UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! 19 YAŞINDAKİ İŞÇİ CEMAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

FLAŞ! 19 YAŞINDAKİ İŞÇİ CEMAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

FLAŞ! 19 YAŞINDAKİ İŞÇİ CEMAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Soma'daki kömür madeni faciasında yaşamını yitiren ve yaşı tartışma konusu olan Cemal Yıldız, gözyaşları içinde toprağa verildi...

19 yaşındaki Cemal Yıldız'ın Celal Bayar Üniversitesi  Soma Meslek Yüksekokulu elektrik teknikerliği bölümünde okuduğu, bu arada okul masraflarını karşılamak ve aile bütçesine katkı için bir yıl önce kömür madeninde çalışmaya başladığı öğrenildi. Yıldız'ın güreşe ilgi gösterdiği ve lise yıllarında iki kez güreşte il birinciliği kazandığı öğrenildi.

 Kömür madeni faciasında yaşamını yitiren 19 yaşındaki Cemal Yıldız, Cuma Mahallesi'ndeki Hisar Camisi'nde  bugün öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından  Soma Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Türkiye, Cemal Yıldız'ın adını cenazesini Kırkağaç'da morg haline getirilen soğuk kava deposundan almaya gelen dayısının kamera önünde henüz 15 yaşında olduğunu söylemesiyle duydu. 15 yaşındaki birinin madende nasıl çalıştığı sorusunu dayı yanıtsız bırakırken herkes bu kişinin kim olduğunu merak etti. Dayısının üzüntü ve heyecandan 15 yaşında olduğunu söylediği Cemal Yıldız'ın 19 yaşında olduğu, Celal Bayar Üniversitesi  Soma Meslek Yüksek Okulu'nda elektrik teknikerliği bölümünde birinci sınıfta okurken harçlığını çıkarmak için madende çalıştığı öğrenildi. Genç maden işçisinin Soma'daki evinde büyük acı yaşandı. Cemal Yıldız'ın cenaze namazına babası Ramazan, kardeşi ve mahalle halkı katıldı. Tabutun üstüne Türk bayraklı kırmızı şal kondu. Baba  Ramazan ve mahalle halkı Cemal'e son görevini yaparken, talihsiz gencin tabutu eller üzerinde bir araca konuldu ve mezarlığa götürüldü.

Baba  Ramazan Yıldız, oğlunun ölümüyle ilgili konuşmazken, annesi Hatice, oğlunu kaybetmenin acısını yaşadı. Anne Hatice Yıldız, "Biz yandık, bundan sonrakiler yanmasın. Madencilikte tehlike vara ama işverenin de bu tehlikenin önüne geçilmesi için gayret göstermesi gerekiyor. Ben oğlumu yemedim içmedim büyüttüm. Memlekete faydalı birisi olsun diye. Oğlumun ölüm haberiyle yıkıldım. Madende çalışmasını istemedim, tehlikeli olduğunu söyledim. Ama ısrar edip işe girdi" diye konuştu. Kızkardeşi Aslı Yıldız da evlerinin direği olan ağabeyini kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, "Biz ağabeyimi çok seviyorduk. Arkadaş gibiydi. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.

Yıldız'ın madende elektrik ustası olarak çalıştığı, lise yıllarında güreş yaptığı, iki kez yapılan güreşlerde il birincisi olduğu bildirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsoma  19 yaşındaki işçi  cenaze