UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RATING ANALİZİ!.. BİLE BİLE LADES! VOLKAN KONAK, TOM VE JERRY’NİN BİLE ALTINDA YER ALDI! İŞTE DETAYLARIYLA YAŞANAN HAYAL KIRIKLIĞI!

RATING ANALİZİ!.. BİLE BİLE LADES! VOLKAN KONAK, TOM VE JERRY’NİN BİLE ALTINDA YER ALDI! İŞTE DETAYLARIYLA YAŞANAN HAYAL KIRIKLIĞI!

RATING ANALİZİ!.. BİLE BİLE LADES! VOLKAN KONAK, TOM VE JERRY’NİN BİLE ALTINDA YER ALDI! İŞTE DETAYLARIYLA YAŞANAN HAYAL KIRIKLIĞI!

Yetenek Sizsiniz’in finallerinin ilk bölümü dün hem totalde hem AB’de zirvede yer almayı başardı.

Geçen hafta gibi, Yetenek Sizsiniz, zirveyi bırakmazken totalde 20 share alan Samanyolu’nun gurur kaynağı dizilerinden Küçük Gelin 2’nci sırada yer alıyor.

AB’de ise Kanal D’nin gençlik dizisi Güneşi Beklerken 17 share alarak ikinci sıradaki yerini korudu. Geçen hafta 20 share alan dizideki düşüşün neden Yetenek Sizsiniz’in 28 share’lere yükselmiş olması.

 

VOLKAN KONAK,  TOM VE JERRY’NİN BİLE GERİSİNDE KALDI BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI, YAŞATTI!.. ASLINDA BELLİYDİ!

 

Öncelikle…

Bir süre önce yazmıştık.

Volkan Konak, son yaptığı Tv programlarında çok kötü izlenme payları aldı diye(En son TNT)…

Hatta rakamları da vermiştik.

18 Kasım 2011’de ilk programında 6.92 share almış, sonrasında 25 Kasım’da 4.37, 2 Aralık’ta 4.12, 9 Aralık’ta 2.81 share almıştı . Yani TNT’de yaptığı programlarda 6 share’le başlamış ve 2 share’e kadar düşmüştü.

Sahnelerde son derece başarılı olan Volkan Konak’ın bu sonuçlardan sonra ben asla yeniden program yapmaya başlayacağını düşünmüyordum. Yani hangi kanal isterse istesin, hangi yapımcı isterse istesin…

Çünkü sahnelerde önemli bir havası var, işleri iyi gidiyor ve bunu ratinglerle asla gölgelemek istemeyecektir diye düşünmüştüm. Şimdi dünkü sonuçlardan sonra hem internet, hem de gazetelerdeki TV eleştirmenleri yerden yere vuracaklar Volkan Konak’ı… Çünkü dünkü sonuçlar fena!..

Dünkü sonuçlar dedik… Yine aynı TNT’deki gibi 6.25 share’le başlamış ilk programına… Yani çok düşük… Şöyle bir sıralamaya bakarsak Tom ve Jerry’nin bile, Kanal 7 Hafta sonu Haberleri’nin, Nihat Hatipoğlu’nun bile altında, 25’nci sırada yer bulabilmiş, saat 22.29 gibi ratinglerin çok yüksek olduğu iyi bir saat diliminde başlamasına rağmen…

AB’de ise 8 share almış ve 13’ncü sırada… Yani bir nebze daha iyi…

Ancak daha önce TNT’de aldığı sonuçlara bakarsak, hep geri gidiş var. Yani en iyi sonucu hep ilk programda almış(yıllar önce de Show TV’de öyle olmuştu) sonra hep geri gitmiş. TNT’de önce 6, sonra 4, daha sonra  2 share!.. Yani ilk programdı, yükselir diye beklemek büyük hata olur. Özellikle gelecek hafta ve hele hele bir sonraki hafta daha da kötü sonuçlar alacağına eminim, yani özellikle de 3. haftasında!..

Bence programın ömrü 3 haftalık…

Zaten baştan bunu anlayan iki yapımcı hemen uzamıştı bu işten… Hem Fevzi Siverek, ardından da Caner Erdem, programdan elini eteğini çekmişlerdi. Yani Volkan Konak yalnız girdi, bu işe… Zaten dünkü programda da ne akış vardı, ne başka bir şey… İzlerken, bu çok açık belli oluyordu.  Volkan Konak sürekli kendi konuşuyordu. En ufak bir rating(seyirci izlemek istiyor mu şu anda olanları) hesabı yoktu,yani bir yapım planlaması yoktu!..

Show TV adına da üzüldüm. Bu kaçıncı hayal kırıklığı…

Aslında eldeki verilere bakınca, hayal kırıklığı da değil, bile bile lades

Vokan Konak, ani kararlarıyla bilinen biri… Belki daha ilk programdan bunları görüp, ani bir kararla devam etmek de istemeyebilir. Ancak devam etse de 3 ya da 4 hafta sonra zaten kanal kaldıracaktır programı… Bu durum O’nun için daha da kötü…

Volkan Konak’ı çok seven ve çok beğenen biri olarak şu anda düştüğü duruma üzülüyorum. Biraz hesapsız, kitapsız girmiş bu işe…

Volkan Konak’a da yazık, kanala da…

Show TV, Bülent Ersoy’la Pazar günleri yaptığı programı daha bugünden aramaya başlamıştır bile!..

 

‘’O HAYAT BENİM’’İN RATINGLER DE BENİM OLACAK ÇABASI!

Fox’un yeni dizisi O Hayat Benim geçen hafta yayın hayatına başlamıştı.

Baktığımızda geçen hafta alınan sonuçlar pek iyi değildi. Ancak gel gelelim dizi bu hafta kendisini geliştirdi ve totalde 8, AB’de 7 share aldı.

Tamam çok konuşulacak sonuçlar değil ancak daha yeni başlamış bir dizi için bir umut... Özellikle FOX’un genel izlenme sonuçlarını göz önüne alırsak.

Dizi her hafta kendisine biraz daha katacağa benziyor. Bakalım haftaya da bu yükselişe devam edebilecekler mi…

 

‘’ADINI KALBİME YAZDIM’’, RATINGLERİ BAŞKASINA BIRAKTIM!

Show Tv’nin Adını Kalbime Yazdım dizisi ne ileri gidiyor ne geri gidiyor. Dizi dün totalde 7, AB’de 5 share aldı.

Dizinin genel performansına baktığımızda ortalama olarak bu sonuçları alıyor.

Burada asıl soru bu sonuçlar Show Tv için yeterli mi?

Orası bir muamma, ancak bence hiç de yeterli değil... 5 share, yüksek maliyetli diziler için gerçekten yetecek ve mutlu edecek sonuçlar değil.

Havaya atılan bu kadar para göz önüne alındığında geri dönüşlerden memnun olmak biraz zor gibi gözüküyor.

Hele hele Show Tv’nin reklam gelirlerindeki düşüşü göze alırsak boşa saçacak paralarının olmadığı bir gerçek.

Bakalım Show Tv bu konuda nasıl bir seyir izleyecek…

 

ANILCAN TANRIYAR

anilcantanriyar1@gmail.com

Twitter: @anilcantanriyar

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERanılcan tanrıyar