UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ŞEHZADE MUSTAFA” KARAKTERİNE HAYAT VEREN MEHMET GÜNSÜR SAHNE ÖNCESİ VE SONRASI NELER YAŞADIĞINI ANLATTI!

“ŞEHZADE MUSTAFA” KARAKTERİNE HAYAT VEREN MEHMET GÜNSÜR SAHNE ÖNCESİ VE SONRASI NELER YAŞADIĞINI ANLATTI!

“ŞEHZADE MUSTAFA” KARAKTERİNE HAYAT VEREN MEHMET GÜNSÜR SAHNE ÖNCESİ VE SONRASI NELER YAŞADIĞINI ANLATTI!

Muhteşem Yüzyıl’da Şehzade Mustafa’nın babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından boğdurtulduğu sahne ülkeyi gözyaşlarına boğdu. Dört buçuk asır sonra Şehzade’nin mezarına ziyaretçiler akın etti, hatta Kanuni hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Üç gün süren ölüm sahnesinin çekimlerinin ardından Şehzade kimliğini geride bırakan Mehmet Günsür çok konuşulan idamını ve gelecek planlarını anlattı.

Boğdurulma sahnesi zorladı mı seni?

 Zorladı tabii ki. Her şeyden önce gerçekten yaşamış tarihi bir karakteri canlandırmanın zorunluluğu var. Üzerine ince ince düşünmek gerekiyor. Tabii ki çok ağır. Olayın kendisi ağır. Dönem ağır. Saray ağır. Keyifli bir hayat değil. İşimizin bir parçası da o karanlıktan kurtulmayı öğrenmek rolü canlandırırken.

 Sarsıcı bir sahneydi. Kabuslar gördüğün oluyor mu?

 Hayır, rolün beni ele geçirmesine izin vermiyorum.

 Ölüm sahnesi sende hangi duyguları uyandırdı?

 Zaten projeye başladığım zamandan beri hazırlandığım bir sahneydi bu. Üzerine çok düşünme fırsatım oldu. Duygularım çok karışıktı. Bir evladın babası tarafından öldürülmesi iki taraf için de çok ağır. Benim için iki boyutu var: cellatları görmeden önce ve sonra. Önce bir umut var, inadına bir umut. Baba-evlat sevgisine, onun kutsallığına inanmışlık var. O kadar büyük ki bu umut, aksini söyleyen bütün işaretlerin tuzak olabileceğini düşünecek kadar... Cellatları gördükten sonrası ise yaşanabilecek en ağır hayal kırıklığını yaşadım.

Ölüm sahnesi kaç günde çekildi?

 Ölüm sahnesi üç günde çekildi. Çadıra geliş-çadır-çadırdan çıkış.

 Bu sahne çekilirlen başına gelen bir aksilik oldu mu?

 Dövüş sahnelerinde mutlaka ufak tefek şeyler olur. Biraz kaburgam zedelendi. Yavaş yavaş geçiyor.

 Çok tekrar yaptınız mı? Nasıl konsantre oldun?

 Bütün çadır içi sahnesi sabah 08:30’dan gece 01:30’a kadar sürdü. Bir sürü açıdan çektiğimiz için çok tekrar yaptık. Çok zorlu ve soğuk bir gündü, A dan Z’ye tüm ekip inanılmaz bir şekilde çalıştı.

 Şehzade Mustafa ile nasıl bir empati kurdun?

 Empati kurmak, bir karakteri oluşturduğun o uzun yolun başlangıç noktası. Dönemi, saray hayatını, hanedanı anlamak, anlamaya çalışmak zordu... ama yılmadım. Yine de dönemin koşullarına göre iyi adamlardan biri olduğu için empati kurmak zor değil.

 Sen de babasın, bir babanın çocuğunu öldürtmesi sadece “devletin

bekasını sürdürme” kavramıyla açıklanabilir mi?

 Açıklanamaz!

 Bu kadar büyük bir ilgi bekliyor muydun? Mezarlıkta ağlayanlar, türbeyi ziyaret edenler, Kanuni hakkında suç duyurusunda bulunanlar? Bunlar karşısında neler hissettin?

 Bu ülkede Çakır (Kurtlar Vadisi) için cenaze namazı kılındı, Erol Taş sokaklarda dövüldü. Tabii ki bekliyorduk. Ayrıca anlattığımız hikayenin duygusal olarak en üst noktalarından biriydi bu. Herkes bu sahneyi bekliyordu. Böyle tepkilere yol açması çok doğal.

 Bursa’daki Şehzade Mustafa’nın türbesini ziyaret etmeyi düşünüyor musun?

 Evet en kısa zamanda...

 Başbakan’ın diziyle ilgili açıklamaları var, ‘Ecdadımız öyle değil, böyleydi’ diyor. Ne düşünüyorsun bu açıklamaya? Siz tarihi çarpıttınız mı?

 Hayır, tarihi çarpıtmadık... Belki bu ülkede sansür olmasaydı bazı şeyleri daha detaylı anlatabilirdik. Ayrıca araya drama öğeleri koymak zorundaydık, bu bir drama çünkü.

 

MEHMET GÜNSÜR’UN FOTOĞRAFLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13