UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! KURBAĞALIDERE ÜNLÜ MÜZİK ADAMINI YUTTU!

FLAŞ! KURBAĞALIDERE ÜNLÜ MÜZİK ADAMINI YUTTU!

  FLAŞ! KURBAĞALIDERE ÜNLÜ MÜZİK ADAMINI YUTTU!

Flamenko müziğinin önemli temsilcilerinden gitarcı Mehmet Ulvi Afşar, tekneden tekneye geçerken Kurbağalıdere'ye düştü. Afşar'ı arama çalışmaları sürüyor.

Flamenko müziğinin Türkiye'deki önemli temsilcilerinden, aynı zamanda üniversitede gitar dersleri de veren eski milli halterci olan Mehmet Ulvi Afşar, önceki akşam, eğlenmek için kardeşi Tufan Afşar ve iki arkadaşı ile bir araya geldi. İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarının teknesine binen Afşar, saat 22.20 sıralarında başka bir tekneye geçmek istediği sırada dengesini kaybedip Kurbağalıdere'ye düştü. Arkadaşları Afşar'ın dereye düştüğünü görmedi. Ancak sudan çıkan ses üzerine durum fark edildi. Suya atlayan kardeş Tufan Afşar, gecenin karanlığında ağabeyini bulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Afşar'ı bulabilmek amacıyla suya atlamak isteyen başka bir kişiyi de olay yerindeki vatandaşlar engelledi. Çok iyi derecede yüzme bilen Afşar'ın dereden çıkamaması kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, itfaiye ve 112 acil sağlık ekipleri çalışma başlattı. Ekipler sınırlı bir alanda ucu kancalı bir sopayla Mehmet Ulvi Afşar'ı bulmaya çalıştı. Bir saati aşkın süren aramalar sonuç vermeyince deniz polisinden yardım istendi. Ancak, Kurbağalıdere'nin hem balçık dolu ve bulanık olması hem de ışıklandırmanın yetersiz oluşu nedeniyle dalgıçların çalışmaları için güneşin doğuşu beklendi. Gün ışığıyla birlikte tekrar başlayan aramalardan da sonuç alınamadı. Olay yeri inceleme ekipleri de tekne ve çevresinde çalışmalar yaptı.

YALOVA DEPREMİNDEN KURTULDU

Ünlü Flamenko sanatçısı Mehmet Ulvi Afşar 1999 Marmara depreminde Yalova'da yaşadığı evin yıkılması sonucu eşi ve bir kızını kaybetmişti. Enkazdan sağ elinin orta parmağını kaybederek yaralı kurtulan depremzede Afşar, buna rağmen müzikten vazgeçemeyerek başarılı bir şekilde konserlerine devam etmişti. Afşar'ın uzun yıllar uğraşını verdiği "Flamenko Tarihi, Sanatçıları, Gitar Metodu" isimli kitap çalışması mevcut.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13