UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLUN'DAN MUSUL AÇIKLAMASI!

SON DAKİKA! DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLUN'DAN MUSUL AÇIKLAMASI!

SON DAKİKA! DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLUN'DAN MUSUL AÇIKLAMASI!

Birleşmiş Milletler'de temaslarda bulunmak için New York'ta bulunan ve Musul'daki gelişmeler üzerine programını yarıda kesen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye hareketinden önce New York John F. Kennedy Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

- Musul’da son günlerde artan terör tehdidi nedeniyle yaklaşık dört gündür 24 saat Sayın Başbakan ve bizler alarm halindeydik.

- Çalışmalarımızı sürdürürken  faaliyetlerimize rağmen maalesef Irak güvenlik güçleri IŞİD’in ilerlemesi karşısında Musul’u terk etmek zorunda kaldı.

- Musul Başkonsolosumuz görev bilinciyle çalışmalarını sürdürdü. Biz tahliye talimatı gönderdik ancak çatışmaların artması nedeniyle güvenlik şartları sağlanmadan tahliyesinin getirdiği riskin içeride kalmalarından daha fazla olacağı bilgisi verildi.

- Musul herhangi bir Irak şehri gibi güvenlik konusunda belli taahhütlerin sağlanması gereken bir şehirdir. Bu Irak devletinin sorumluluğundadır.

- Önemli olan tüm vatandaşlarımızın salimen ülkeye getirilmesidir.

"PANİĞE KAPILMAMAK LAZIM"

- Türkiye ilk defa böyle bir krizle karşılaşmıyor. Daha önce benzer durumlarda vatandaşlarımızı nasıl ülkeye getirdiğimizi herkes biliyor.

- İlk andan itibaren temaslarımız sürdü. Yakından takip ettik. Gelişmeleri birçok açılardan izledik. Bu takibi şu anda da sürdürüyoruz.

- Bu tür durumlarda paniğe kapılmadan yol haritası çizmek önemli olandır. Öyle günler vardır ki milletlerin tarihlerinde bazı hususlar bütün kaygıların önüne geçer. Onların buraya salimen gelmesi herhangi bir şekilde bir inisiyatif geliştirmekten daha önemlidir.

- Şu dakika itibariyle sağlıkları ve güvenliklerinden belli ölçülerde haberdarız. Salimen vatandaşlarımız ve görevlilerimiz döneceklerdir.

- Bütün taraflar bilsinler ki vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde halel gelirse bu karşılıksız kalmaz. Türkiye’nin gücünü ve kudretini kimse test etmeye kalkmasın. Onlara gelebilecek herhangi bir zarar en şiddetli şekilde mukabele görür.

- Ben şimdi acilen Türkiye’ye dönüyorum.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERahmet davutoğlu  musul  açıklama