UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEÇİMLERE SAATLER KALA NEFESLER TUTULDU! NEREDE OY KULLANACAĞINIZI BİLMİYOR MUSUNUZ? YSK SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!..

SEÇİMLERE SAATLER KALA NEFESLER TUTULDU! NEREDE OY KULLANACAĞINIZI BİLMİYOR MUSUNUZ? YSK SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!..

SEÇİMLERE SAATLER KALA NEFESLER TUTULDU! NEREDE OY KULLANACAĞINIZI BİLMİYOR MUSUNUZ? YSK SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!..

YSK SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!..

Seçimde sırasına göre, il genel meclisi üyeliklerine ilişkin turuncu renkli birleşik oy pusulası turuncu renkli zarfa konulacak.
Belediye başkanlığına ilişkin mavi renkli birleşik oy pusulası, belediye meclis üyeliğine ilişkin sarı renkli birleşik oy pusulası ile büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin beyaz renkli birleşik oy pusulası mavi renkli zarfa yerleştirilecek. 
Köy seçimlerinde köy muhtarı ile köy ihtiyar meclisi üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası, mahalle seçimlerinde mahalle muhtarı ile mahalle ihtiyar heyeti üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası da mor renkli zarfa konularak sandığa atılacak.
Oy kullanma saatleri
Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00, bu illerin dışında kalan illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.
Seçim günü yasakları
Yerel seçimin yapılacağı 30 Mart oy verme günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.
Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.
Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
Seçimlere ilişkin olarak son dakika haber ve gelişmelerinden haberdar olmak isteyen vatandaşlarımız, sakın bizden ayrılmasınlar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERseçim  oy  sandık  ysk  akp  mhp  chp  bdp  hdp