UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FENERBAHÇE'DEN FLAŞ BASIN TOPLANTISI! "LİGDEN ÇEKİLİRİZ!

FENERBAHÇE'DEN FLAŞ BASIN TOPLANTISI! "LİGDEN ÇEKİLİRİZ!

FENERBAHÇE'DEN FLAŞ BASIN TOPLANTISI! "LİGDEN ÇEKİLİRİZ!

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu ve yöneticiler Deniz Tolga Aytöre ile Şekip Mosturoğlu, hakem hataları, PFDK kararları ve hukuk süreci üzerine açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kötü tezahürat düzenlemesindeki yeni düzenlemelerin çok ağır yükümlülükleri olduğunu ve takımlara ağız cezalar verildiğini belirten sarı lacivertliler, "Gerekirse yayından çıkarız, ligden çekiliriz" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü’ndeki basın toplantısına Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu katıldı. Basın toplantısına medyanın büyük ilgisi vardı. Toplantıda 43 basın mensubu, 14 kamera ve 4 canlı yayın aracı hazır bulundu. Fenerbahçeli yöneticilerin büyük bölümü de toplantıya katıldı. 

Toplantıda Fenerbahçe'nin aleyhine verildiği iddia edilen hakem kararları barkovizyon aracılığı ile katılanları aktarıldı. Görüntülerde Fenerbahçe lehine verilen kararların da olduğu görüldü.

Basın toplantısından satır başları...

MAHMUT USLU: Ben geçtiğimiz dönemde Fenerbahçe'yi ve Türkiye'yi satanlar diye isim vererek televizyonda açıklamıştım ama bana hala dava açılmadı. Demek ki Fenerbahçe'yi ve Türkiye'yi satanlar var.
UEFA NE KARAR VERECEK?
TOLGA DENİZ AYTÖRE: Bu dosyadaki delillerin hukuka aykırı bir şekilde elde edildiği ortaya çıkarsa UEFA zor durumda kalır.
ŞEKİP MOSTUROĞLU: Ben toplumda, kamuoyunda, sosyal medyada bu kadar tartışılan bir hukuk sürecinde UEFA'nın kendisini bağlayacak net bir kararı hemen verebileceğine inanmıyorum.
TRABZONSPOR DEPLASMANINA GİDECEKLER Mİ?
MAHMUT USLU:  Trabzonspor paraları gayrı resmi bir şekilde kulübe sokmuş. Bunu Başkan söyledi. Bu bizi ilgilendirmez, Trabzonspor Genel Kurul üyelerini ilgilendirir.

Trabzonspor deplasmanında olmak istiyordum ancak yeni bir karar almışlar. Ceza aldığınız zaman Şeref Tribünü'ne alınmıyordunuz ama şimdi stadyuma giremiyorsunuz. Ben 50 yıldır bu sporun içindeyim böyle bir şey görmedim.
"KONGRE ÜYELERİ KAN AĞLIYOR"

MAHMUT USLU: Haftalardır aynı şekilde Fenerbahçe'ye yapılan ne olduğunu anlamadığımız konular devam etmektedir. Biz bunların neden yapıldığını biliyoruz. Futbol sahalarına seyirci gelmesin istiyorlar, başımız ağrımasın diyorlar. Biz TFF'ye gidince bunları tek tek izah ettik. TFF bizi yönetenler, kendilerine söyledik olaylar çok ciddi boyutlarda. Biz kamu yararına bir derneğiz. Biz 30 Mart'ta seçimler var diye konuşmadık. Bize buraya seçen Fenerbahçe Kongre üyeleridir. Üyeler kan ağlıyor. Bize yetki verilmiş, biz bu kulübü yönetmeye çalışıyoruz. Biz şampiyon olduğumuz zaman onur mücadelesi yapıyoruz.

"GEREKİRSE YAYINDAN ÇIKARIZ, LİGDEN ÇEKİLİRİZ"

Bizi hala engellemeye çalışıyorlar. 2 sene ceza verildi aslında 3 sene ceza aldık. Bizim verdiğimiz verdi 3 Anadolu kulübünün tüm bütçesini kaplar. Peki bu paralar nasıl geliyor. Seyirciden sponsordan geliyor. Siz seyirciyi yasaklarsanız biz nasıl kulübü ayakta tutacağız. Biz bu konularda da çok netiz. Gerekirse Genel Kurul’a bir madde koyarız ligden çekme dahil her kararı alırız. Bizim oyuncularımız kötü oynuyorsa o bizim problemimiz. Buradan herkese söylüyoruz. Kulüpler Birliği’ne gidip ne yapacağız. Oraya oturup dedikodu yapıyorlar. Şu anda havuz 400 milyon dolarlara çıktı. Biz bundan yaklaşık 30-40 milyon dolar alıyoruz. U anda bizden TFF’nin aldığı para 10 milyon Dolar. Haksız yere. Biz bunların da mücadelesini vereceğiz. Gerekirse yayından da çıkarız. Artık bizimle oynamayı bırakın. Biz kulüple yönetimiyle taraftarıyla bu kadar uğraşılmaz. Kimse bizimle taraftarın arasına giremez. Bu son uyarıdır, bir daha da bu şekilde konuşmayız. Biz tabii ki hükümetimizin yanındayız, öyle illegal ıvır zıvır şeylerle uğraşmıyoruz.

"BIÇAK KEMİĞİ DELİP GEÇTİ"

DENİZ TOLGA AYTÖRE: Buradaki görüntüler hepinizin malumu. Çok sayıda argümanlar var. Böyle bir tarzımız yoktu aslında sadece hafızaları tazelemek için veriyoruz görüntüleri, bunları hepiniz biliyorsunuz. Ama önemli olan bunlar değil. Amansız bir adalet arayışı içindeyiz. Adil yargılanma hakkından tutun adil yarışma için büyük mücadele veriyoruz. Fenerbahçe'ye zarar verilmesini, kulüplerin kaderinin 3-5 kişinin elinde tutulmasını doğru bulmuyoruz. Düdüğü astırmak gibi bir niyetin peşinde değiliz. Peşinden olduğumuz şey adalettir, avantaj değil. Hakemler hata yapabilir ama hata yapanların ödüllendirilmesinden rahatsızız. Biz sistemle mücadele ediyoruz. Sıkıntımız şahıslar değil, sistemdir. Biz 17 Ocak'tan sonra susmama kararı almıştık, susmayacağız. Bugün bıçağın kemiğe dayandığı gün değil, delip geçtiği gündür.

"BİZİ KİMSE KAALE ALMADI"

ŞEKİP MOSTUROĞLU: Lig başladıktan sonra kurallarda değişiklik olmaz. Lig yarışması şeffaftır. Bugün PFDK bölünmüş durumda. Bu yüzden de PFDK’nın takımdan takıma futbolcudan futbolcuya uygulanan kararları var. Siz bir kurulda bu kadar ayrışırsanız burada adil kararlar verilmez. Oy çokluğu ile çıkan kararlarda üyelere bakın onlar belli bir grup adına hareket ediyorlar. Biz bunu belirttik ama uygulama aynen devam ediyor.  Kurallardaki farklı uygulamalar yanlış olur. Sezon başında kötü tezahürat ile ilgili bir düzenleme vardı sezon ortasında bu değişti. İtiraz ettik, dedik ki; Sezon ortasında bir değişiklik yaparsanız sonucu etkiler. Bizi kimse kaale almadı. İlerleyen günlerde takımlar iç saha maçlarını seyircili olmayacak. TFF’den talebimiz oldu. Uygulama kriteri belirleyin diye. Maalesef orada da bir değişiklik olmalı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfenerbahçe  süper lig