UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“PEPEE”Yİ ARTIK İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLAR DA İZLEYEBİLECEK!

“PEPEE”Yİ ARTIK İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLAR DA İZLEYEBİLECEK!

“PEPEE”Yİ ARTIK İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLAR DA İZLEYEBİLECEK!

Show Tv’nin “Engelsiz Show” kapsamında  gerçekleşen sesli betimleme uygulaması, hız kesmeden devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi’nden bir grup gönüllü öğrencinin kurduğu Sesli Betimleme Derneği ile gerçekleştirilen projede, diziler engelsiz hale geliyor.

Çocukların severek izlediği, ilk milli çizgi film kahramanı ‘Pepee’yi artık işitme engelli çocuklar da izleyebilecek. ‘Pepee’ hafta içi her gün 08:00 ve 17.45'te Show Tv'de işaret dili ile yayınlanacak.

Sesli betimleme projesi Pepee’yle de sınırlı kalmıyor. Show Tv’nin severek takip edilen dizilerinden ‘Fatih Harbiye’ ve ‘Sevdaluk’ dizilerini, yakın zamanda işitme engelliler de izleyebilecek.

Dizileri engelsiz hale getiren işaret dili tercümanı Berrak Fırat, “İşaret dili kendine ait bir kültürü, toplumu temsil ediyor. Örneğin Sevdaluk dizisindeki reisin şivesini ifade etmek çok zor. Bu yüzden her zaman bir öncekinden daha çok çabalıyorum. Çünkü beni dinleyenlerin; diğerleri kadar keyif almasını, üzülmesini ya da heyecanlanmasını istiyorum.” dedi.

İşitme engellilerin aile ve yakınlarının kendisine teşekkür ettiklerini hatta dua ettiklerini söyleyen Berrak Fırat, “Birçok işitme engelli yakını, çeviri yükünden kurtulduklarını ifade ediyorlar. Evlere neşe ve huzur kattığımızı düşünüyorum.” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERpepe