UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞAHAN GÖKBAKAR'A HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANAN EROL KÖSE, BERAAT ETTİ!

ŞAHAN GÖKBAKAR'A HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANAN EROL KÖSE, BERAAT ETTİ!

ŞAHAN GÖKBAKAR'A HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANAN EROL KÖSE, BERAAT ETTİ!

Katıldığı bir televizyon programında oyuncu ve yönetmen Şahan Gökbakar'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yapımcı Erol Köse atılı suçu işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 37.Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Erol Köse hazır bulunurken, şikayetçi Şahan Gökbakar katılmadı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunma yapan Erol Köse, "Atılı suçlamayı kabul etmem. Suç tarihinde söz konusu programda yorumcu olarak çalışıyordum. Söz konusu görüntüleri hazırlayan ben değilim. Görüntüler üzerine yorum yaptım. Hiçbir şekilde hakaret etmedim" dedi.

 "KENDİSİ RAPÇİLER GİBİ GİYİNMEKTEDİR"

Şahan Gökbakar'ın daha önce verdiği bir röportajında 'Askere gitmemek için zayıflamıyorum' şeklinde beyanda bulunduğunu hatırlatan Erol Köse, “Kendisi rapçiler gibi giyinmektedir. Teknesinde Amerikan bayrağı bulunmaktadır. Ben bunları nazara alarak kendisinin özentili davrandığını söyledim. Ayrıca şikayetçiyle aramızda husumet vardır. Benim hakkımda şikayette bulunmuştur. Bu davadan beraat ettim. Gündemde kalmak için hakkımda şikayette bulunduğunu düşünüyorum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

"ELEŞTİRİ HAKKIMI KULLANDIM"

Köse ayrıca "Birçok bakan ve milletvekilinin bir kısım şahısların az vergi vermek için teknelerine Amerikan bayrağı çektiği yönünde beyanları mevcuttur. Şikayetçinin teknesinde de Amerikan bayrağı çekilidir. Ben kendisine hakarette bulunmadım. Sadece eleştiri hakkımı kullandım" dedi.  Köse'nin avukatı  İsmail Filiz de "Müvekkilim söz konusu programda 'Recep İvedik'ten para kazanıp Amerikalı gibi özenti yaşamaya çalışıyor' şeklinde beyanda bulunmuştur. Yukarıdaki beyanın bu şekilde anlaşılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

"SANIĞIN SAVUNMALARINI KABUL ETMİYORUZ"

Şahan Gökbakar'ın avukatı Eda Ergin de "Sanığın savunmalarını kabul etmiyoruz. Sanık sürekli olarak 'Teknesine Amerikan bayrağı çekerek vergi vermiyor' şeklinde beyanda bulunuyor. Ayrıca kilosuyla askere gitmesine engel olan rahatsızlığıyla ilgili rencide edici beyanlarda bulunmaktadır. Bu davranışları devam etmektedir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Hakim Mahmet Rahmi Aköner, sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

 İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erol Köse'nin katıldığı bir televizyon programında şikayetçi Gökbakar hakkında "Şahan Gökbakar bu ülkede askere gitmemiş, vergiyi az ödemek için teknesine Amerikan bayrağı çeken, Amerikan rapçileri gibi gözükmeye çalışan ama buna rağmen bütün parasını Recep İvedik'ten kazanıp Amerikalı gibi özenti yaşamaya çalışan bir arkadaşımızdır" dediği kaydedildi. Şüpheli Köse'nin, şikayetçi Gökbakar'ı "özenti" şeklinde nitelendirdiği "olduğu gibi görünmeyen" bir kişiliğe sahip olduğu izlenimi verdiği öne sürülen iddianamede, bu nedenle şüpheli Köse'nin şikayetçi Gökbakar'ı kamuoyu önünde onur ve şerefini zedeleyici nitelikte beyanlarda bulunarak hakaret suçunu işlediği kaydedildi.  İddianamede, şüpheli Erol Köse hakkında "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerol köse  şahan gökbakar