Ilk fosillerin bulunduğu yer, Hellenistik dönem, Roma dönemi, Selçuklu ve Osmanlı dönemi ile 4 kültür, 5. Kültür olarak da Türkiye Cumhuriyeti'dir. 1176 Mirya kefelon savaşı ile Anadolu'ya yerleştiğimizin tescili de bu ovada yapılmıştır. İsa'nın 12 Havarisinden birisi St Poul Hristiyanlığın Anadolu'ya açılan ilk vaazını verdiği yer Yalvaç. Ve birçok Hristiyan arkadaşımız burada Hac görevini yapıp gitmekteler. Burada 2 antik kent var Men (ay) tapınağı ve Pisidia Antiokha'dır. Burayı daha fazla  turizme açacağız. Sanayi ve üretimi artıracağız.

Bu festivalimiz de panayırdan festivali dönüştürdük. Resim sergisi açtık, Yalvaç yemeklerini tanıttık. Burada araba kullanımını yasaklayacağız. Hepimiz ben dahil heryere bisiklet ile gideceğiz.

BOZKURTLAR İÇERDE ÇAKALLAR DIŞARDA

- Engin Paşa'yı ağırladınız. Bir avukat olarak neler söyleyeceksiniz?

Kendim hukukçu olmam dosya hakkıında bilgim olmadan önyargım ve imam hatip mezunu nedeni ile 'bu askerler darbecidir' mantığı idi. Dosyanın içindeki bilgilere sahip olmam ve Engin Alan Paşam ile  Birgün boyunca birlikte olmamız, gidişat hakkında görüşmem sonucu edindiğim bilgi şudur. Engin Alan Paşa gibi bir şahsiyetin tek amacı vatan. Tek amacı vatan olan bir manevi şahsiyetin diğer silah arkadaşlarıyla beraber çetbaşı muamelesi görüp içeriye girmesi, dünya kadar asılacak asılmayacak diye düşündüğümüz Abdullah Öcalan itinin bugün tahliye edilip edilmeyeceğini konuşulduğu noktaya geldi. Sadece milliyetçi olarak değil, Türk vatandaşı olarak da beni üzmekte. O yüzden festivalde özellikle söylediğim şu, bozkurtların içerde, çakalların dışarda olduğu ve Diyarbakır'da Türk Bayrağının indirildiği bir dönemde biz Cumhurbaşkanı seçsek ne olur, seçmesek ne olur.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERneslihan yavuzcan