UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!.. A HABER'E BİR ŞOK DAHA!.. TOPLAM YAYIN DURDURMA CEZASI 45'E ÇIKTI!..

FLAŞ!.. A HABER'E BİR ŞOK DAHA!.. TOPLAM YAYIN DURDURMA CEZASI 45'E ÇIKTI!..

FLAŞ!.. A HABER'E BİR ŞOK DAHA!.. TOPLAM YAYIN DURDURMA CEZASI 45'E ÇIKTI!..

Türkiye'nin önemli haber kanallarından biri olan A Haber'e 17 yayın durdurma cezası daha verildi. Böylece toplam yayın cezası 45'e çıktı.

YSK'nın A Haber'e verdiği sansür gibi yayın durdurma cezalarına yenileri eklendi.

 ABD merkezli iletişim şirketleri Twitter ve Youtube için "özgürlük" tartışması başlatılan ortamda, Türk basınının özgür sesi A Haber'e yayın durdurma cezası verilmeye devam ediyor.

 17 Aralık'taki hükümete yönelik komplo girişimi ve seçim döneminde örnek yayınlar yapan A Haber'e 28 yayın durdurma cezası verilmişti. Vatandaşlara 17 Aralık'taki kirli operasyona ilişkin sorular yöneltilmesini suç olarak kabul eden RTÜK'ün YSK'ya sunduğu rapor doğrultusunda A Haber'e 17 yayın durdurma cezası daha verildi. Böylece verilen ceza sayısı 45'e çıkmış oldu.

 Radyo Televizyon Üst Kurulu yayın durdurma cezalarına gerekçe olarak, "Kadraj", "Anlatılmamış Öyküler" ve "60 Dakika" programlarında tek bir siyasi partinin adaylarına ve faaliyetlerine yönelik yayın yapılmasını gösterdi.

 Program durdurma cezaları bu akşam başlayacak ve hafta sonları hariç 21 Nisan 2014 pazartesi gününe kadar sürecek. Bugünlerde akşam saat 18'de A Haber'de belgesel yayınlanacak.

 Cezaya uyulmaması ya da ihlalin tekrarı halinde A Haber'e kanal yayını durdurma veya para cezası verilebilecek.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERa haber  atv