UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ŞEHİT MADENCİLER TOPRAĞA VERİLİYOR!

FLAŞ! ŞEHİT MADENCİLER TOPRAĞA VERİLİYOR!

FLAŞ! ŞEHİT MADENCİLER TOPRAĞA VERİLİYOR!

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında ölen işçilerden 11'i Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde toprağa verildi.

Soma'da yangın çıkan kömür ocağında karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen maden işçileri Ayhan Avcı (30), Sedat Toprak (35), Ahmet Avcu (45), İsmail Şengül (28), Cengiz Çamtal (28), Hayri Türker (28), Emrah Çakır (26), İsmail Gezer (24), Mustafa Çalı (26), Emin Mazı (30) ve Bilal Malkoç'un (27) cenazeleri, dün (çarşamba) Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki soğukhava deposundan alınıp, memleketleri Savaştepe'ye getirildi. Burada belediyeye ait soğuk hava deposunda bekletilen 11 işçi için, ailelerin isteği üzerine Zafer Meydanı'nda toplu cenaze töreni düzenlendi. Törene, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Savaştepe Kaymakamı Yusuf Cıbır, AK Partili Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, CHP Balıkesir milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş, Namık Havutça MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, madenciler ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in tek tek kıldırdığı namazın ardından omuzlarda taşınan cenazeler, Kız Mezarlığı"na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

MADEN ŞEHİTLİĞİNDE YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜLER

MADEN faciasının kalbi Soma'da mezarlıkta 'Maden Şehitleri' için ayrılan bölümde sabahtan akşama kadar, gözyaşı ve feryatlar dinmedi.

Sabahtan başlayan definler akşama kadar sürdü. Hayatını kaybeden madenciler dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kimliği belirlenip ailelerine teslim edilen cenazelerin bir kısmı, özel olarak Soma Belediyesi tarafından hazırlanan Maden Şehitliği bölümünde defnedildi. Madende yan yana kazma sallayan işçiler son yolculuklarına da yanyana açılan mezarlarda uğurlandı. Maden şehitlerinin yakınları gözyaşı dökerken, yakınını kaybetmeyen Somalılar da mezarlığa gelip hemşehrilerinin acısına ortak oldu. Tabutların bazıları Türk bayraklarına sarıldı. Bir kadın görevli de gelen cenazelerin hangi mezarlara gömüldüğünü tek tek not etip karışıklık yaşanmaması için yardımcı oldu.

MADEN ŞEHİDİNİN EŞİNİN FERYADI: 'GİTME MEZARIN OLACAK' DEDİM

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeninde meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden 33 yaşındaki Erdal Demirel'in cenazesi, Aydın'ın Didim İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Didim Cemevi'nde yapılan cenaze töreninde Erdal Demirel'in eşi Ayfer Demirel'in "Sana 'Gitme Erdal mezarın olacak o maden' dedim. Gittin. Ben şimdi seni bekleyen oğluna ne diyeceğim Erdal?" feryatları yürekleri dağladı.

Ailesi Didim'de yaşayan Erdal Demirel, Soma'daki kömür madeni faciasında hayatını kaybetti. 4 yıl önce kardeşleri Murat Demirel ve Cengiz Demirel ile Soma'daki kömür madeninde işe başlayan Demirel, eşini ve 3 yaşındaki oğlunu ailesinin yanında bırakarak çalışmaya gitti. Madende gündüz vardiyasında çalışan Erdal Demirel, patlamanın meydana gelmesinden kısa süre önce ocağa indi ve yaşamını yitirdi.

Demirel'in cenazesi, bugün Didim Cemevi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Candemir ile çok sayıda kişi katıldı. Kaymakam Ersin Emiroğlu ve Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, tören öncesinde acılı aileye başsağlığı diledi.

GERGİNLİK YARATAN ÇELENK

Cenaze alanına AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş'ün çelenk göndermesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Cenaze için cemevi bahçesinde bulunan bir grup genç, çelengi getiren görevli ile tartışıp, "Hem öldürüyorlar hem de çelenk gönderiyorlar" dedi. Çelengi parçalayan gençler, vatandaşların araya girmesiyle kısa sürede sakinleştirildi.

EŞİNİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Geride acılı ailesi ile birlikte 3 yaşındaki oğlunu bırakan Erdal Demirel'in tabutunun başına giden eşi Ayfer Demirel, sinir krizi geçirdi. Olay yerinde bulunan sağlık görevlilerinin müdahalesi ile kendine gelen genç kadın, "Bana 'Gitme' dedim. 'Gitme Erdal mezarın olacak o maden' dedim. 'Herşey çocuğum için' deyip gittin. Ben şimdi her akşam 'Babam gelsin' diye bekleyen oğluna ne diyeceğim Erdal?" diyerek ağıt yaktı. Erdal Demirel'in cenazesi cemevinde alınan helalliğin ardından Didim Asri Mezarlığı'na gözyaşlarıyla toprağa verildi.

BİGADİÇ'TE 2'Sİ KARDEŞ 4 MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında 3 kardeşten 2'sinin öldüğü, diğerinin çıkışa yakın olduğu için kurtulabildiği ortaya çıktı. Aralarında 2 kardeşin de bulunduğu 4 işçinin cenazesi, Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde toprağa verildi. Birlikte çalıştığı ağabeylerini son yolculuğuna uğurlayan Mehmet Ali Bozdağ (19) ise defin sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Maden faciasında ölen işçilerden Özcan Bozdağ (25), kardeşi Fedai Bozdağ (22) ile Şenay Baygül (24) ve amcasının oğlu Hayrullah Baygül'ün (27)cenazesi, memleketleri Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne getirildi. Ölen işçiler için Bigadiç Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi. Kaymakam Barış Aktan, Bigadiç Belediye Başkanı AK Partili İsmail Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Ölen işçilerden Bozdağ kardeşlerin babası Rasim Bozdağ, annesi Selime Bozdağ, Şenay Baygül'ün babası Dursun Baygül, annesi Fatma Baygül ve Hayrullah Baygül'ün babası Bayram Baygül, annesi Gülcan Baygül sinir krizi geçirdi, gözyaşı döktü. Cenazeye katılanlar arasında olay günü aynı madende çalışan ve çıkışa yakın olduğu için kurtulabilen, iki ağabeyi ölen Mehmet Ali Bozdağ da yer aldı. Ağabeylerini yitiren Mehmet Ali Bozdağ'ın, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durduğu ve konuşmakta güçlük çektiği görüldü.

Bigadiç Devlet Hastanesi'nde tören sonrası ölen 4 işçinin cenazesi, Dundarcık Mahallesi'ne götürüldü. Öğlenden sonra mahalle meydanında toplanan vatandaşlar, cenaze namazını kıldı. Omuzlara alınan cenazeler, mahalle mezarlığına götürüldü. Yan yana açılan mezarlarda toprağa verilen 4 işçi, dualar ve gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Ölen işçilerden sadece Hayrullah Baygül'ün evli olduğu belirtildi. Ayrıca Hayrullah Baygül'ün 2 yaşındaki oğlunun beyninin oksijensiz kalması nedeniyle hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.

SOMA'DA ÖLEN 7 MADENCİ KÜTAHYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren işçilerden 7'si Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Avcılar, Ayvalı, Kışla ve Kırıkkavak köylerinde toprağa verildi.

Ölen işçilerden evli ve 2'şer çocuk sahibi babası, 40 yaşındaki Süleyman Akçan, kardeşi 35 yaşındaki Yüksel Akçan ve eniştesi, 35 yaşındaki Davut Ağız'ın cenazeleri Soma'dan Avcılar Köyü'ne getirildi. Öğle namazı ardından düzenlenen cenaze törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, ölenlerin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazından sonra Süleyman Akçan, Yüksel Akçan ve Davut Ağız'ın tabutları omuzlarda taşınarak köy mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Ölenlerin yakını olan kadınlar cenazelerin ardından el salladı.

Soma'daki oğulları Süleyman Akçan, Yüksel Akçan ile damadı Davut Ağız'ı kaybeden Mustafa Akçan, "Ben kemoterapi tedavi görüyorum. Oğullarım beni hastaneye götürüp getiriyordu. Onların sayesinde ben ayakta kalabildim. Asıl benim ölmem gerekiyordu, sıra benimdi, ancak sırayı benden kaptılar" dedi.

Ölenlerden Davut Yağız'ın yakınları ise "Davut geçen yıl babası ölmüştü, 3 ay sonra da annesini kaybetti. Şimdi de kendisi soma'daki faciada yaşamını yitirdi" diye konuştu.

SAĞ OLARAK KURTULDU

Avcılar Köyü'nde oturan ve Soma'daki kömür ocağında 5 gün önce çalışmaya başlayan 24 yaşındaki Halil İbrahim Adak da vardiya çıkışında olayın meydana geldiğini söyledi. Yaklaşık 4 saat içeride kaldıklarını anlatan Halil İbrahim Adak şöyle konuştu:

"Vardiyamız bitmişti maden çıkışında iki arkadaşla yürüyorduk. Arkamızdan bir duman geldi biz bu dumanı barut dumanı zannettik. Zehirli duman olduğunun farkında değildik. Şartel denilen bölgeye girdik. Burada 5 kişiydik. Yukarıdan bacaları kapatarak hava çıkışını durdurdular ve temiz hava basmak istedi. Ancak, bunu da başaramadılar. Elele tutuşup Kelime-i Şahadet getirdik. Öleceğimizi düşünürken kurtarma ekibi gelip bizi ocaktan çıkardı."

2 İŞÇİNİN CENAZE TÖRENİNE VALİ YILMAZ DA KATILDI

Ölen işçilerden evli ve 3 çocuk babası, 46 yaşındaki Ali Yanar ile evli ve 4 çocuk babası 34 yaşındaki Recep Türk'ün cenazeleri Ayvalı Köyü'ne getirildi. Öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediyesi'nin Ak Parti'li Başkanı Mustafa Güler, ölenlerin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Vali Şerif Yılmaz, şunları söyledi:

"Ülkemizin karşı karşıya kaldığı belki de en büyük acılardan bir tanesi. O nedenle bildiğiniz gibi ülke geleninde yas ilan edildi. Acıların paylaşılmasıyla beraber bir nebze olsun belki birbirimin dertlerini, yüklerini hafifletebiliriz. Devletle, milletle bu acıları paylaşıyoruz."

Cenaze namazını İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün kıldırdı. Kadınlar da erkeklerin arkasında durarak cenaze namazını kıldı. Namazın ardından Recep Türk ve Ali Yanar'ın Türk Bayraklarına sarılı tabutları omutlarda taşındı. Yanar ve Türk, götürüldükleri köy mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yakınları Ali Yanar'ın 5 yıl, Recep Türk'ün de 4 yıldan buyana Soma'daki kömür ocağında çalıştığını söyleyerek "İkisi de 'sigortalı ve maaşlı işimiz olsun' diyerek Soma'ya gidip kömür ocağında çalışmaya başladı" dedi.

Ölen Ali Yanar'ın 19 yaşındaki oğlu Enes Yanar'ın daha önce babasıyla birlikte aynı kömür ocağında çalıştığı, 1 ay önce Antalya'ya giderek burada başka bir işte çalışmaya başladığı belirtildi.

Ayvalı Köyü'nden Soma'daki kömür ocağında 3 kişinin çalıştığı, Ali Yanar ile Recep Türk'ün öldüğü, 41 yaşındaki Şerif Türk'ün ise vardiya değişimi sırasında patlama olunca içeriye girmeyerek kurtulduğu belirtildi. Şerif Türk, 2 arkadaşının ölümüne çok üzüldüğünü söyledi.

2 İŞÇİ AYRI KÖYLERDE TOPRAĞA VERİLDİ

Soma'daki kömür ocağı faciasında ölenlerden Selami Tizel Tavanlı ilçesine bağlı Kışla Köyü'nde, Davut Çeçen de Kırıkkavak Köyü'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında sonra toprağa verildi.

Soma'da ölenlerden 46 yaşındaki Tuncer Ülhan, 26 yaşındaki Kamber Çağlar ve 23 yaşındaki İsmail Öztürk. bugün ikindide Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Balıköy beldesinin Çamdibi Köyü'nde toprağa verildi.

MADEN ŞEHİDİNİN KIZI RÜVEYDA'NIN GÖZYAŞLARI

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde kömür ocağında meydana gelen facianın ardından üzüntü ve gözyaşı dinmedi. Soma Belediye Mezarlığı'na bugün 23 kişi defnedildi. Her defin gözyaşlarıyla dualarla yapılırken, cenaze işlemlerine katılanları en fazla etkiyenlerden biri de 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Rüveyda Çoban oldu. Babası Kemal Çoban ve dayısı Davut Köse'yi faciada kaybeden minik Rüveyda gözyaşlarıyla herkesi kahretti.

Yaşamını kömür madenlerinde çalışarak geçiren 40 yaşındaki Kemal Çoban, emekliliğine 9 ay kala kömür ocağındaki faciada yaşamını yitirdi. Bir hafta sonra oğlu Ruşen Talha'yı sünnet ettireceği için bu hafta izine ayrılmayı düşünen Kemal Çoban, yaşanan faciada kayınbiraderi Davut Köse ile can verdi. Kenan Çoban ve Davut Köse'nin cenazeleri Soma Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine teyze ve annesi ile birlikte gelen 8 yaşındaki Rüveyda Çoban, gözyaşlarını tutamadı. Babasının mezarının başında dua eden annesinin kucağına oturan minik Rüveyda babasının mezarına dokundu, elleriyle mezarın toprağını okşadı. Babasının kaybettiği için çok üzgün olduğunu belirten ve gözünden yaş akan Rüveyda, şöyle dedi:

"Çok üzgünüm. Madenin göçtüğünden haberim vardı ama babamın öldüğünden haberim yoktu. Bundan sonra benim için zor olacak. Babam, bana 'canım kızım', 'güzel kızım' diye hitap ederdi."

BAlikeSİRLİ MADENCİ DEFNEDİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 32 yaşındaki işçi Ergün Akkuş, memleketi Balıkesir'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Soma'daki çeşitli madenlerde 11 yıldır çalışan evli ve 2 çocuk babası Ergün Akkuş'un cenazesi, Kırkağaç'taki soğuk hava deposundan alınarak Balıkesir'e getirildi. Akkuş için, bugün öğlende Solugan Camii'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine baba Musa Akkuş ve ağabeyi Hüseyin Akkuş'un yanı sıra ölen işçinin yakınları, arkadaşları, Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Karesi Kaymakamı Bayram Gale, Balıkesir Garnizon Komutanvekili Tuğgeneral Levent Köse, Balıkesir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdülkadir Çıldamlı, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. 6 yaşında Musa ile 2 yaşında Esin adında iki çocuğu bulunan Akkuş'un cenazesi, Türk bayrağına sarıldı. Ergün Akkuş, kılınan cenaze namazının ardından Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞEHİT MÜHENDİSİN CENAZE NAMAZINI DEDESİ KILDIRDI

SOMA'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden mühendisi 27 yaşındaki Burak Karayel, memleketi Çankırı'da emekli imam dedesinin kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Burak Karayel ile 8 yıl önce aynı üniversitede okurken tanışan, 11 ay önce de yaşamlarını birleştiren Aydan Karayel ise, eşinin cenazesinde güçlükle ayakta durabildi.

Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde öğlen namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cenazede Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden mezun olan maden mühendisi Burak Karayel'in 11 ay önce evlendiği eşi Aydan ve ailesi güçlükle ayakta durabildi. Şehit mühendis Karayel'in cenaze namazını, emekli imam olan dedesi Hidayet Özkan kıldırdı.

Namazın kılınması ile genç mühendisin tabutu omuzlara alındı. Karayel'in tabutunu omuzlarına alan yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Tabutun başında güçlükle ayrılan maden şehidi mühendisin eşi Aydan Karayel ise hayat arkadaşına son kez "beni bırakıp nere gidiyorsun?" diye seslenirken göz yaşı döktü. Ölen mühendisin cenazesi, daha sonra Sarıbaba Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. Birlikte okudukları aynı üniversitede tanıştıktan 8 yıl sonra 11 ay önce maden mühendisi Burak ile evlenen Aydan Karayel, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.

SOMA'DA ÖLEN İKİ MADENCİ ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki madende meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçilerden 48 yaşındaki Ramazan Çatar ve 36 yaşındaki Ahmet Erol, memleketleri Çorum'un Dodurga İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Soma’da meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerden Ramazan Çatar ve Ahmet Erol'un cenazeleri dün akşam memleketleri Çorum'un Dodurga İlçesi'ne getirildi. Bugün ilçe Devlet Hastanesi'nin morgundan alınan cenazeler evlerinin önünde alınan helalliklerin ardından Kızılkanat Cami'ne getirildi. Maden işçileri için burada düzenlenen törenen Vali Sabri Başköy, Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evli ve bir çocuk babası Ramazan Çatar’ın 3 yıl önce Soma'ya göç ettiği öğrenilirken, 5 ay sonra emekli olup memleketine geri dönmeyi planladığı belirtildi. Ahmet Erol’un ise 2008 yılından bu yana Soma'da çalıştığı ifade edildi. Her iki işçide kılınan cenaze namazlarının ardından ilçe mezarlığıda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

SOMA'DA ÖLEN ZONGULDAKLI 3 MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitiren 3 Zonguldaklı maden işçisi gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölen madencilerden 52 yaşındaki Nurettin Kara'nın eşi Ayten Kara'nın tabuta sarılıp, "Bana söz verdin; 'Artık rahat edeceğiz' diyordun. Şimdi nereye gidiyorsun, böyle mi olacaktı?" diyerek ağlaması yürek burktu.

Ölüm madeninden çıkarılan Nurettin Kara ve 27 yaşındaki Muharrem Şen'in cenazeleri, aynı cenaze aracıyla Çaycuma İlçesi'ne bağlı Yolgeçen Köyü'ne getirildi. 5 yıl önce emekli olmasına rağmen geçim sıkıntısı nedeniyle aynı ocakta çalışmaya devam eden 1 çocuk babası Nurettin Kara'nın cenazesinin eve taşınması sırasında eşi Ayten Kara ve oğlu İlker Kara gözyaşı döktü. Ayten Kara'nın, "Seni çok seviyorum. İlk aşkımsın sen benim. Bana söz verdin; 'Artık rahat edeceğiz' diyordun. Şimdi nereye gidiyorsun, böyle mi olacaktı" diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı. Ayten Kara evin önünde de eşinin tabutuna sarılıp, "Onu oradan çıkarın ne olursunuz" diyerek ağlamaya devam etti. Madencinin oğlu İlker Kara da "Melek gibi babamı toprağa vereceğim, babam gitti ben hiçbir şey yapamadım" diyerek ağladı.

SON MAAŞINI ALIP AYRILACAKTI

Nurettin Kara'nın ağabeyi emekli maden işçisi 63 yaşındaki Tevfik Kara, kardeşinin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle emekli olduktan sonra çalışmaya devam ettiğini söyledi. Kardeşinin 20 yıllık tecrübeli bir madenci olduğunu anlatan Tevfik Kara, "En son görüştüğümüzde bana artık bırakacağını söyledi. Bu ay sonu son maaşını alıp işi bırakacaktı. 'Köyüme gelip bağ bahçe yaparım' diyordu. Hayali buydu, ama olmadı" dedi.

Nurettin Kara ile 4 yıllık evli, 3 yaşında kızı olan Muharrem Şen'in cenazeleri, evlerinde helallik alınmasının ardından köy camiinde öğlen kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında aynı mezarlıkta toprağa verildi.

CENAZEYE VALİ KATILDI

Faciada ölen evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki Kenan Avcı'nın cenazesi de dün akşam Zonguldak merkeze bağlı Himmetoğlu Köyü'ne getirildi. 4 yıl önce Zonguldak'ta 900 lira aldığı maden ocağından ayrılıp Soma'ya göç ederek ölüm madeninde işe başlayan Kenan Avcı'nın köy camiindeki cenaze namazına Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk de katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Nuh Korkmaz kıldırdı. Korkmaz'ın, Soma faciasında ölen işçiler için yazdığı şiiri müezzin okudu. Cenaze namazının ardından üzerinde Türk bayrağı bulunan Kenan Avcı'nın cenazesi omuzlarda mezarlığa taşınarak toprağa verildi.

SOMA'DA ÖLEN MERSİNLİ MADENCİ, ŞEHİTLİK'TE DEFNEDİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 40 yaşındaki Mustafa Kaya'nın cenazesi, memleketi Mersin'in Mut İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şehir Mezarlığı'ndaki 'Şehitlik' bölümünde toprağa verildi.

Merkez Karşıyaka Mahallesi Donatım Caddesi'ndeki kayınpederi Mehmet Varol'un evine getirilen cenaze burada yıkama aracına alındı. Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya ve çocukları İbrahim ile Deniz'in gözyaşları sel oldu. Eşinin fenalık geçirmesi üzerine ambulansla Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Cenaze evden alınarak merkez Laal Paşa Camisi Laal Paşa Camisi'ne getirildi. Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Müftü İbrahim Korkmaz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından cenaze Şehir Mezarlığı'na göz yaşları arasında toprağa verildi.

2 YIL SONRA EMEKLİ OLACAKTI

2009 yılından bu yana Soma'da çalışan Mustafa Kaya'nın emekliliğini doldurduğu ancak 2 yıl kalan yaş haddini de doldurabilmek için çalıştığı belirtildi.

SOMA'DAKİ MADEN ŞEHİTLERİNDEN İSMAİL YILDIRIM, ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 38 yaşındaki İsmail Yıldırım'ın cenazesi, yakınları tarafından getirildiği memleketi Çorum’un Laçin İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşi 38 yaşındaki Nebile Yıldırım, "İsmail gelmeyecek, gözyaşlarım hiç dinmeyecek" diye ağıt yaktı.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen faciada can veren işçilerden İsmail Yıldırım'ın cenazesi, dün akşam memleketi Çorum’a getirildi. Bu sabah morgdan alınan Yıldırım’ın cenazesi, son kez helallik alınması için Lacin İlçesi'ndeki evine getirildi. Burada eşi Nebile Yıldırım eşinin tabutu başında fenalık geçirdi. Yakınları tarafından kendine getirilmeye çalışılan Nebile Yıldırım, "İsmail’im bizi bırakıp nereye gidiyorsun? İsmail gelmeyecek, gözyaşlarım hiç dinmeyecek" diye ağıtlar yaktı. Madenci eşinin ağıtları, cenazeyle katılanların yüreklerini dağladı. Helallik alınmasının ardından cenaze Ulu Cami’ye getirildi. İsmail Yıldırım için Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine Vali Sabri Başköy, İlçe Kaymakamı Mehmet Erhan, Belediye Başkanı Ünal Gevşek, maden işçisinin yakınları katıldı.

2010 yılında bir arkadaşının aracılığıyla Soma Maden Ocağı’nda işe başlayan ve 9 yaşında Büşra ve 5 yaşında Tuğba isimli iki kız çocuğu babası olan İsmail Yıldırım'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

GEDİZLİ 8 MADEN ŞEHİDİ TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında ölenler arasında bulunan 8 işçinin cenazesi, memleketi Kütahya Gediz'e getirildi. Farklı köylerde düzenlenen törenler ile ölen madenciler toprağa verildi.

Ölen işçilerden Gökler Kasabası'nda İsmail Kalkan, Mehmet Gülşen ve İlyas Kertik toprağa verilirkn, Süleyman Ulusoy Altınkent Köyü'nde, Şerif Genç Gümüşlü Köyü'nde, Yahya Aypak Çomaklar Köyü'nde, İsmail Gürpınar Kayacık Köyü'nde ve Numan Kandemir de ilçe merkezinde öğleyin kılınan namazların ardından defnedildi.

Son yolculuğuna uğurlanan işçilerden evli ve 2 çocuk sahibi Şerif Genç'in, ağabeyi 47 yaşındai Necati Genç, kardeşinin çeşitli işyerlerinde çalıştığını, son 5 yıldan beri de Soma'daki madende çalıştığını ve beklenmedik bir kaza sonucu kardeşini kaybettiğini söyledi.

ZONGULDAKLI 5'İNCİ MADENCİ DE TOPRAĞA VERİLDİ

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçisi evli ve 1 çocuk babası 33 yaşındaki Ramazan Ünal'ın cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Basat Köyü'nde toprağa verildi. Ramazan Ünal için evinin önünde helallik alındı. Madencinin annesi Cevriye Ünal, kızkardeşi Ayten Ünal ve diğer yakınları son kez Ramazan Ünal'ın yüzüne baktı. Ünal'ın tabutunun evden çıkarılıp kamyonetin kasasına konulması sırasında annesi ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kamyonetin peşinden koşmak isterken durdurulan Ayten Ünal sinir krizi geçirdi. Madencinin küçük kızı 6 yaşındaki Gülten de gözyaşlarını tutamadı.

Ünal'ın, Basat Köyü Camii'ndeki cenaze namazına CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da katıldı. Ünal'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

YARALI ÇIKMIŞ, HASTANEDE ÖLMÜŞ

Ramazan Ünal'ın, ocaktan ilk çıkan yaralı işçiler arasında yer aldığı, ancak hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Soma'da başka bir maden şirketinde çalışan amcası Cemal Ünal, yeğeninin ocaktan çıkan ikinci yaralı madenci olduğunu, hatta sedye üzerinde ocaktan çıktığında görüştüklerini de söyledi. Cemal Ünal, şöyle konuştu:

"Madenden çıktığında sağlıklı güzeldi. Ben gördüm, konuştum. O da konuştu. 'Ben mahvoldum' dedi. Sonra ambulansla götürüldü. Beni almadılar ambulansa. Peşinden gittim hastanelere baktık bulamadım. Aradım, araştırdım bulamadım. Nereye gitsek isim yoktu. 'Acaba öldü mü?' dedik. Sonra morgda bulduk."

5'İNCİ İŞ GÜNÜNDE ÖLMÜŞ

Yeğeninin daha önce Ankara'da inşaatlarda ve maden işinde çalıştığını anlatan Cemal Ünal, "Soma'ya geldi bu kazanın yaşandığı maden ocağına başvurdu. İşçi alımı yoktu. Tekrar Ankara'ya döndü. Sonra tekrar geldi, başka bir firmaya başvurdu. Kabul edilmedi. Sonra eski başvurduğu yere gitti başladı. 5'inci gününde de bu olay oldu" dedi.

MADEN ŞEHİDİ MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

İşsizliğin yüksek olduğu Hakkari'den 8 yıl önce, çalışmak üzere 2 bin 50 kilometre uzaklıktaki Manisa'nın Soma İlçesi'ne göç eden ve maden ocağındaki faciada can veren 32 yaşındaki Emrullah Armut'un cenazesi, memleketine getirildi. Evli ve 2 çocuk babası maden şehidi Armut, 5 bin kişini katıldığı cenaze töreniyle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara'dan uçakla Van'a, buradan da karayoluyla Hakkari'ye getirilen Armut'un cenazesi Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik Mevkiinde Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla karşılandı. Hakkari Devlet Hastanesi morgona alınan Armut'un cenazesi daha sonra da cenaze namazı için Hakkari Devlet Hastanesi bahçesine getirildi.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek hatipoğlu, Belediye Başkan vekili Nurullah Çiftçi, BDP Hakkari İl Başkanı Av. Mustafa Miraz Çallı, Ak Parti il Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Türk Halk müziği Sanatçısı Aydın Aydını şehidin babası Ebubekir Armut, kardeşleri, STK temsilcileri'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi cenaze törenine katıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Hakkari Müftüsü Faysal Geylani, Türkiye'de 76 milyon insanın Soma'daki acıyı paylaştığını, bu acının küçülmesi için birlik ve beraberlik içerisinde bulunulması gerektiğini vurguladı. Soma'daki maden şehitlerine rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Müftü Geylani, maden ocağı altında kalanlardan biri olan Emrullah Armut'un cenazesine katılanlardan da halallik isteyip, cenaze namazını kıldırdı.

Kılınan cenaze namazının ardından Armut'un cenazesi Hakkari Belediyesine ait cenaze aracıyla yukarı Merzan mahallesindeki baba evine götürülüdü. Ardından da ayanı mahallede bulunan mezarlığı getirilip, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin toprağa verildiği mezarlığa gelen baba Ebubekir Armut, güçlükle ayakta durabildi. Baba Armut'u Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı teselli etti. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından taziyeler, Merzan Mahallesindeki taziye evinde kabul edildi.

ÖĞRENCİLER VE SENDİKACILAR SOMA ŞEHİDİ İÇİN YÜRÜDÜ'

Bu arada Hakkari Üniversitesine bağlı Cöder öğrenci Derneğine üye bir grup öğrenci, üzerlerine beyaz önlük giyip, yürüyüş yaptı. Sık sık hükümet aleyhine slogan atan öğrenciler ve Kesk'e bağlı Sendikacılar , burada otruma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Öğrencilere Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve BDP'iller de destek verdi. Hakkari şöförler ve Otomobilciler Derneğine bağlı Taksi durakları ise siyah bez astı. Şöförler Cemiyeti Başkanı Abdi Aslan, Soma'daki acıyı yüreklerinde paylaştıklarını söyledi.

KINIK'TA 10 MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ, BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALAMADI

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 10'unun cenazeleri, İzmir'in Kınık İlçesi'nde düzenlenen iki ayrı törenle toprağa verilirken, gözyaşları sel oldu. Ölen madencilerden Sami Yıldırım'ın cenazesinin karıştırılarak yanlışlıkla İvrindi'ye bağlı Kayapa Mahallesi'nde toprağa verildiği iddia edildi. Ancak, yetkililerin yaptığı inceleme sonucu yanlış olmadığı belirlendi. Ölen madencilerden elektrik teknisyeni Ergun Sidal'ın eşi Tomurcuk Sidal da dün bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Soma'daki kömür madeni faciası, İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı eski köylerden olan Elmadere Mahallesi'nde 10, Büyükoba Mahallesi'nde ise 2 ocağa ateş düşürdü. Bugün öğlende, ilk olarak Elmadare Mahallesi Meydanı'nda, cenaze töreni düzenlendi. Kınık'taki soğuk hava deposundan cenazeleri alınan her biri 6 ile 10 yıllık madenci olan Bilal Ay (36), Hüseyin Kilinç (39), kayınbiraderi Hüseyin Kilinç (27), amcasının oğlu Sezai Kilinç (30), Doğan Yıldırım (30), amcasının oğlu İlker Yıldırım (25), Turgut Yılmaz (25) ve Erol Uysal (27) mahalle meydanına getirildi. Tamamı evli olan madenciler için burada düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, madencilerin yakınları ve meslektaşları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Alevi dedesi Naci Oğuz'un yönettiği cenaze töreninin ardından, bir süre omuzlarda taşınan cenazeler, yörede faaliyet gösteren Polyak Eynes Kömür Sirketi'nin, köy mezarlığına 500 metre uzaklıktaki kendi arazine kazdığı mezarlara defnedildi. Maden şirketinin buraya anıt mezar yapmayı da üstlendiği bildirildi.

Belediye Başkanı Kocaoğlu ve beraberindekiler, ardından Büyokaba Mahallesi'ne geçip, maden faciasında yaşamını yitiren Ergun Sidal ve amcasının oğlu Tuncay Sidal'ın cenaze törenine katıldı. Kılınan namazın ardından iki madencinin cenazelerini mahalle mezarlığında toprağa verildi.

CENAZE KARIŞTI İDDİASI

Elmadere Mahallesinin madende yaşamını yitiren işçilerinden 30 yaşındaki Ahmet Güven'in dün mahalle mezarlığında toprağa verildiği bildirildi. Bekar olan 28 yaşındaki Sami Yıldırım'ın ailesi ise Kırkağaç'taki soğuk hava deposunda bilgisayardan yaptığı teşhis sonucu oğullarının cenazesinin Balıkesir'in İvrindi İlçesi, Kayapa Mahallesi'nde toprağa verilen madencilerden Faruk Karahan ile karıştırıldığını ileri sürüp, savcılığa başvurdu. Ancak, yetkililerin yaptığı inceleme sonucu karışıklık olmadığı belirlendi. Sami Yıldırım'ın olay anında madenden çıktığı, ancak içerde kalan kardeşi İlker Yıldırım'ı kurtarmak için döndüğünde birlikte yaşamları yitirdikleri ortaya çıktı.

BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALAMADAN ÖLDÜ

Öte yandan 7 yıldır madende çalışan, elektrik teknisyeni Ergun Sidal'ın eşi Tomurcuk Sidal dün akşam Bergama Devlet Hastanesi'nde sezaryenle ilk çocukları olan oğlunu dünyaya getirdi. Sidal'ın ölüm haberi henüz eşine söylenemedi. Bebeğini kucağına alamadan yaşamını yitiren madencinin ölümü, yürekleri burktu.

Oğlu Ergun'u kara toprağa veren Dudu Sidal, gazetecilerin sorusu üzerine, "Komşularım söyleyince madende yaşanan faciadan haberim oldu. Ertesi gün de oğlumun cenazesi çıkartıldı. Oğlum bana hep, 'Oğlum olacak, babam Durmuş'un ismi vereceğim' derdi. Oğlumun ölümünden sonra bana, 'Torununa babasının ismini mi vereceksiniz' diye soruyorlar. Ben ona nasıl Ergun diye seslenirim" diye konuştu.

MADEN FACİASI KURBANI, ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORDU

MANİSA'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden evli 3 çocuk babası 45 yaşındaki Semayil Aktaş'ın cenazesi, gözyaşları arasında memleketi Erzurum'un Aşkale ilçesinde toprağa verildi. Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş, "Ağabeyim emekli olduktan sonra çocuklarını iyi şartlarda okutmak için madende çalışmaya devam etti" dedi.

Soma'da maden ocağında 13 yıl çalışan Semayil Aktaş, 2009 yılında emekli olduktan sonra çocuklarını memleketine gönderdi. Çocukları 16 yaşındaki Murat, 12 yaşındaki Zeynap ve 9 yaşındaki Furkan'ı daha iyi şartlarda okutabilmek için çalışmaya devam eden Aktaş, maden faciasından sağ kurtulamadı. Cenazesi karayoluyla Aşkale Devlet Hastanesi'ne getirilen Aktaş'ın yakınları buraya geldi. Aktaş'ın morga gelen eşi Nurgül, çocukları gözyaşlarına boğuldu.

Güllü-Zülgani Aktaş çiftinin üç çocuğundan biri olan Semayil Aktaş için Merkez Çarşı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aşkale Kaymakamlığı'na vekalet eden Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aşkale Belediyesi Başkan Vekili Coşkun Şat, Aşkale Emniyet Müdürü Kadri Konakoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılan Vali Altıparmak, Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş ile çocuklarıyla bir süre görüşerek başsağlığı diledi. Erzurum Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Aktaş'ın cenazesi ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Çatören köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇIKIŞA 10 METRE KALA CAN VERDİ

Ağabeyinin çocuklarını daha iyi şartlarda okutmak için Soma'da çalışmaya devam ettiğini söyleyen Sinan Aktaş, "2009-2010 yılı arasında emekli oldu. Çocuklarını daha iyi şartlarda okutmak için tekrar gitti. Çocukları dershaneye gidiyordu. Bu yaz dönüş yapacaktı. Onu kurtarmaya çalışan bir arkadaşı vardı. Bize çıkışa 10 metre kala dizlerinin üzerine düşerek vefat ettiğini söyledi" diye konuştu.

5 MADENCİ DAHA TOPRAĞA VERİLDİ

Soma İlçesi'ndeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitirenlerden 5 işçi daha Kütahya'nın Tavşanlı, Hisarcık ve Emet ilçelerine bağlı köylerde toprağa verildi.

Ölen işçilerden evli ve 2'şer çocuk babası Tuncer Ülhan (46), Kamber Çağlar (26) ile bekar olan İsmail Öztürk'ün (23) cenazeleri yakınları tarafından Soma'dan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesinin Çaldibi Köyü'ne getirildi. Çaldibi Köy Camii'nde ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamiel Saraçoğlu, AK Parti Milletvekili Vural Kavuncu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ölen 3 işçinin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazından sonra Tuncer Ülhan, Kamber Çağlar ve İsmail Öztürk'ün Türk bayraklarına sarılı olan tabutları köy mezarlığına götürüldü. 3 işçi burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Ölenlerden Kamber Çağlar'ın satın aldığı ev için izin aldığını, ancak bankadaki işlemlerinin ertesi güne kalması nedeniyle kömür ocağına gittiği belirtildi. Tuncer Ülhan'ın ise emekliliğine 2 yıl kaldığı, oğulları Okan ve Bahattin ile olayın meydana geldiği kömür ocağında birlikte çalıştıkları, Okan Ülhan'ın haftalık izni nedeniyle, diğer oğlu Bahattin'in ise gece vardiyasında çalıştığı için olay sırasında ocakta bulunmadıkları öğrenildi.

İsmail Öztürk'ün de 3 gün önce Soma'daki kömür ocağında işe başladığı belirtildi.

Soma'da meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden evli 3 çocuk babası Özgür Şen'de (36) Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Ölenlerden evli 3 çocuk babası Ömer Elibol'un (47) cenazesi Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Dereli Köyü'ne getirildi. Cenaze törenine Kütahya Vali Yardımcısı H.Mete Buhara ile çok sayıda kişi katıldı. Elibol, köy mezarlığında toprağa verildi.

VEKİL YAKINI MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden kazasında can veren madenciler arasında Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in akrabası Zühtü Yıldırım'ın da bulunduğu ortaya çıktı. 8 aylık bebeği olan Zühtü Yıldırım, gözyaşları içinde Kırkağaç İlçesi'nde toprağa verildi.

Soma'daki ölen işçiler arasında bulunan Zühtü Yıldırım'ın cenazesi için Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Akrabası Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in de katıldığı cenaze töreninde, yakınları gözyaşını tutamadı. 1.5 yıllık eşi ve 8 aylık bebeğini geride bırakan Yıldırım'ın cenaze töreninde sevenleri gözyaşı döktü. Kırkağaç Merkez Karaosmanoğlu Camii'nde ikindide kılınan namaz sonrası Zühtü Yıldırım, Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine beraber çalıştığı ve yaralı kurtarılan arkadaşları da katıldı. Ayrıca 5 tane daha mezar kazıldığı, olası cenazeler için hazırlık yapıldığı belirtildi.

OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN ÇALIŞAN MADENCİ, TOPRAĞA VERİLDİ

İZMİR'in Kınık İlçesi'nde, Soma'daki maden faciasında ölen işçilerden 37 yaşındaki İbrahim Salgın'ın, Akdeniz Anemisi tedavisi gören oğlu, 14 yaşındaki İsmet Salgın'ın tedavi masrafları için madende çalıştığı ortaya çıktı. İbrahim Salgın, Kınık Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Maden faciasında ölen işçilerden İsmet Salgın'ın ölümünden sonra ortaya çıkan hayat hikayesi yürek burktu. 15 yıl önce Aynur Salgın ile yaşamını birleştiren İbrahim Salgın'ın oğlu İsmet Salgın, Akdeniz Anemisi hastalığı ile dünyaya geldi. Bir kahvehanede garson olarak çalışan Salgın, oğlunun tedavi masraflarını karşılayamadı. Önce evini satan İbrahim Salgın küçük bir eve taşınıp madende işe başladı. Çocuğunun tedavi masrafları için çalışırken madende hayatını kaybeden Salgın'ın cenazesi, Manisa Kırkağaç'taki Soğuk Hava Deposu'nda alınan cenazesi İzmir Kınık Belediyesi Soğuk Hava Deposu'na getirildi. Burada yıkanıp kefenlendikten sonra Türkcedit Mahallesi Yeni Camii'nde ikindide kılınan namazın ardından Kınık Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine katılan ailesi ve yakınları gözyaşı döktü.

EŞİ YARDIM İSTEDİ

Cenaze sonrası konuşan eşi 33 yaşındaki Aynur Salgın, 'Çok üzüntülüyüm. İbrahim'in işleri iyiydi, idare oluyorduk. Yalnız Bağ-Kur'umuzu ödeyemediğimizden dolayı oğlumuzun ilaçlarını alamıyorduk. Borcumuz büyüyünce madende çalışmaya başladı. Böyle bir kaza başına meydana geldi. Oğlumuz için madende çalışıyordu. Yetkililer yaşadığımız yeri görsün, bize sahip çıksın" dedi.

SOMA'DA ÖLEN UŞAKLI MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden iki çocuk babası İbrahim Çırak, Uşak'ın Karahallı İlçesi'nde toprağa verildi.

Facianın yaşandığı madende sabah vardiyasında çalışırken yaşamını kaybeden evli ve 2 çocuk babası 44 yaşındaki İbrahim Çırak için dün Uşak'ın Karahallı İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Sivaslı Kaymakamı ve Karahallı Kaymakam Vekili Serkan Keçeli, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş cenaze törenine katıldı.

Vali Seddar Yavuz tören öncesi, İbrahim Çırak'ın babası Hüseyin Çırak ile oğulları Hüseyin ve Eyüp Çırak'a başsağlığı diledi. Uşak Müftüsü Fuat Altıntaş tarafından Gölbaşı Camii'nde dün İkindi'de kıldırılan namazın ardından, İbrahim Çırak'ın cenazesi ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Karahallı'da işlettiği marketi 3 yıl önce kapattıktan sonra İbrahim Çırak'ın Soma'daki madende işe başladığı öğrenildi.

SOMA ŞEHİDİ, ADANA'DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 34 yaşındaki Ahmet Çelik'in cenazesi, memleketi Adana'da gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

8 yıl önce, bir arkadaşının yardımıyla Adana'nın Sarıçam İlçesi'ne bağlı Karlı Köyü Torunlar Mahallesi'ndeki evinden Soma'ya gidip maden ocağında çalışmaya başlayan evli, 1 çocuk babası Ahmet Çelik'in ölüm haberi baba evine ateş düşürdü.

Dün gece cenazesi Adana'ya getirilen Ahmet Çelik için bugün merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Karlı Köyü Torunlar Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze aracında Ahmet Çelik'in tabutunu gören eşi Güzilar ve babası Osman Çelik gözyaşlarına boğuldu. Çelik'in naaşı daha sonra evinin arkasındaki boş araziye götürüldü ve burada Adana İl Müftüsü Arif Gökçe cenaze namazı kıldırdı. Namaza maden işçisinin ailesi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde Ahmet Çelik'in 3 yaşındaki kızı Zeynep ise yakınlarının kucağında yaşananlardan habersiz, çevredekileri izledi. Ahmet Çelik ile aynı madende çalışan ve olaydan yaralı kurtulan köylüsü Mustafa Gür de cenazeye katılanlar arasında yer aldı. Çok üzgün olduğu görülen Mustafa Gür, köy mezarlığındaki defin işlemleri sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşehit madenciler  cenaze