UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

7 USTA ŞAİRİN YAŞAMININ ANLATILDIĞI "YEDİ GÜZEL ADAM" DİZİSİNİN GALASI YAPILDI!

7 USTA ŞAİRİN YAŞAMININ ANLATILDIĞI "YEDİ GÜZEL ADAM" DİZİSİNİN GALASI YAPILDI!

7 USTA ŞAİRİN YAŞAMININ ANLATILDIĞI "YEDİ GÜZEL ADAM" DİZİSİNİN GALASI YAPILDI!

7 usta şairin yaşamının anlatıldığı 'Yedi Güzel Adam' dizisinin galası yapıldı. Bakan Çelik, 'Bu insanlar karanlık günlerde Türkiye'ye gelecek inşa etti' dedi.

Türk edebiyatına damga vuran Adil Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Ali Kutlay, Akif İnan, Alaeddin Özdenören’in hayatını konu alan ‘Yedi Güzel Adam’ dizisinin tanıtımı Tepebaşı’ndaki TRT binasında yapıldı. İlk bölümü TRT ekranlarında dün akşam yayımlanan yapımın önceki akşam düzenlenen lansman gecesine, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,  TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mahir Ünal ve Sevde Bayazıt Kaçar ile oyuncular katıldı.

Gecede, 'Yedi Güzel Adam'ın ilk bölümü, 25 dakika olarak sinema filmi formatında gösterildi.

'UHREVİ BİR AŞK VAR'

Galada TRT Genel Müdürü Şahin konuşma yaptı. Şahin, "Bu dizi TRT tarihinde sayılı projelerden biri. Hikayenin özüne olabildiğince sadık kaldık. Kahramanmaraş hikayesi ama Ankara, İstanbul ve Afganistan'a kadar uzanan bir hikaye var. Uhrevi bir aşk var" diye konuştu.

Dizi oyuncularının tek tek kendilerini tanıttığı gala, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

'DEVLET, KÜLTÜRSÜZ OLAMAZ'

Galada Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de bir konuşma yaptı. Dizinin hem Kahramanmaraş hem kente ruh verenler açısından önemli mesajlar içerdiğini vurgulayan Çelik şunları söyledi: Geçmişte Türkiye'de karanlık günler vardı. Bu insanlar zarafet ve sabırla Türkiye için bir gelecek inşa etmeye çalıştı. Kültürel ve manevi varlığımızı bir kenara bırakırsak, devlet olarak ayakta kalmamız mümkün değil. Çünkü devletin manevi varlığını oluşturan kültürdür.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLER7 güzel adam  trt1  trt  dizi