UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BUGÜN USTA OYUNCU KEMAL SUNAL'IN 14'ÜNCÜ ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ! KENDİSİNİ SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ!..

BUGÜN USTA OYUNCU KEMAL SUNAL'IN 14'ÜNCÜ ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ! KENDİSİNİ SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ!..

  BUGÜN USTA OYUNCU KEMAL SUNAL'IN 14'ÜNCÜ ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ! KENDİSİNİ SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ!..

Bugün usta oyuncu Kemal Sunal'ın 14. ölüm yıl dönümü. İnek Şaban olarak da bilinen Türk sinemasının efsane oyuncusu Kemal Sunal'ın aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümü.

 11 Kasım 1944 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Türk sinemasının en büyük oyuncularından Kemal Sunal 3 Temmuz 2000 tarihinde yani bundan tam 14 yıl önce son yolculuğuna uğurlandı. Halkı iyi okuyan saf, şanslı, iyi niyetli karakteriyle milyonların gönlünde taht kuran usta oyunvu Kemal Sunal ölümünün 14. yılında özlemle anılıyor. Milyıonların karşısına ilk kez 'Tatlı Dillim' (1972) filmle çıkan Türk sinemasının unutulmaz üstadı Kemal Sunal hayatı boyunca toplam 82 filmde rol almıştır. 1977 yılında Kapıcılar Kralı'ndaki rolüyle Altın Portakal ödülüne layık görülen usta oyuncu Kemal Sunal oynadığı tüm filmlerde büyük başarılara imza atmıştır.

 Öyle ki Köyden İndim Şehire, Hababam Sınıfı, Hanzo, Mavi Boncuk ve Şaban serileri defalarca izlenmesine karşın hala tazeliğini koruyor hala ilk günkü gibi keyif verip güldürebiliyor.     Kemal Sunal sergisi ne zaman açılacak? Kemal Sunal segisi ne zamana kadar ziyaretçi kabul edecek? Kemal Sunal segisinde neler yer alacak? Kemal Sunal segisi nerede açılacak? Kemal Sunal segisi hangi saatlerce ziyaretçilere açık olacak? Kemal Sunal sergisine kimler katılacak? Kemal Sunal sergisi ne zaman kapanacak? İşte tüm merak edilenleriyle Kemal Sunal sergisinin detayları...    

 Kemal Sunal oynadığı filmlerin genelinde halkta meydana gelen aksaklıkları, halkın sorunlarını, halkın yaşadığı sıkıntıları yine bir halk çocuğu olarak işlemiş ve Türk sinemasının büyük ustası Kemal Sunal milyonların gönlünde taht kurmuştur. Kemal Sunal vefatının 14. yılında saat 11:30'da Zincirlikuyu'daki mezarının başında anılacak. Eskişehir Neoplus Alışveriş Merkezi'nde “Kemal Sunal Kostüm, Afiş, Aksesuar ve Fotoğraf Sergisi” ile Kemal Sunal aramızdan ayrılışının 14. yılında kostüm ve afişlerle yüzleri gülümsetecek. Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal'ın açılışına katılacağı sergi 20 Temmuz'a kadar görülebilecek.

KEMAL SUNAL KİMDİR? 

  Ali Kemal Sunal (11 Kasım 1944, İstanbul; 3 Temmuz 2000, İstanbul), Türk tiyatrocu, komedi oyuncusu, sinema sanatçısı ve yazar.      Türk sineması'nın büyük komedi oyuncusu ve sinema oyuncularından biri olarak kabul edilen Kemal Sunal, oynadığı rollerle Türk sinemasına yeni bir soluk getirdi. Çevirdiği filmlerde genellikle saf, şanslı, iyi yürekli karakterleri canlandırmıştır. Filmlerinin ilk gösterimlerinden yıllar sonra bile hala büyük bir ilgiyle izlenmesi olgusunu, yazmış olduğu bilimsel yüksek lisans tezinde sosyolojik olarak irdelemiştir.     Kemal Sunal 1964 yılında Ankara Bando-Mızıka birliğinde askerliğini yaptı. Sanat hayatı, Vefa Lisesi'nde amatör olarak "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. Kemal Sunal İlk kez Kenterler Tiyatrosu'nda profesyonel oyuncu olarak çalıştıktan sonra uzun süre Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda, kısa süre Ayfer Feray Tiyatrosu'nda, son olarak da Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. Kemal Sunal,Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda oynadığı bir oyunda Ertem Eğilmez tarafından çok beğenildi ve böylece beyaz perdeye transfer oldu. Kemal Sunal ilk rolünü 1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Tatlı Dillim adlı filmde uzun boyundan dolayı basketbolcu olarak aldı. Bunun ardından Ertem Eğilmez'in yönettiği kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.      Kemal Sunal hangi filmlerde rol aldı? Kemal Sunal hangi ödülleri kazandı? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal'ın başrol oynadığı filmler nelerdir? İşte Kemal Sunal filmlerinin detayları: Kemal Sunal, 1974 yapımı Hababam Sınıfı filmindeki İnek Şaban rolünde. 1980 yapımı Devlet Kuşu filmindeki Mustafa karakterinin odasında asılı olan ve Kemal Sunal'ın Belmondo'ya benzediği fotoğraf.    Kemal Sunal kendi ağzında, ilk yıllarını ve komediye yönelişini şu sözlerle dile getiriyor;    "Nasıl oldu bilmem, ben kendimi sahici bir sahnede seyircilerin arasında buldum. Ses Tiyatrosu'ndaki ilk rolüm çok kısaydı. Üç dakika sahnede ya kalıyor ya kalmıyordum. Öyle pek bir şey söylediğimi de hatırlamıyorum. Sahnenin bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyordum. Ne yaptığımı da pek hatırlamıyorum, ama seyirci kahkahadan kırılıyor. Bu da benim hoşuma gitmişti. Bildiğiniz gibi o gün bugündür insanları güldürmeyi seviyorum."

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkemal sunal  ölüm yıldönümü