UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖZELLİKLE ÜNLÜ İSİMLERİN VAZGEÇİLMEZİ ESTETİK İLE İLGİLİ NE VARSA OP. DR DENİZ KÜÇÜKKAYA AÇIKLIYOR!

ÖZELLİKLE ÜNLÜ İSİMLERİN VAZGEÇİLMEZİ ESTETİK İLE İLGİLİ NE VARSA OP. DR DENİZ KÜÇÜKKAYA AÇIKLIYOR!

ÖZELLİKLE ÜNLÜ İSİMLERİN VAZGEÇİLMEZİ ESTETİK İLE İLGİLİ NE VARSA OP. DR DENİZ KÜÇÜKKAYA AÇIKLIYOR!

“ESTETİĞE DAİR HER NE VARSA”

 

Hastalarınızda estetik bir operasyona karar verme aşamasında neler yapıyorsunuz ?

 

Estetik operasyon düşünene hastalarımızla ilk aşamada en önemli nokta olarak görüşmenin karşılıklı olarak çok sağlıklı bir şekilde olması gerekliliğine inanıyorum. Mevcut sıkıntılarını kendilerinin  ifade etmelerini istiyorum. Bazen sizce bana ne yapılması gerekir? Yüzümde sizce nereleri yaptırmalıyım ? Gibi soruları sıklıkla soruluyor. Ben bu şekilde soru soran hastalarıma ilk olarak şunu söylüyorum. Siz aynaya baktığınızda neden rahatsız oluyorsunuz? Bunu bana söyleyin diye söze devam ediyorum. Bu noktada kişinin kendi algısının beni yönlendirmesini istiyorum. Yoksa herkesin yüzüne baktığınız zaman hele bir de estetik cerrahsanız yapacak birçok şey bulabilirsiniz. Hastanın beklentisi, cerrahi olarak yapılabilecekler ve o hasta için en uygun olacak tedavi alternatiflerini beraberkonuşarak karar vermekten yanayım. Her hastayı farklı değerlendirmek ve kişiye özel çözümler üretmekten yanayım. Yoksa hep ekranlarda, Bağdat caddesinde veya Nişantaşı'nda gördüğünüz gibi doğal olmayan hepsi birbirine benzeyen insanlarla karşılasıyoruz. Gelen hastalarımın en önemli korkusu sizin de anladığınız gibi bu tür yüz ifadelerine ve görüntülerine sahip olmak.

Bildiğimiz kadarıyla hastalarınızın büyük çoğunluğu kadınlar, kadınların güzellik konusunda toplum baskısı altında kaldığını düşünüyormusunuz?

 

Evet hastalarımın büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.Elbetteki güzellik konusunda kadınlar bir toplum baskısı altında hep güzel olmaları gerekiyor gibi bir algımevcut. Sosyal medyanın görsel medyanın bu kadar gelişmesiyle beraber güzellik kavramı her dönemde olduğundan çok daha fazla ön planda. Aslında tarih boyunca güzellik kadın için vazgeçilmez bir durum olmuştur. Bu bence az da olsa günümüzde erkekler içinde mevcut. Bunu erkek hastalarımızın her gün artan sayısıyla ispat etmek mümkün. Kadın güzel, zayıf ve bakımlı olmalı , erkek  baklava dilimi karın adelerine sahip olmalı etkileyici bakışları ve çok güzel giyinmeli  gibi genel bir toplumsal baskı aslında her geçen gün biraz daha artmakta.

Erkeklerin en çok başvurduğu operasyonlar neler?

 

Erkeklerin en çok istediği operasyon saç ekimi diyebilirim . Saç ekiminin kolay uygulanabilir ve sonuçlarının çok doğal olmasıyla ilintili olarak yakın bir zamanda kel birisini görmek de zorlanabiliriz. Saç ekibiyle ilgili dünyanın her yerinde hastamız olduğunu söylemek isterim. Tüm Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, ortadoğu ve hatta Amerika'dan bile hastalarımız gelmekte. Bunun en önemli iki neden var. Birincisi ve önemlisi işimizi çok iyi yapıyor olmamız ikincisi ise fiyatlarımızın uygun olması. Bir de istanbul gibi bir dünya kentinde bu hizmeti veriyor olmamız. Saç ekiminden sonra karın ve bel bölgesine yönelik liposuction ( yağ aldırma)operasyonları  ve burun operasyonları erkeklerin tercihleri arasında.

Aldatılın bireyler estetiğe daha çok başvuruyor deniyor gerçek mi?

 

Bunun gerçek payı mevcut. Şöyleki aldatılan kadın daha güzel ve büyük memeleri olursa kocasının onu aldatmayacağını düşünüyor. Aynı mantık erkek için de geçerli. Saçları olursa, göbeğinde daha az yağ olursa karısının onu daha çok seveceğini düşünüyor. Hastalarıma bir estetik operasyonla hayatınızdaki bütün kötülükler bir anda düzelecek mantığından uzaklaşmaları gerektiğini anlatmaya çalışıyorum sürekli. Bir de boşanmalardan sonra yenilenme ve farklı bir başlangıç yapmak amacıyla başvuran kadınlar ve erkekler var. Bunu çok daha sağlıklı bir süreç olarak değerlendiriyorum.

Bize işin biraz psikolojik yanlarından bahsedermisiniz ?

 

Bütün sorularda aslında işin psikolojik boyutundan bahsetmeye çalıştım genel anlamda . Hastalarımla görüşmelerimde hayattan, sıkıntılarından ve bana başvurma nedenlerinden konuşuruz. Beklentilerinin gerçekçiliği noktasında algılamaya çalışırım onları. Estetik cerrahiler ilgili kişilerin beklerintileri çoğu zaman gerçeklikten çok uzakta olabiliyor. Eğer estetik cerrah olarak hastalarınızı olmayacak pembe dünyalar vaat edip sonrada karanlık dünyalara sürüklerseniz psikolojik olarak ciddi bir yıkımı da beraberinde getirmiş olursunuz. Bunun için özellikle cerrahi düşünen hastalarıma operasyonun komplikasyon diye söylediğimiz her şey yolunda gitse bile istenmeyen bazı üzücü durumların yaşayabileceğinden bahsederim. Bir de kişiye özel çözümler üreterek o kişi için ideali yakalamaya çalışmaktan yanayım. Beklentileri gerçekçi olmayan hastaların ameliyatlarını geri çevirdiğim de olmaktadır.

 

Hastalarınızda iletişimde hangi kanallardan faydalanıyorsunuz?

 

Son zamanlarda sosyal medyayı özellikle Facebook  yoğun bir şekilde kullanmaktayım. Bu şekilde yıllar önce ameliyat ettiğim hastalarım bile çok kolay bir şekilde bana ulaşabiliyorlar. Bunun haricinde televizyon programları, dergi röportajları ile de gerekli doğru bilgileri kendilerine ulaştırmaya çalışıyorum. Ama en önemli iletişim yolunun birebir diyaloktan geçtiğine inanıyorum.Hastalarımla ameliyat öncesi  ve ameliyat sonrası birebir kurulan iletişimi olabildiğince kuvvetli kurmaya gayret ediyorum. Her hastamın benim için özel olduğunu hissetmesini sağlamaya çalışıyorum

Meme büyüklüğü kadınlarda ne tür sıkıntılara neden olmaktadır?

 

Büyük memeler aslında kadınlarda çok ciddi fonksiyonel problemlere ve hayat kalitesini bozacak çeşitli durumlara neden olmaktadır. En büyük olumsuz etkisi boyun ve sırt ağrısına neden olmasıdır. Bazı hastalarımda ameliyat sırasında tek memeden iki kiloya yakın doku çıkardığım oluyor. Düşündüğünüz zaman bile aslında korkutucu bir durum. Boynunuzda yıllarca dört kiloya yakın bir yük taşıdığınızı düşünün. Ciddi düzeyde omurga eğriliklerine ve omuz sırt ağrısına nasıl neden olduğunu düşünmek hiç de zor değil aslında. Bununla beraber meme altlarında pişik kötü koku mantar enfeksiyonuna varana kadar ortaya çıkan durumlar ve sosyal olarak yarattığı sıkıntısı da ihmal edilemeyecek düzeydedir. Kıyafet bulmakta zorluk. Insanların sürekli göğüslerinize bakıyor olması sosyal olarak da yaşamı sınırlayan noktalar. Esas olarak meme büyüklüğü estetik olmaktan  fazla gerçek anlamda bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

 




Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13