UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YETENEK SİZSİNİZ İLE ŞÖHRET OLAN SEFA DOĞANAY KOMEDYENLİKTE BAKIN KİMLERİ ÖRNEK ALIYOR?

YETENEK SİZSİNİZ İLE ŞÖHRET OLAN SEFA DOĞANAY KOMEDYENLİKTE BAKIN KİMLERİ ÖRNEK ALIYOR?

YETENEK SİZSİNİZ İLE ŞÖHRET OLAN SEFA DOĞANAY KOMEDYENLİKTE BAKIN KİMLERİ ÖRNEK ALIYOR?

HAYATIM 180 DERECE DEĞİŞTİ

Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasından sonra hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?
Hayatım 180 derece değişti diyebilirim. Yani en basitinden hobi olarak yapmış olduğum şeyler artık işim haline geldi. Daha önce arkadaşlar arasında, boş derslerde, okul kantininde ufak çaplı hikayeler anlatıp taklitler yaparken artık bu işi milyonların karşısında yapıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum.

Yarışmaya katılmaya karar verdiğinizde çevrenizin tepkisi ne oldu?
Hiç kimseden bir destek göremedim. Arkadaş ortamında bana gülen herkes iş televizyona çıkmaya geldiğinde ‘Bu öyle iki espriyle adam güldürmeye benzemez’ dedi. Aksine alay konusu bile oldum. Kendime olan inancımı yitirmedim. Fakat birinci oluğumda benimle alay eden herkesin yüzündeki o ifadeyi görmek beni insanın hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğine inandırdı.

İKİ YAŞINDA SEDA SAYAN’I TAKLİT ETMİŞİM

Taklit yeteneğinizi nasıl keşfettiniz?
Aslında kendimi bildim bileli, hatta bilmeden önce de yaptığım bir şeydi. Henüz iki yaşını bile doldurmamışken televizyonda Seda Sayan’ın klibi dönüyormuş ve annem içeride bulaşık yıkarken daha önden iki dişi yeni çıkmış bir çocuk  parmağını yanağına götürerek ‘Var mısın bu gece kaçmayaa yaarr’ diye kadıncağızın karşısına dikilmişim. Önceleri çok şaşırmışlar bu çocuk normal değil galiba diyerek. Fakat daha sonra babaanneden dedeye herkesi taklit ettiğimi görünce bu çocukta başka bir şey var demişler. Gel zaman git zaman yaş ilerledikçe okulda öğretmenlerin taklitleri, mahalledeki komşularımızın tiplemeleri derken işin içine sanatçıların ve ünlülerin girmesiyle kendimi sahnelerde buldum.

Taklit ettiğiniz ve sahneye taşıdığınız isimler çok önemli ve ünlü insanlar. Size karşı tepkileri ne yönde?
Olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadım. Mesela sevgili Yıldız Tilbe ‘Sefa’yı seviyorum ve beğeniyorum’ dedi. Seda Sayan’ın bizzat kendi programında konuk olduğumda tiplemesini canlandırdım ve ‘Bayıldım annem, aynısı’ yorumunu yaptı. Keza Bülent Ersoy ‘Beni namütenahi ve fevkaladenin fevkinde yapıyor bu güzel çocuk’ demişti. Stand up yapan herkesin duymak isteyeceği ve rüya gibi gelen bir şey.

KARAKTER KUMBARAM VAR

Oyunlarınızı kendiniz mi yazıyorsunuz? Ya da yazdığınız bir şeyler var mı?
Bir karakter kumbaram var, halkın içinde, hayatımın belli dönemlerimde karşılaştığım, gerçek anlamda komik, malzemesi bol adeta ‘Gel beni yaz, oyna!‘ diye çağıran tipleri tek tek kaleme alıp, naçizane mizah yapabildiğim düzeyde yazarak harmanlayıp bu karakter kumbarama atıyorum. Günün birinde kumbara açılacak!

30 bölüm kadar Çocuklar Duymasın adlı sit-com dizide Hami karakterine hayat verdiniz.sizin için nasıl bir deneyimdi? Bu alanda kalemini beğendiğiniz isimler var mı?
Benim ilk oyunculuk deneyimim ve çok güzel heyecanlar ve anılar yaşadığım bir projeydi. Kalemine, zekasına mizahına hayranlık duyduğum çok özel bir isim Türkiye’de bu işin bana göre piri sevgili Gülse Birsel. Bu meslekteki en büyük hayallerimden bir tanesi de bir gün sevgili Gülse Birsel’in benim için yazdığı bir karaktere hayat vermek.

İDOLÜM CEM YILMAZ VE ATA DEMİRER

Kendinize idol olarak aldığınız biri ya da birileri var mı?
Cem Yılmaz ve Ata Demirer. Bana bu mesleği yapmam için şevk veren ustalarım.Taklit yönümü geliştirmemi bu alanda mizah üretebilme isteğimi uyandıran sevgili Ata Demirer’dir. Kendi hikayelerimi insanlarla paylaşmam için kıvrak zekası ve olağanüstü sahne kalbiliyetiyle izlemeye doyamadığım bu işi yapmalıyım dedirten büyük usta Cem Yılmaz dır.

 AKŞAM

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsefa doğanay  yetenek sizsiniz  idolü