UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ OYLARINI KULLANDI!

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ OYLARINI KULLANDI!

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ OYLARINI KULLANDI!

Siyasi parti liderleri Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli oylarını kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu Küçük  Çamlıca Saffet Çebi İlköğretim Okulu’nda 3308 nolu sandıkta kullandı. Okula yanında eşi Emine Erdoğan, Oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak gelini Reyyan Erdoğan, Damadı Berat Albayrak ile birlikte gelen Erdoğan, kendisini bekleyenler tarafından “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.


Daha sonra sandığın bulunduğu sınığa geçen Başbakan Erdoğan ve ailesi 311 seçmenin bulunduğu sandıkta sırayla oylarını kullandı.

Önce büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı ve belediye meclisi oylarını, sonra da muhtarlık için oy kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı açıklamada; “Türkiye genelinde şu ana kadar edindiğim bilgiler, katılımın çok yüksek olacağı istikametinde. Gerçekten şu ana kadar meydanlarda arzu edilmeyen açıklamalar, konuşmalar olmasına rağmen, milletimiz bugün tüm gerçekleri her şeyin üstünde söyleyecek, konuşacak. Meydanlarda konuşulanların ötesinde bugün milletin söylediği belirleyeci olacak. Bana göre millet ne derse odur. Bunun dışında konuşulanlarr öyle veya böyle bu akşam sandıklardaki neticeler açıklandıktan  sonra sadece tarihe kayıt olarak düşülecektir” dedi.

Erdoğan daha sonra okuldan ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU SIRAYA GİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Arjantin İlkokulu'nda kurulan 4149 numaralı sandıkta oyunu kullandı. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, saat 13.30'da oy kullanacakları Arjantin İlkokulu'na geldi. Burada Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu vatandaşlarla tokalaşırken, bazı çocukları kucağına alarak sevdi ve öptü. 

Ardından Kılıçdaroğlu ve eşi 2'nci kattaki 4149 numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önüne geldi ve en arka sıraya geçerek, sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Gazetecilerin sıraya girdiniz sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet,normal değil mi?" karşılığını verdi. Ancak vatandaşların ısrarı üzerine Kılıçdaroğlu, sınıfa girdi ve oy pusulasını alarak oyunu kullanacağı perdeli paravana girmek isterken başını paravanın demirine hafifçe çarptı. Yoğun ilgi gösteren gazeteciler ise Kılıçdaroğlu'nu oyunu sandığa atarken görüntü ve fotoğraf çekebilmek için büyük çaba sarf etti. 

Oyunu kullandıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Gazetecilerin "Bugünden itibaren nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sizlerde görüşüyorsunuz. Yurtaşlarımız da büyük bir heyecan var. Hepsi demokrasi şölenine katılmak için sandığa geldiler. Ben hep şu çağrıyı yaptım. Vicdanınıza danışın ve oyunuzu öyle kullanın diye. Umarım bu gerçekleşir. Mutluyum oyumu kullandım. Demokrasimiz güçlenmek zorunda, temizlenmek zorunda. Güzel bir demokrasi inşa edeceğiz. Ben halkıma güveniyorum. Onların irfanına güveniyorum. Umarım güzel bir sonuç ortaya çıkar" dedi. - Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,(DHA)

BAHÇELİ: HAYIRLI OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , oyunu Ankara’nın Çankaya ilçesinde Anıttepe Orta Okulu’nda kullandı.

Devlet Bahçeli’nin oy kullanacağı okulun içinde sandıkların kurulduğu sınıflarda AFAD ekipleri tarafından kimyasal radyolojik-biyolojik kontrolü yapıldı. Bahçeli, beraberinde partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakay ile birlikte Anıttepe Orta Okulu’na geldi. Bahçeli, oyunu 1376 nolu sandıkta kullandıktan sonra okul dışına çıktı, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bahçeli kısa açıklamasında, "bu seçim Türk Milletine hayırlı uğurlu olsun" demekle yetindi. 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13