UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OKURKEN YÜZ İFADENİZ DEĞİŞECEK! "8'İNDE NİŞAN,12'DE DÜĞÜN 18'İNDE KUMA" MADURU KADIN KONUŞTU;"KOCAM OYUNCAK ALMAYINCA AĞLARDIM"!

OKURKEN YÜZ İFADENİZ DEĞİŞECEK! "8'İNDE NİŞAN,12'DE DÜĞÜN 18'İNDE KUMA" MADURU KADIN KONUŞTU;"KOCAM OYUNCAK ALMAYINCA AĞLARDIM"!

OKURKEN YÜZ İFADENİZ DEĞİŞECEK! "8'İNDE NİŞAN,12'DE DÜĞÜN 18'İNDE KUMA" MADURU KADIN KONUŞTU;"KOCAM OYUNCAK ALMAYINCA AĞLARDIM"!

5 çocuğuna kavuşmak için verdiği hukuk mücadelesini dün avukatının ağzından okuduğunuz Siirtli kadın, çileli hayatını anlattı. 8’inde nişanlanan, 12’sinde ‘evlendirilen’, 18’inde kuma verilen S.A. “Kocam oyuncak almayınca ağlardım” diyor.

 8 YAŞINDA nişanlanan 12’sinde ‘evlendirilen’, 18 yaşında evli adama kuma olarak verilen ve doğurduğu 5 çocuğu, kocasının resmi eşinin nüfusuna geçirilince kaçtığı İstanbul’da hukuk mücadelesi başlatan 34 yaşındaki Siirtli S.A. zor hayatını anlattı.

 DAĞA KAÇAN KIZLAR VAR

Küçük yaşına rağmen evlenmemek için ayrı bir mücadele veren talihsiz kadın, “Evlenmemek için dağa kaçacaktım, kardeşlerimi düşündüm, benim gibi bu nedenden dolayı dağa çıkan arkadaşlarım var” dedi. 16 yıl kuma olarak yaşayan ve şiddete maruz kalan kadın hikâyesini şöyle paylaştı:

 8 YAŞINDA SEVGİLİM OLDU

“Biz 6 kardeştik. Ben okumak istiyordum. Babam vefat ettikten sonra annem yeniden evlendi. Ablamı istemeye geldiler, kabul etmedi. Başlık parası olarak iki bilezik aldıkları için adamla beni 8 yaşındayken nişanladılar. Yaşım küçüktü ama bilinçliydim, sırf nişanı atsınlar diye kendime erkek arkadaş bile edinmiştim, ama atmadılar.”

 13’ÜNDE ‘EVDE KALDIN’

“12 yaşında annem ve kardeşlerimin baskısıyla kocamın evine götürmek istediler. Gitmemek için amcamlara kaçtım, ‘Annen bilir’ dediler, dayımlara kaçtım anneme teslim ettiler. 13 yaşında geldiğimde evde kaldığımı söyleyerek kocamın evine götürdüler.”

 3 İMAMA DA ‘HAYIR’ DEDİM

“Dini nikâh kıymak için imam getirdiler. İmam sorduğunda ‘kabul etmiyorum’ dedim. Beni o yaşta diri diri mezara gömdüler. Düğün evinde herkes oyun oynuyor, zılgıt çekiyor, ben sürekli ağlıyordum. Üç ayrı imam değişti üçüne de aynı şeyi söyledim. İmamı, şikâyetçi olmakla tehdit ettim. Sonunda annem, ‘Bana vekalet ver, nikâh kıyalım, sabah birlikte kocanı da alır bizim eve döneriz orada yaşarsınız’ diye söz verdi, benim adıma annem ‘Evet’ dedi.”

 KOCAM BANA TECAVÜZ ETTİ

“Ben sabah elbiselerimi topladım, ancak annem beni orada bırakıp gitti. İlk gece korkusundan kriz geçirdim ama kocam bana resmen tecavüz etti. Bilinçli olsam da küçüktüm, daha çocuktum. Kocam istediğim oyuncağı almayınca ağlardım. Nikâhtan bir ay sonra fırsatını bulup evden kaçtım, akrabalarıma sığındım, ama beni aileme teslim ettiler.”

 BİLEZİKLERİ GERİ VERDİK

“Kocam benden boşanmadan yeniden evlendiği halde benim boşanabilmem için başlık parası olarak verdikleri iki bileziği geri istediler. Bilezikleri gönderdim ve boşandık. Ailemin yanında 18 yaşına kadar kaldım. Sonra evli olan yeni kocama kuma olarak verildim. Yine iki bilezik karşılığında. Kabul etmek zorunda kaldım. Evlenip ayrıldığım için herkes bir farklı davranıyor oralarda.”

 ÇOCUKLARIMI VERİN

 “Kuma olarak gittiğim bu evlilikten 5 çocuğum oldu. Kocam çocukları resmi nikâhlı karısının nüfusuna geçirdi. Bana şiddet uyguluyordu. Son olarak çocukların gözü önünde beni kemerle dövdü, çenem yarıldı ve hastanede dikiş atıldı. Ondan sonra da kaçmaya karar verdim. Ben sadece çocuklarımı yanıma alıp büyütmek istiyorum, başka bir şey istemiyorum.”

 Avukat Sedef Ünal, çocukları, S.A.’nın nüfusuna geçirdiklerini fakat buna rağmen babanın çocukları vermediğini anlattı. İstanbul’daki mahkemenin de yetkisizlik kararı verip kadını Siirt’e yönlendirdiğini, Siirt’te ise can güvenliğinin olmadığını vurguladı. Avukat Ünal, “Medeni Kanun’un 337. maddesi gereği evli olmayan anne baba sözkonusu olduğu için velayet annededir” dedi.



Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkuma  töre  tecavüz  çocuk  gelin  oyuncak