UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! TÜRKÜCÜ İSMAİL TÜRÜT, 18 YILLIK EŞİ AYŞE TÜRÜT'TEN REKOR BİR TAZMİNATLA BOŞANDI!

FLAŞ! TÜRKÜCÜ İSMAİL TÜRÜT, 18 YILLIK EŞİ AYŞE TÜRÜT'TEN REKOR BİR TAZMİNATLA BOŞANDI!

FLAŞ! TÜRKÜCÜ İSMAİL TÜRÜT, 18 YILLIK EŞİ AYŞE TÜRÜT'TEN REKOR BİR TAZMİNATLA BOŞANDI!

Türkücü İsmail Türüt ile 18 yıllık eşi Ayşe Türüt arasında süren boşanma davası, rekor bir tazminatla sonuçlandı. Eşini aldattığı iddia edilen İsmail Türüt’ün 250 bin lira maddi, 250 bin lira da manevi tazminat ödemesine karar verildi. Türüt karar duruşmasında yaptığı savunmada “Ayşe anneme karşı saygısızlık yaptı. Ben her zaman söylerim. Eş her zaman bulunur, ama anne bir tanedir” dedi.

 Şarkıları ve sivri açıklamalarıyla kamuoyunun tanıdığı ünlü türkücü İsmail Türüt’ün kendisini 1997 yılından bu yana N.T. isimli kadınla aldattığını iddia eden Ayşe Türüt, avukatı Sema Kılıç aracılığıyla boşanma davası açtı. İki çocuk annesi Türüt, eşinden 750 bin lira maddi, 1 milyon lira da manevi tazminat talebinde bulundu.

EŞİM ŞÖHRETİME ZARAR VERDİ

Beykoz Aile Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan İsmail Türüt, eşi ile ailesinin geçinememesi nedeniyle aralarının açıldığını söyledi. N.T. isimli arkadaşı ile Ayşe Türüt’ün tanıştığını iddia eden İsmail Türüt, savunmasında şunları söyledi:

“Benim Ayşe hanımla ayrılmama sebep asla N. hanım değildir. Ayşe hanımın benim aileme, özellikle anneme karşı olan saygısızlığıdır. Biz de anne çok kıymetlidir. Ben her zaman söylerim. Eş her zaman bulunur, ama anne bir tanedir. Karşı tarafın iddia ettiği gibi bir gelirim ve mal varlığım yoktur. Takdir edilen nafakayı çok zor şartlarda borç olarak ödedim. Nafaka takdir edilene kadar müşterek çocuk Miraç’ın yurt dışındaki öğrenim masraflarını hep ben ödedim. Ancak nafaka takdir edildikten sonra, nafakanın içinde olduğunu düşünerek, ayrıca eğitim ödemesi yapmadım. Okulun yetkilileri beni sık sık aradı, zor duruma düştüm. Karşı taraf şöhretime zarar verecek şekilde beni televizyonlarda çocuklarıyla ilgilenmeyen baba konumuna düşürdü. Bu konuda da kendilerine karşı yasal hakları kullanacağım.”

BENİM İÇİN TÜRKÜLER YAZDI

Eşi İsmail Türüt’ün evini ve çocuklarını ihmal ettiğini ve ailesine maddi olarak yardımda bulunmadığını iddia eden Ayşe Türüt ise eşinin ailesiyle herhangi bir sorun yaşamadığını savundu. Ayşe Türüt savunmasında “Davalının söylediği gibi annesine ve akrabalarına saygısızlığım söz konusu olmamıştır. Biz davalı ile severek ve kaçarak evlendik. Evlenmeden önce ve sonra benim için yazdığı türküleri de vardır. Müşterek çocuklarımız dava açıldıktan sonra davalı tarafından eğitim konusunda mağdur edildi. Davalı tarafından eğitim ödemeleri yapılmadığı için büyük kızımız okulu bırakmak istedi. Miraç’ın eğitim ödemelerini de nafaka bağlanıncaya kadar yaptı. Nafaka bağlandıktan sonra yapmadı. Ödeme yapılmadığı için Miraç’ın bir lise diploması yoktur. Çünkü okul eğitim giderini alamadığı için diplomayı vermiyor.”

Savunmaların ardından Beykoz Aile Mahkemesi, İsmail Türüt’ü haksız bularak tazminat taleplerini kabul etti. Mahkeme, İsmail Türüt’ü 250 bin lira maddi, 250 bin lira da manevi tazminat ödemesine karar veren mahkeme çiftin çocukları 20 yaşındaki Yasemin Türüt ile 17 yaşındaki Miraç Türüt’ün velayetleri anne Ayşe Türüt’e verdi. Öte yandan İsmail Türüt, eşine her ay 4 bin lira nafaka da ödeyecek. Ayrıca Kanada’da lise eğitimi gören 17 yaşındaki Miraç Türüt’ün diplomasını alabilmesi için ödenmesi gereken 23.500 doları da baba İsmail Türüt ödeyecek.


HÜRRİYET

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERismail türüt  ayşe türüt  boşanma  tazminat