UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!.. BUGÜN TV'YE RTÜK'TEN SONRA DIGITURK'TEN DE BİR DARBE GELDİ!..

FLAŞ!.. BUGÜN TV'YE RTÜK'TEN SONRA DIGITURK'TEN DE BİR DARBE GELDİ!..

FLAŞ!.. BUGÜN TV'YE RTÜK'TEN SONRA DIGITURK'TEN DE BİR DARBE GELDİ!..

Digitürk 33'üncü sırayı BUGÜN TV'nin elinden aldı...

Digitürk BUGÜN TV'yi kanal sıralamasında en sona kaydırdı...

17 Aralık operasyonu ile başlayan süreçte yaptığı yayınlar nedeniyle sık sık RTÜK tarafından engellenmeye çalışan Bugün TV, şimdi de Digitürk'ün pençesinde...
Kurulduğu günden bu yana tam 5 yıldır dijital yayın platformu Digitürk'ün 33. kanalından yayın yapanBUGÜN TV, önceden haber verilmeden, tamamen keyfi bir kararla haber kanalları sıralamasının en sonuna kaydırıldı. Böylece ilk kez, tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği halde, bir kanalın sıralamadaki yeri ile oynanmış oldu.
22 Mayıs 2009'da resmen yayın hayatına başlayan BUGÜN TV, Digitürk'le yaptığı taşıma sözleşmesine göre platformda 33'üncü kanaldan yayına geçmişti. O gün bu gündür sözleşmeden kaynaklanan bütün koşulları eksiksiz yerine getiren BUGÜN TV'nin kanal sıralamasında arkalara atılacağı, bugün (17 Mart 2014) telefonla tebliğ edildi.
Buna göre BUGÜN TV, 17 Mart Pazartesi gününü 18 Mart Salı gününe bağlayan gece yarısı, 33'üncü kanaldan 48'inci kanala kaydırılacak.
TMSF yani Devlet idaresindeki Digitürk'ün, seçimlere iki hafta kala aldığı bu kararın siyasi olduğu görünüyor.
Son dönemde gerek RTÜK gerekse YSK tarafından üst üste uyarı ve program durdurma cezaları verilen BUGÜN TV, bu defa Digitürk üzerinden siyasal iktidarın yeni bir yaptırımıyla daha karşı karşıya kaldı.
Hükümet doğrultusunda taraflı yayın yapan haber kanallarına hiç bir yaptırım yokken, farklı çizgide yayın yapan kanallara sözde bağımsız kurullar aracılığıyla ceza yağdırırken diğer taraftan Digitürk eliyle BUGÜN TV'yi adeta cezalandırarak medyaya siyasal baskının son örneğine imza atmış oldu.
İktidarın, TMSF'de tuttuğu ve bir türlü ihaleye çıkarmadığı Türkiye'nin en büyük dijital yayın platformu Digitürk'ü kontrol altında tutarak tüm teamülleri çiğneyip yayın kuruluşları üzerinde keyfi ve siyasi tasarrufta bulunması, BUGÜN TV örneği ile tescillenirken, bırakın kanal kaydırmayı bazı kanalların platformdan çıkartılacağı konuşulmaya başlandı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbugün tv  digiturk  rtük