UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, 282 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ SOMA'DAN İLK AÇIKLAMASINI YAPTI!

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, 282 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ SOMA'DAN İLK AÇIKLAMASINI YAPTI!

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, 282 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ SOMA'DAN İLK AÇIKLAMASINI YAPTI!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, maden faciasında 282 kişinin hayatını kaybettiği Soma'da konuştu.

İşte Gül'ün konuşmasından satırbaşları:

Bu acı sadece buradakilerin değil bütün Türk milletinin acısı haline dönmüştür. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Her şeyden önce burada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımın kardeşlerimin hepsinin mekanı cennet olsun. Ailelerine annelerine babalarına eşlerine çocuklarına hepsine baş sağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun.

Şüphesiz ki maden ve yer altında çalışmak, yer altında alın teri olarak çalışmak kazançların belki de en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor şu anda. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Bizlerin ziyareti veya başka incelemeler, bu çalışmalar aralıksız devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vehameti anlaşıldığı için bütün devlet seferber oldu. maalesef kaybımız büyük.

Her ailenin her canın acısı hepimizin acısıdır. Bir kişi bir kişidir, bir can bir kişidir. Bir kayıp o ailenin kıyameti demektir. Acı büyüktür ve acı hepimizin acısıdır. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Hepimizin el birliği içinde olmamız gerekiyor. Millet olarak bu dayanışmayı muhakkak ki gösterecektir. Dünyanın bir çok yerinden de hep başsağlığı acılarımızı paylaşan dostlarımız var, hatta yas ilan edenler var. Onlara da teşekkür ediyorum.

Şüphesiz ki bu acılar yaşanmaması gerekir. Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler yaşamıyorsa artık, biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, tedbirleri almalıyız. Bu doğrultuda Devlet denetleme kurulu olarka tavsiyelerimiz var. bu düzenlemelere ışık tutacaktır. Şüphesiz ki bu acıları bir daha çekmemek için ne gerekiyorsa bunların hepsi yapılacaktır.

Biraz önce verilen bilgilerde gördüm ki, hem idari hem diğer soruşturmalar başlamış, titizlikle devam edecektir. Buralardan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamak için de ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz hükümetimiz bu acıları bir nebze de olsa buna merhem olmak için, ailelere yardım için ne gerekiyorsa bunu yapacaktır. Milletimizin başı sağ olsun.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcumhurbaşkanı  abdullah gül  soma  maden